Organisk avfall blir til gjødsel på dette anlegget

Organisk avfall blir til gjødsel på dette anlegget
Organisk avfall blir til gjødsel på dette anlegget

Izmir Metropolitan Municipality la til en ny til sine miljøprosjekter. Institutt for parker og hager begynte å produsere kompost med høy merverdi fra animalsk og vegetabilsk avfall. Den oppnådde organiske gjødselen skal brukes i skogplantingsområder og landbruk.

Et annet miljøprosjekt som vil sette et eksempel for Tyrkia, blir implementert i İzmir. Metropolitan Municipality, som konverterer planteavfall til organisk gjødsel ved anlegget etablert i Çiğli Harmandalı og forbereder etableringen av et organisk gjødselanlegg i Bornova, begynte å skaffe kompostgjødsel med høy merverdi fra organisk avfall på byggeplassen til parken og Hageavdelingen i Konak. Det er planlagt å produsere tusen tonn organisk gjødsel per år i anlegget, hvor organisk avfall fra grønnsaks- og fruktmarkedet i Izmir Metropolitan Municipality, beskjæringsavfall fra parker og hager og dyreekskrement i Izmir Natural Life Park blir evaluert.

"Vi blander dem alle og får det perfekte produktet"

Organisk avfall brakt til byggeplassen av İzmir Metropolitan Municipality Parks and Gardens Department utsettes for en kontrollert nedbrytning under aerobe forhold og omdannes til kompostgjødsel. Bilal Kaya, senior landbruksingeniør ved Institutt for parker og hager, sa: "Vi fører dette avfallet gjennom kompostblandemaskinen og dermed tar vi det under kontroll. Nitrogenet i gresset, kaliumet i de falne bladene, lignin-cellulose-forholdet mellom sagflis og ernæringsmessige elementforhold for gjødselen vi får fra İzmir Natural Life Park er høye. Egenskapene til hvert av disse materialene er forskjellige. Når vi blander dem i passende proporsjoner, får vi et utmerket økologisk produkt.»

"Det sikrer bærekraften til avfallshåndtering"

Kaya sa at alt organisk brytes ned i løpet av et år eller to av seg selv, "Takket være ventilasjon og vanning kan vi øke mikroorganismeaktiviteten og forårsake forfall innen to måneder. Organisk materiale, som normalt lar seg råtne, er ikke kvalifisert for senere bruk. Men vi forvandler alt organisk avfall til brukbar gjødsel med høy verdi, takket være kontrollert forråtnelse. Denne gjødselen holder på vannet i jorda. Takket være dette arbeidet vi utfører i tråd med vår president Tunç Soyers visjon om "Another Water Management is Possible", vil vi oppnå et mer grønt miljø med mindre vann. Samtidig, siden vi evaluerer dette avfallet, vil det ikke være behov for at det skal transporteres til Harmandalıs vanlige avfallslagringsområde”.

Det brukes i landbruk og skogplanting områder.

Etter at det behandlede avfallet er analysert og dokumentert å være et sterilt materiale, gjøres det klart for bruk i skogplantingsområdene i İzmir Metropolitan Municipality, plantegroper, landbruksområder i byen utsatt for brann, og urbane åpne grønne områder.

Fordeler med kompost organisk gjødsel

Kompost organisk gjødsel hindrer erosjon ved å holde jordkornene sammen. Den viktigste egenskapen er at den gir plantenæring. Det øker også den svampaktige strukturen i jorda, slik at den kan holde på vann og lufte. Jordsmonnet skaper et miljø hvor planter lett kan ta opp næring. Det øker aktiviteten til jorddyr.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar