Gratis sykkelbæringstillatelse og regler på tog forklart

Gratis sykkelbæretillatelse i tog fra TCDD i samarbeid med det tyrkiske sykkelforbundet
Gratis sykkelbæringstillatelse og regler på tog forklart

På forespørsel fra det tyrkiske sykkelforbundet vil Generaldirektoratet for statsjernbaner i Republikken Tyrkia tillate transport av sykler på langdistanse (YHT og Mainline) og kortbane (Regional, Suburban-Marmaray) tog. Sykkelforbundets president Emin Müftüoğlu sa: "Vi er takknemlige overfor ministeren for transport og infrastruktur Adil Karaismailoğlu, TCDD General Directorate og TCDD Taşımacılık AŞ General Directorate for å støtte vår kamp for spredning og aksept av sykler."

Det tyrkiske sykkelforbundets anmodning til syklister om å ta med seg sykler, for å lette transporten av sykler, for å gi rett til transport og om å innvilge en sykkelkvote (bagasjerett) for å fremme og lette bruken av sykler, som er et miljøvennlig og sunt transportmiddel, fikk positiv respons fra Generaldirektoratet for TCDD. Mens bestemmelsene fastsatt ved å ta hensyn til eksemplene på sykkeltransportregler over hele verden, letter transporten av syklister; de skal være et eksempel når det gjelder helse, miljø, økologisk balanse, eksosfritt liv, økonomiske besparelser og lignende problemstillinger. Mens alle typer sykler (sammenleggbare sykler, bysykler, terrengsykler) kan bæres i off-peak timer på forstads- og Marmaray-tog, er sammenleggbare sykler tillatt å frakte gratis på høyhastighetstog og hovedlinje og regionaltog.

Emin Müftüoğlu: Vi skal gjøre sykling enklere og tryggere

Sykkel, som inkluderte setningene "Vi vil gjerne takke ministeren for transport og infrastruktur Adil Karaismailoğlu, Generaldirektoratet for statsjernbaner i Republikken Tyrkia (TCDD) og Generaldirektoratet for TCDD Transportation Inc. President for Federation, Emin Müftüoğlu sa: "Vi vil fortsette å kjempe for anerkjennelsen av sykkelen som et reelt transportmiddel og større bruk av dette miljøvennlige, sunne transportkjøretøyet, og vi vil gjøre livet med sykler enklere og tryggere."

Generaldirektoratet for statsjernbaner i Republikken Tyrkia, akseptprinsippene for sykler til tog i henhold til togtyper er som følger:

Pendeltog og Marmaray-tog

 • Bortsett fra søndager og helligdager, vil sykler bli akseptert som liten håndbagasje på tog, med unntak av passasjers rushtid (peak hours) mellom 07.00-08.30 og 16.00-19.30.
 • Sykler er ikke tillatt på tog i passasjerrushet.
 • Sykler hele dagen på søndager og helligdager uten passasjerer

aksepteres for gratis transport.

 • Sykler aksepteres til alle vogner og transporteres på en måte som ikke hindrer passasjerenes passasje i de eventuelt mellomrom eller mellomrom som er reservert for sykkeltransport.
 • Eieren av sykkelen er ansvarlig for eventuelle skader og tap som kan påføres dem og/eller andre passasjerer i heiser, rulletrapper, tog og tog.
 • I områder med turnkors lages sykkelpass av funksjonshemmede turnkors.

På høyhastighetstog

 • Sammenleggbare sykler som får plass i kupeen reservert for håndbagasje i YHTs aksepteres som liten håndbagasje med passasjeren og fraktes gratis.
 • Sykler som ikke kan brettes, er ikke tillatt å transportere på YHT-er.

Oversikt og regionale tog

 • I hoved- og regiontog er det kun tog som har vogn- eller vognrom i togorganisasjonen, ikke sammenleggbare sykler aksepteres som liten håndbagasje med passasjerene og fraktes gratis.
 • Sykler som kan foldes sammen til en størrelse som får plass i bagasjerommet til tog som ikke har møbler i sin organisasjon, aksepteres som liten håndbagasje med passasjerene og fraktes gratis. Ikke sammenleggbare sykler tillates ikke transportert på disse togene.
 • I tog med møbler eller møbelkupéer i togorganisasjonen, i tilfeller hvor det ikke er mulig å montere de utfoldbare syklene i åpen form, bør hjul og pedaler fjernes og passasjerenes størrelse reduseres.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar