Akın fra CHP: "Garantitilleggsgodtgjørelse bør konverteres til TL umiddelbart"

Akin Garanti tilleggsgodtgjørelse fra CHP bør konverteres til TL umiddelbart
Akın Garanti tilleggsgodtgjørelse fra CHP bør konverteres til TL umiddelbart

CHP-nestleder Ahmet Akın uttalte i sin skriftlige uttalelse at budsjettet for 2022 gikk konkurs innen 6 måneder på grunn av feil politikk implementert av regjeringen. CHP Akın sa at i tilleggsbudsjettet som ble sendt til parlamentet, tjente ikke regjeringen en eneste krone, og milliarder av lire ble bevilget til garantiene for bygge-drift-overføringsprosjektene.

Akın fra CHP sa:

6,15 milliarder lira tilleggsbetaling til garantier

«I tilleggsbudsjettet for 2022 som ble lagt fram av palassregjeringen til den store nasjonalforsamlingen i Tyrkia, er det bevilget en ekstra bevilgning på milliarder av lire til trafikkgaranti og bidragsbetalinger, som det allerede er bevilget milliarder av lire til. Trafikkgarantien og bidragsgodtgjørelsen i budsjettet til Generaldirektoratet for motorveier og samferdselsdepartementet ble økt med totalt 6 milliarder 150 millioner TL. Det vil med andre ord bli gjort en tilleggsbetaling på 2022 milliarder TL for å garantere betalinger gjennom 6,15.

I budsjettet til General Directorate of Highways (KGM) ble det bevilget en bevilgning på 6 milliarder 2022 millioner TL i 20-budsjettet til 378 forskjellige broer og motorveier bygget med BOT-modellen. I henhold til tilleggsbudsjettet som er lagt frem av regjeringen, vil et tilleggsbudsjett på 5 milliarder 600 millioner lira bli gitt til garantibevilgningen til Generaldirektoratet for motorveier. Følgelig, med en økning på ca. 28 prosent, vil budsjettet til garantier fra Generaldirektoratet for motorveier øke til 25 milliarder 978 millioner lire.

Betalingsgodtgjørelsen for Eurasia-tunnelen, som ble dekket av Samferdsels- og infrastrukturbudsjettet, ble også økt med tilleggsbudsjettet. I budsjettet for 2022 til Samferdsels- og infrastrukturdepartementet ble det bevilget en garantibevilgning på 540 millioner lira til Eurasia-tunnelen. I henhold til tilleggsbudsjettet som ble lagt fram av regjeringen til den store nasjonalforsamlingen i Tyrkia, ble det bevilget en tilleggsbevilgning på 550 millioner TL til Eurasia Tunnel-bidragsbetalingen. Følgelig økte garantigodtgjørelsen for Eurasia-tunnelen med 102 prosent til 1 milliard 90 millioner lira.

Totalbeløpet på tilleggsbevilgningen som inngår i tilleggsbudsjettet til garantiutbetalingene, som regjeringen argumenterer for at det ikke kommer en krone ut av statens kasse, kan dekkes for en årslønn til 10 tusen minstelønnstakere. Følgelig er en tilleggsbevilgning på 6,15 milliarder lire bevilget til garantier; Det tilsvarer en årslønn til 120 500 minstelønnstakere."

"Warranter bør konverteres til TL umiddelbart"

CHP-nestleder Ahmet Akın uttalte at garantibeløpet som skal betales for broer og motorveier som ingen krysser i 2022 vil øke fra 20 milliarder 918 millioner lire til 27 milliarder 68 millioner lire med tilleggsbudsjettet. Akın fra CHP uttalte følgende:

"På grunn av feil politikk fra regjeringen øker ublu garantier for motorveier, tunneler og broer dag for dag. Det gis en tilleggsbevilgning på 2022 milliarder lira med tilleggsbudsjett til garantibevilgningen, som er fastsatt til cirka 21 milliarder lira for hele året 6,15. Dermed økte garantibeløpet kun til motorveier, tunneler og broer til 27 milliarder lira. Garantibetalinger, som ble til et sort hull i det offentlige budsjettet, bør umiddelbart konverteres til tyrkiske lira.»

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar