Samsun Amasya og Amasya Havza regionale togtjenester startet på nytt

Samsun Amasya og Amasya Havza regionale togtjenester startet på nytt
Samsun Amasya og Amasya Havza regionale togtjenester startet på nytt

Samsun-Amasya og Amasya-Havza regionale tog, som ble suspendert en stund på grunn av veiforbedringsarbeid, begynte å kjøre igjen med en seremoni.

Til seremonien holdt på Amasya jernbanestasjon 21. juni; Amasya-guvernør Mustafa Masatlı, Amasya-ordfører Mehmet Sarı, TCDD Transportation General Manager Hasan Pezük, TCDD assisterende daglig leder İsmail Çağlar, jernbanemenn og innbyggere deltok.

I sin tale under seremonien som ble holdt på Amasya jernbanestasjon, sa Amasya-guvernør Mustafa Masatlı at de er glade for å gjenoppta regionale togtjenester mellom Amasya-Samsun og Amasya-Havza etter en pause på rundt 7 år.

"Starten av togtjenester vil bidra til økonomien og turismen i regionen"

Amasya-ordfører Mehmet Sarı påpekte at jernbanen inntar en viktig plass i deres kultur og sa: "Jeg vil gjerne takke alle som har bidratt på vegne av folket i Amasya for investeringen som er gjort i Amasya. Jeg tror at oppstart av togtilbud vil bidra til økonomien og turismen i regionen. Jeg ønsker at det bringer lykke til Amasya.» han sa.

I sin tale under seremonien sa TCDD Transport General Manager Hasan Pezük: "På årsdagen for Amasya Circular 22. juni 1919, da integriteten til hjemlandet og nasjonens uavhengighet ble høyt kunngjort for hele verden, jeg minnes Gazi Mustafa Kemal Atatürk og alle våre martyrer og helter med barmhjertighet, takknemlighet og takknemlighet. Velsigne deres sjeler. ' han begynte.

"Med høyhastighetstog betjenes 33 prosent av landets befolkning direkte, og 47 prosent av befolkningen betjenes av buss og konvensjonelle tog."

Pezuk understreket at det er gjort store investeringer i jernbanesektoren med den prioriterte jernbanepolitikken som har vært gjennomført i 20 år, og at den har som mål å bringe transportsystemene, inkludert hovedryggraden i jernbanen, til en integrerende struktur og sa:

"Jernbanetransporten vår utvikler seg dag for dag med prosjektene implementert i tråd med målene for bygging av høyhastighets- og høyhastighetsjernbanelinjer, fornyelse og modernisering av det eksisterende systemet, åpningen av jernbanetogdriften til privat sektor, og utviklingen av den innenlandske og nasjonale jernbaneindustrien.

TCDD Tasimacilik, det ledende merket innen jernbanetogstyring, driver tog i totalt 1213 219 kilometer med jernbanenettverk, hvorav 11 kilometer er høyhastighets, 590 kilometer er rask og 13.022 tusen XNUMX kilometer er konvensjonell.

Med høyhastighetstogene som kjøres på linjene Ankara-Istanbul, Ankara-Konya-Karaman, Ankara-Eskişehir og Karaman-Konya-Istanbul, betjenes 33 prosent av landets befolkning direkte, mens 47 prosent av befolkningen er koblet til busser. og konvensjonelle tog.

"Vi har som mål å øke antallet passasjerer, som var 164 millioner før pandemien, til over 2022 millioner i 190."

TCDD Tasimacilik betjener i gjennomsnitt 25 tusen passasjerer om dagen med høyhastighetstog, og transporterer 45 tusen passasjerer om dagen på hoved- og regionaltog, 35 tusen passasjerer om dagen på Başkentray og et gjennomsnitt på 505 tusen passasjerer om dagen på Marmaray.

Vi har som mål å øke antallet passasjerer, som var 164 millioner før pandemien, til over 2022 millioner i 190.»

Pezük påpekte at de legger særlig vekt på regionale tog, og uttalte at det økonomiske, sosiale og kulturelle livet i regionale byer, som betjener 37 byer fra vest til øst i landet vårt, har gjenopplivet.

Pezük sa at de regionale togene, som betjener et gjennomsnitt på 33 tusen innbyggere per dag, frakter 2022 millioner passasjerer i løpet av de første 6 månedene av 5.3, og at passasjerer som daglig må pendle mellom nær- og mellomdistansebyer for deres behov, for eksempel forretninger. , utdanning og besøk, sparer både tid og penger ved å bruke regionaltog.Han uttalte at han også opplevde tilliten, komforten og bekvemmeligheten som togene gir.

TCDD Transportation General Manager Hasan Pezük, som også berørte godstransport, sa at jernbanene støttet kontinuiteten i handelen ved å stå ved produsentene, industrimennene og eksportørene i perioden da grensene var stengt, spesielt under pandemiperioden, og veien transport og dermed stod handelen i stå.

"I 2021 slo vi alle tiders rekorder i både innenlands og internasjonal transport"

Pezuk fortsatte sin tale som følger:

«Som et resultat ble alle tiders rekorder slått i både innenlands og internasjonal transport i 2021. Med 2021 millioner tonn i 33,2 var det tidenes beste transport, en økning på 11 prosent sammenlignet med året før. Våre internasjonale forsendelser beløp seg til 4,3 millioner tonn og økte med 24 prosent. Det var en 80 prosent økning i våre BTK-linjegodstransporter, en 23 prosent økning i våre Europa-rettede godstransporter og en 7 prosent økning i våre Iran-rettede godstransporter. Med Baku-Tbilisi-Kars jernbanelinje og Marmaray tilbys uavbrutt jernbanetransport mellom europeiske og asiatiske land, og øker dermed effektiviteten til landet vårt i global handel. I dag reiser godstogene våre fra Kina til Tyrkia på Baku-Tbilisi-Kars jernbanelinje og den midtre korridoren kalt Iron Silk Road på 12 dager, og passerer gjennom Marmaray Bosporus-tunnelbanepassasjen for å nå Europa på 18 dager og til Russland på 8 dager. Det arbeides med å redusere Å redusere transportkostnadene, som har en betydelig andel i produksjonskostnadene, og sikre at våre industrimenn leverer produktene sine til markedene økonomisk og raskt, øker dermed konkurranseevnen, samtidig som de gir et betydelig bidrag til utviklingen av landet.

“ 431 km linje fullstendig fornyet”

Pezük ga informasjon om Samsun-Sivas-jernbanelinjen og uttalte at med rehabiliteringsprosjektet til Samsun-Kalın-jernbanelinjen, som ble startet å bygges i 1924 og satt i drift i 1931 og var nesten uberørt frem til 2015, infrastrukturen og overbygningen. av den 431 kilometer lange linjen ble fornyet og åpnet for godstransport 1. november 2020. påminnet.

Bemerker at linjen, hvis linjekapasitet og kapasitet er økt med en investering på 350 millioner euro, har en meget sterk funksjon ved tilknytningspunktet til Svartehavet, siden det er en linje som går både til øst- og søraksen, Pezuk sa: "Med 200 godstog per dag, 91 tusen tonn last. Samsun-Sivas jernbanelinje, som er en av de viktigste godskorridorene i vår organisasjon, er en av de viktigste rutene for vårt lands eksport og import med dens forbindelse til Samsun Port. sa.

"Det forventes å betjene 200 tusen passasjerer årlig"

Faktisk uttalte Pezuk at de er veldig fornøyde med at regionaltogene startet sine tjenester igjen fra og med i dag, og avsluttet talen som følger:

«Gjenopptagelsen av passasjertransport på Samsun-Amasya-linjen ble litt forsinket på grunn av pandemien og til og med de pågående tekniske studiene. Vi er glade for å gjenoppta regionaltogdriften mellom Samsun-Amasya med en lengde på 133 kilometer og Amasya-Havza med en lengde på 47 kilometer, som er modernisert mellom Sivas og Samsun, på en mer komfortabel måte enn tidligere.

Disse regionaltogene, som forventes å betjene 200 tusen passasjerer i året, vil foreta 2 turer mellom Samsun-Amasya-Samsun om morgenen og kvelden, og totalt 6 turer mellom Amasya-Havza-Amasya.

Vi har som mål å tilby en komfortabel, økonomisk og komfortabel transporttjeneste til våre passasjerer med våre dieseltogsett med 4 vogner og en kapasitet på 262 personer i begge linjer. Lykke til."

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar