Peugeots nye modell 408 introdusert

Ny modell av Peugeot introdusert
Peugeots nye modell 408 introdusert

Peugeots bemerkelsesverdige nye modell, 408, bringer en ny tolkning til bilverdenen ved å kombinere SUV-koder med dynamisk design i C-segmentet.

Når Peugeot innleder en ny æra med den nye 408, kombinerer den iøynefallende design med merkets nyeste designspråk, ingeniørmessig fortreffelighet fokusert på effektivitet og elektrisk, overlegen kjøreglede som vekker følelser og avansert teknologi fokusert på instinktiv bruk.

Med sin nye 408-modell bryter Peugeot formen med sin dynamiske silhuett og feilfrie design. Merkets unike katteholdning, som er den første som skiller seg ut i designen til den nye 408, er en referanse til merketilhørighet. Sammen med sine skarpe designlinjer er frontdesignet stolt vert for den nye PEUGEOT-logoen med løvehode. Det omvendte snittet på bakre støtfanger gir et sterkt utseende til den iøynefallende profilen. kazanroping. Den nye PEUGEOT 408, med 20-tommers hjul og 720 mm hjul i diameter, ligger godt på bakken og gir selvtillit. Detaljer som lyssignaturen med løvetann foran og de tre-klørede LED-baklyktene bak integrerer 408 perfekt i Peugeot-familien.

Nye Peugeot tilbyr 408 mm benplass i baksetet, med en lengde på 4690, 2787 mm og en akselavstand på 188 mm. Med 536 liter er bagasjevolumet ganske stort, med baksetene lagt ned til 1.611 liter. Den nye Peugeot 408 beholder sin designintegritet med sin høyde på 1480 mm, samtidig som den øker dens aerodynamiske effektivitet.

Nye Peugeot 408 er utstyrt med den nye generasjonen Peugeot, i-Cockpit®, som trekker oppmerksomheten til både fører og passasjerer med sin kjøreglede og brukervennlighet, og også støtter kjøreglede med sitt kompakte ratt. I cockpiten er det lagt vekt på kvalitet og tilkobling, med banebrytende teknologier for å heve kjøreopplevelsen til et mer intuitivt og tilfredsstillende nivå.

Med den nye 2008 har Peugeot lykkes i å bli referansepunktet for sin klasse med hver modell ved å fortsette suksessen den har oppnådd de siste årene med SUV 3008, SUV 5008 og SUV 308 modellene. Med den nye 408 øker Peugeot sitt produktspekter i det svært konkurransedyktige C-segmentet og fortsetter suksessen til merket i denne klassen. Den nye Peugeot, 408, oppfyller alle behov som folk i den moderne verden forventer av en bil.

Kjørestøttesystemer støttet av 408 kameraer og 6 radarer som tilbys i den nye Peugeot 9 gir mer fredelig og trygg kjøring. Blant disse systemene; Adaptiv cruisekontroll med Stop&Go-funksjon, 'Night Vision' Night Vision System, som oppdager dyr, fotgjengere eller syklister foran dem før de dukker opp i fjernlyset og advarer sjåføren, lang rekkevidde blindsonevarslingssystem (75 meter), og revers. Manøver, som advarer om mulig fare ved rygging.Den har et Trafikkvarslingssystem.

Oppgaven med å kjøre Peugeot 408 utføres av to 180 og 225 HK oppladbare hybrider (PHEV) og 1.2-liters PureTech 130 HK bensinmotorer. Alle tre motoralternativene er sammenkoblet med en 8-trinns EAT8 automatgir. En helelektrisk versjon vil bli lagt til motorutvalget i fremtiden. For designerne av den nye Peugeot 408 har effektivitet vært en av de viktigste sakene. Pakken, som består av aerodynamikk, lettvektskonstruksjon og lavutslippsmotorer, betyr svært lavt forbruk for både hybrid- og 130 HK bensinversjonen.

Med uttalelser om den nye Peugeot 408, sa Peugeot-sjef Linda Jackson: "Som Peugeot tror vi at livet er vakrere med estetisk design. Med sitt unike utseende, innovative designspråk og enestående eleganse, er den nye 408 det perfekte uttrykket for filosofien og kreativiteten til Peugeot-merket," la Linda Jackson til, og la til: "Den nye Peugeot 408, som er iøynefallende på alle måter. , er designet for bilentusiaster som ønsker å bli kvitt det tradisjonelle mens de leter etter kjøreglede. Den legemliggjør Peugeots avanserte teknologiske standarder som tilbyr et høyt effektivitetsnivå og en avansert digital opplevelse, i tillegg til intuitiv kjøreglede.»

Den nye Peugeot 408 vil bli introdusert på markedet i begynnelsen av 2023. Modellen, som har globale mål, skal først produseres i Mulhouse, Frankrike for det europeiske markedet, og kort tid etterpå ved Chengdu-fabrikken i Kina for det kinesiske markedet.

Den unike appellen til dynamisk og innovativ design blandet med SUV-koder

Designspråket til den nye 408 med sin kattestilling unik for PEUGEOT-modeller, med sitt innovative konsept, avslører en perfekt harmoni med C-segmentet. Mens skarpe flater trekker oppmerksomhet spesielt i bakdesignet, gir de skarpe flatene som brukes i enden av taket og under sidefasadene lysspill.

408 har et uvanlig, iøynefallende eksteriørdesign i C-segmentet. Produsert ved hjelp av EMP2-plattformen, presser 408 grensene for sin klasse med en lengde på 4.690 mm, en bredde på 1.859 mm (med speil nedfelt) og en akselavstand på 2.787 mm. Den aktuelle akselavstanden bringer med seg et stort oppholdsrom baksetet. Med et spor foran på 1.599 mm og et spor bak på 1.604 mm, har den nye Peugeot 408 en sterk og selvsikker holdning på veien med sine 20-tommers hjul og 720 mm diameter hjul. Med sin høyde på 408 mm avslører nye Peugeot 1.480 en elegant og sporty profil.

Sett forfra vekker den horisontale og lange motorpanseret, som er det karakteristiske elementet i den nye generasjonen Peugeot-modeller, oppmerksomhet. Mens dette designvalget visuelt skjuler panseret/sidehulrommene, gir det også bilen et moderne og kraftig utseende. kazanroping. Igjen, denne designpraksisen forenkler omrisset av kroppen, og sikrer at kroppsdelene passer perfekt.

Matrix LED-teknologien som brukes i frontlyktene gir høy lysytelse, samtidig som den tillater tynne frontlykter. Dette frontlyktdesignet er et bestemt og kraftig utseende på 408. kazanroping. Lyssignaturen strekker seg nedover med to LED-striper av løvetanndesign integrert i støtfangeren.

Frontgrillen gir den nye 408 et selvsikkert og kraftig utseende. kazanroping. Den er også vert for den nye merkelogoen som skjuler radaren til førerassistentsystemer. Å ha grillen i karosserifarge gjør at den integreres med den generelle støtfangeren. Denne designtilnærmingen, som brukes i den nye generasjonen Peugeot-modeller, er også et tegn på overgangen til elektrisk. Store svarte flater preger frontens grafiske tema og fremhever visuelt bilens bredde og soliditet. Svarte skjermer som omgir kroppen kombineres for å omslutte og kontrastere lyssignaturen med løvetann, og øker synligheten til lyssignaturen.

Profilen til den nye Peugeot 408 fremheves av skillelinjen av svarte og karosserifargede deler, designet for å forsterke dynamikken. Igjen trekker denne skillelinjen oppmerksomheten til bredden på interiøret, spesielt med sidevinduslinjen og bakrutelinjen. Sidebeskyttelsesbeleggene på karosseriet og hjulbuene skjærer karosseriets farge i en viss vinkel, og skaper en omvendt effekt med en buet linje og strekker seg til den bakre støtfangeren. Baksiden av taklinjen bærer et spesielt stort ansvar når det gjelder aerodynamikk. Luftstrømmen er optimalisert ved å bli rettet mot baklukespoileren av to "katteører" som danner en utmerket aerodynamisk korridor.

De massive 20-tommers hjulene skiller seg ut selv når de står stille og skaper en unik visuell innvirkning når du kjører i lave hastigheter. Den uvanlige utformingen av hjulene er også i tråd med konsepttilnærmingen til den nye 408. Den nye PEUGEOT 408 vil bli produsert i 6 forskjellige karosserifarger: Obsession Blue, Titanium Grey, Techno Grey, Elixir Red, Pearlescent White og Pearl Black.

Effektivitetsspesialiserte motorer kombinert med aerodynamikk

Redusering av forbruk og CO₂-utslipp har vært en toppprioritet for Peugeot-teamene under utviklingen av den nye 408. Som med alle Peugeot-modeller ble aerodynamikken håndtert med stor forsiktighet. Støtfangeren, bakluken, diffusoren, speilene og undervognen er optimalisert med karosseriet i nært samarbeid mellom Peugeots design- og aerodynamikkingeniører. I tillegg gir utformingen av hjulene bedre aerodynamisk effektivitet og bidrar til bilens totale ytelse. Kroppens stivhet er optimert ved å inkludere strukturelle elementer for å øke vibrasjonskomforten.

11,18 m snusirkel, overlegen kjøreegenskaper, klassens beste kjørekomfort og overlegen kjøreglede er en del av den nye PEUGEOT 408s DNA. Den nye PEUGEOT 408 er tilgjengelig i felgstørrelser fra 17 til 20 tommer. Klasse A-dekk brukes til å øke effektiviteten ved å redusere rullemotstanden uten at det går på bekostning av merkets overlegne kjøreegenskaper.

Den nye PEUGEOT 408 tilbys med to ladbare hybridmotorer, PLUG-IN HYBRID 225 e-EAT8 og PLUG-IN HYBRID 180 e-EAT8. 180 e-EAT8; PureTech bensinmotor med 150 HK og elmotor med 81 kW, mens 225 e-EAT8 har 180 HK PureTech bensinmotor og 81 kW elmotor. Begge plug-in hybridmotorene overfører kraften til forhjulene via en EAT8 8-trinns automatgir. Begge de ladbare hybridversjonene har en ladekapasitet på 12,4 kWh og en effekt på 102 kW med litium-ion-batteri. Lading gjøres med en 3,7 kW enfaselader som standard og en valgfri 7,4 kW enfaselader. En full lading tar cirka 7,4 time og 1 minutter med en 55 kW Wall Box eller en enfase integrert lader, mens en full lading tar cirka 3,7 timer og 3 minutter med en 50 kW lader. Med en standard stikkontakt tar en full lading omtrent 7 timer og 30 minutter.

Det er også en 3-sylindret 130 HK 1.2-liters PureTech forbrenningsmotor. Med sin 8-trinns EAT8 automatgir og start og stopp-funksjon oppfyller denne motoren Euro 6.4-utslippsnormen. I fremtiden vil det også tilbys en helelektrisk versjon.

Unik kjøreopplevelse med Peugeot i-Cockpit®

Mens Peugeot i-Cockpit® er et av de sterkeste punktene som skiller Peugeot-modellene fra konkurrentene, har den blitt videreutviklet og modernisert med hver ny generasjon. Det nye infotainmentsystemet, Peugeot i-Connect®, introdusert med nye Peugeot 408, setter nye standarder når det gjelder ergonomi, kvalitet, praktisk og teknologi.

Det kompakte rattet, et av de viktigste elementene i Peugeot i-Cockpit®, øker kjøregleden med sin unike smidighet og bevegelsesfølsomhet. Mens rattet har et ergonomisk design, er det utstyrt med varmefunksjon som ekstrautstyr. I tillegg til infotainmentsystemet inkluderer det også kontrollene til noen kjørestøttesystemer.

Den nye digitale skjermen, plassert i øyehøyde like over rattet, har en 10-tommers digital skjerm. Med utstyrsnivået GT kommer 3-dimensjonal teknologi inn i bildet. Det digitale displayet er fullt tilpassbart og har ulike visningsmoduser (TomTom Connected Navigation, Radio/Media, Driving Assistance Systems, Energy Flow, etc.) som kan endres fra kontrollpanelet.

Konsollstrukturen foran på den nye Peugeot 408 er basert på høy ventilasjonsarkitektur. Denne arkitekturen plasserer luftutløpene i en høy posisjon i hodeområdet til passasjerene for å øke termisk komfort. Igjen lar denne arkitekturen den sentrale 10-tommers berøringsskjermen, som er litt lavere enn den digitale skjermen foran føreren, nærme seg føreren. Systemet støttes av tilpassbare i-toggle-knapper som er godt synlige under det sentrale displayet, og gir et nivå av estetikk og teknologi uten sidestykke i sitt segment. Hver i-toggle fungerer som en berøringsfølsom snarvei skreddersydd etter brukerens preferanser, det være seg klima, telefoninnstillinger, radiostasjon eller app.

Et av målene til Peugeot Interior Design Team ved utformingen av kabinen til den nye 408 var å balansere mellomrommet mellom passasjerene foran. Peugeot i-Cockpit® fortsetter den førerorienterte sentralskjermfilosofien som optimerer kjøreergonomi. Midtkonsollen er bevisst formet av en passasjerorientert design. Alle dynamiske kontroller er gruppert i en bue på førersiden. Med et enkelt trykk kan føreren velge mellom kjøremodusene til den 8-trinns EAT8 automatgirkassen.

Hyttekomfort som setter standard i sin klasse

Den nye Peugeot 408 er designet som den beste i C-segmentet, og byr på rikt utstyr for overlegen kjøreglede. Utstyrt med forseter som har AGR-sertifikatet fra den uavhengige tyske sammenslutningen av ergonomi og rygghelseeksperter, gjør den nye 408 selv de lengste reiser til nytelse med sine rike setejusteringsmuligheter. Setene kan utstyres med 10-veis elektrisk justering med to minner for føreren, 6-veis elektrisk justering for passasjeren, samt 5 luftmassasje- og setevarmefunksjoner med 8 forskjellige programmer. Utformingen av setene; Den utfyller kvalitetsmaterialer, inkludert porøst stoff, teknisk mesh, alcantara, preget skinn og farget nappa. I GT-versjoner er setene, instrumentpanelet, dørpanelene og putene på konsollen trimmet med Adamite-farget tråd. Midtkonsollbuen strekker seg til det trådløse ladeområdet. Resten av konsollen er funksjonell og praktisk, med armlen, to USB C-uttak (lading/data), to store koppholdere og oppbevaringsplasser for opptil 33 liter.

Den nye Peugeot 408, med sin akselavstand på 2.787 188 mm, tilbyr et stort boareal til baksetepassasjerene med XNUMX mm benplass. Forsetene gir benplass for passasjerene bak å stikke bena under. Utformingen av setene og setevinkelen gir passasjerene muligheten til å utnytte plassen maksimalt for optimal komfort under reisen. Fra og med Allure-trimnivået er det to USB-C-ladekontakter bak midtkonsollen.

Nye Peugeot 408 er som standard utstyrt med et baksete som kan foldes i to deler (60/40) og en skiluke. I GT-versjonen kan de to seksjonene klappes sammen praktisk talt med to fjernkontroller plassert på sidene av bagasjerommet. Den nye 408 byr på et romslig bagasjerom med 536 liter. Med nedfelte bakseter når bagasjerommet 1.611 liter. I forbrenningsversjonen er det ytterligere 36 liter lagringsplass under bagasjerommet. Når ryggstøtten er foldet, kan gjenstander opp til 1,89 meter lastes. 12V-kontakten, LED-belysning, oppbevaringsnett, stropp- og bagkroker i bagasjerommet støtter brukervennlighet. Siden bakluken er festet til bagasjerommet, løftes den opp med lokket når bagasjerommet åpnes, noe som gjør bagasjerommet enklere å bruke. Den automatiske elektriske bakluken gjør det lettere å få tilgang til bagasjen når hendene er fulle. For å åpne bagasjeromslokket kan fotrekkevidden under støtfangeren, fjernkontrollen, bagasjelokksknappen eller utløserknappen for bagasjerommet på dashbordet brukes.

LED-omgivelsesbelysningen (8 fargealternativer) bak sentraldisplayet sender ut et lys som er lett for øynene. Det samme lyset strekker seg til dørpanelene laget av stoff, Alcantara® eller originalpresset aluminium, avhengig av utstyrsnivå.

Den varme og akustiske komforten til den nye PEUGEOT 408 er forbedret med spesielle glassteknologier. Eventuelt gir full oppvarmet frontrute, 3,85 mm tykt front- og bakglass, laminerte front- og sidevinduer avhengig av utstyrsnivå ekstra lydisolasjon og sikkerhet.

Klimaanlegget bidrar også til den termiske komforten til passasjerene. De fremre ventilene er plassert høyt og det er to ventiler bak midtkonsollen for baksetepassasjerer. AQS (Air Quality System) overvåker konstant kvaliteten på luften som kommer inn i kupeen. Systemet aktiverer automatisk uteluftresirkulasjonen. Fra trimnivået GT tilbys også luftrensesystemet Clean Cabin. Luftkvalitetssenteret vises på berøringsskjermen.

FOCAL® Premium Hi-Fi lydsystem, utviklet i samarbeid med lydsystemspesialist Focal, trekker oppmerksomhet som et produkt av en langtidsstudie på tre år. FOCAL® Premium Hi-Fi lydsystem, komplett med ARKAMYS digital lydprosessor, inkluderer 10 høyteknologiske høyttalere. Høyttalerne drives av den nye 12-kanals 690 WD Class-forsterkeren.

Peugeot- og Focal-teamene jobbet sammen for å finne posisjonen til hver høyttaler for å levere en spennende lydopplevelse for alle passasjerer. Systemet tilbyr en lydopplevelse uten sidestykke med et forbedret lydbilde, detaljerte lyder og dyp og oppslukende bass.

Connected Excellence: Peugeot i-Connect Advanced System

Den nye Peugeot 408 tilbyr en førsteklasses tilkoblingsopplevelse. Det nye infotainmentsystemet tilbyr uovertruffen daglig komfort med avansert smarttelefon og bilintegrasjon. Hver sjåfør kan definere sin egen skjerm, atmosfære og innstillingspreferanser. Opptil åtte forskjellige profiler kan lagres i systemet. Med skjermspeilingsfunksjonen som kobler smarttelefonen til bilens infotainmentsystem, kan to telefoner kobles til samtidig via trådløst og Bluetooth. Fire USB-C-porter fullfører tilkoblingsløsningene.

Den 10 tommers høyoppløselige sentralskjermen gir enkel betjening. Skjermen kan tilpasses som et nettbrett med flere vinduer, widgets eller snarveier. Sveip fra venstre til høyre mellom ulike menyer eller fra topp til bunn for varsler. Applikasjonsskjermen kan åpnes ved å klikke med tre fingre. Igjen, som på en smarttelefon, kan hjemmesiden nås med et enkelt trykk. Det permanente banneret øverst på skjermen viser utetemperatur, klimaanlegg, plassering på app-sider, tilkoblingsdata, varsler og tid.

Peugeot i-Connect Advanced tilbyr den ultimate infotainmentopplevelsen. Utstyrt med kraftig og effektiv TomTom-tilkoblet navigasjon. Kartet vises på hele 10-tommers skjermen. Systemet oppdateres "over the air", det vil si over luften. «OK Peugeot» talegjenkjenning med naturlig språk øker sikkerheten og gir tilgang til alle infotainmentfunksjoner.

Overlegen teknologi og sikkerhetsstandard

Den nye Peugeot 408 er utstyrt med de nyeste førerassistentsystemene. Noen av disse systemene, som fungerer med 6 kameraer og 9 radarer, vekker oppmerksomhet med det faktum at de tilbys i kjøretøy i øvre segment. Mens den adaptive cruisekontrollen med Stop & Go-funksjon justerer avstanden mellom kjøretøy, oppdager den automatiske nødbremsen med kollisjonsvarsling fotgjengere og syklister dag og natt fra 7 km/t til 140 km/t. Aktiv filskiftevarsling med retningskorrigeringsfunksjon bidrar til å øke kjøresikkerheten. Driver Distraction Alert analyserer rattbevegelser og oppdager distraksjon ved hastigheter over 65 km/t og under langtidskjøring. Trafikkskiltgjenkjenningssystemet, hvis omfang er utvidet, oppdager stoppskilt, enveis, forbikjøring forbudt, forbikjøring forbudt endeskilt i tillegg til fartsskilt og viser dem på det digitale displayet. 'Night Vision' Night Vision System oppdager levende ting (fotgjengere/dyr) foran kjøretøyet om natten eller når sikten er dårlig, med det infrarøde synssystemet før fjernlysenes sikt. Langdistanse blindsoneovervåkingssystemet skanner opptil 75 meter. Trafikkvarslingen bak advarer føreren om en overhengende fare mens du rygger.. 180° vinkel high-definition ryggekamera med integrert rensehode går ikke på akkord med sikkerheten selv om kjøretøyet blir skittent. Med 4 høyoppløselige kameraer (foran, bak og på siden) og 360° parkeringsassistent, justering av sidespeilvinkelen når revers er lagt inn gjør sjåførens jobb enklere ved parkering og manøvrering. Det automatiske fjernlyset sikrer maksimal bruk av fjernlyset uten å blende Matrix LED-frontlysene foran eller møtende kjøretøy.

Drive Assist 2.0-pakken er ett skritt nærmere semi-autonom kjøring. Denne pakken består av Adaptiv Cruise Control med Stop&Go-funksjon og Lane Keeping Assist. Systemet legger til to nye funksjoner som brukes på tofeltsveier; Ved hastigheter mellom 70 km/t og 180 km/t, et halvautomatisk filskifte som lar sjåføren forbikjøre kjøretøyet foran seg og gå tilbake til kjørefeltet, og en anslått hastighetsanbefaling som råder sjåføren til å tilpasse hastigheten. (akselerasjon eller retardasjon) i henhold til fartsgrenseskiltene.

Den nye Peugeot 408 tilbyr også forskjellig utstyr for å lette daglig bruk. Blant dem; Den har nærhet handsfree inngang og start, handsfree åpning med elektrisk bakluke, fullt avrimende oppvarmet frontrute og oppvarmet ratt, superlås alarm med perimeter- og interiørovervåking, elektrisk håndbrems på alle versjoner, og soltak med gardin.

Den nye Peugeot 408 er utstyrt med et e-call nødanropssystem, som inkluderer informasjon om antall passasjerer og plassering, inkludert retningen til kjøretøyet på veien.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar