CHP Bolu-ordfører Tanju Özcan sendt med utvisningsforespørsel

CHP Bolu-ordfører Tanju Ozcan sendt med utvisningsforespørsel
CHP Bolu-ordfører Tanju Özcan sendt med utvisningsforespørsel

CHP Central Executive Board (MYK) besluttet å henvise Bolu-ordfører Tanju Özcan til det høye disiplinærstyret med en sikker utvisningsforespørsel.

Den skriftlige pressemeldingen fra CHPs nestleder for lokale myndigheter, Seyit Torun, er som følger:

"Holdninger og oppførsel fremsatt av Bolu-ordfører Tanju Özcan en stund blir fulgt følsomt av vårt hovedkvarter. I denne sammenhengen ble Tanju Özcan muntlig advart mange ganger av vårt hovedkvarter. I tillegg ble en kvinne henvist til Det Høye Disiplinærnemnd og straffet med en «advarsel» på grunn av uttalelsene hun brukte mens hun fortalte minnet om sin landsmann. Tanju Özcans dialog, sexistiske kommentarer og bemerkninger med en kvinnelig kommunestyremedlem på Bolu kommuneforsamlingsmøte 16. mai 2022, etter hennes «advarsel»-setning, ble omfattende evaluert på møtet i sentralstyret 13. juni 2022. I denne sammenhengen; Det er enstemmig vedtatt å henvise Bolu-ordfører Tanju Özcan til Det Høye Disiplinærnemnda med en "føre-var"-forespørsel om "definitiv avskjed" på grunn av hans holdninger og oppførsel som er uforenlig med partiets ansvar.

Hvem er Tanju Ozcan?

Tanju Özcan (født 12. desember 1973, Mengen) er en tyrkisk advokat og politiker. Han fungerte som Bolu-nestleder mellom 2011-2019. Han ble valgt som ordfører i Bolu fra det republikanske folkepartiet (CHP) i lokalvalget i 2019.

12. desember 1973 ble begge lærerne; Han ble født i Turnaköy, Bolus Mengen-distrikt, som barn av Galip Bey og Emine Hanım. Etter at han ble uteksaminert fra Ankara University, jobbet han som frilansadvokat. Før han ble valgt som vara, fortsatte han sine oppgaver som medlem av kommunestyret og sjef for Boluspor.

Han kom inn i parlamentet for første gang som Bolu-nestleder fra det republikanske folkepartiet i det tyrkiske stortingsvalget i 2011. Tyrkisk stor nasjonalforsamling XXIV. Han var kontorist i Termpresidentskapsrådet. Han kom inn i parlamentet igjen som CHP Bolu-nestleder i det tyrkiske stortingsvalget i juni 2015, der ingen partier kunne nå det nødvendige antallet seter for å være ved makten alene. Han kom inn i parlamentet som CHP Bolu-nestleder i det tyrkiske stortingsvalget i november 2015. Han ble valgt som Bolu-nestleder nok en gang i det tyrkiske stortingsvalget i 2018.

Han var CHPs Bolu-ordførerkandidat for første gang i lokalvalget 29. mars 2009, men ble ikke valgt. Etter 10 år og 3 valgperioder som parlamentsmedlem ble han nominert til ordføreren i Bolu igjen fra CHP i lokalvalget 31. mars 2019. Özcan ble valgt til ordfører med 52.71 stemmer. 5. april 2019 overtok han vervet som ordfører fra sin forgjenger, Alaaddin Yılmaz, ved å avlegge en ed på Koranen etter eget ønske. Han trakk seg fra parlamentet.

Han er gift, har ett barn og snakker flytende engelsk og mellomtysk.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar