Et nytt digitalt transformasjonstrekk i innenrikshandelen

Et nytt digitalt transformasjonstrekk i innenrikshandelen
Et nytt digitalt transformasjonstrekk i innenrikshandelen

Generalforsamlingsvedtak i aksjeselskap kan tas elektronisk via MERSIS. Applikasjonen, som lar partnerne ta generalforsamlingsvedtak over MERSIS med sine e-signaturer uten behov for fysisk tilstedeværelse, ble tatt i bruk 1. juli 2022.

Som en del av digitaliseringen av innenlandske handelstransaksjoner, utvides transaksjoner utført elektronisk over det sentrale registersystemet (MERSİS) dag for dag.

En ny tjeneste er nå lagt til tjenestene som vårt departement tilbyr til våre innbyggere innenfor rammen av digitale transformasjonsstudier.

Den sirkulære (sirkulasjons-) beslutningspraksisen til den tyrkiske handelsloven, som tar sikte på å raskt ta generalforsamlingsvedtak i aksjeselskaper, er tatt i bruk over MERSIS. På denne måten er det mulig å ta generalforsamlingsvedtak i aksjeselskap i et elektronisk miljø raskt, enkelt og sikkert.

Takket være søknaden kan enhver av partnerne signere utkastet til resolusjon utarbeidet av MERSIS med elektronisk signatur og sende det til mening fra andre partnere, mens andre partnere kan gå inn i systemet til forskjellige tider, legemliggjøre sine synspunkter på avgjørelsen med elektronisk signatur og ta en beslutning på generalforsamlingen.

Med søknaden satt i kraft 01. juli 2022 kan beslutninger tas enkelt, spesielt i tilfeller der det ikke er mulig for partnerne å komme sammen fysisk. Det faktum at partnerne er lokalisert i forskjellige land og byer hindrer derfor ikke beslutningstaking.

I tråd med våre mål om å etablere et raskt, enkelt og trygt kommersielt miljø i landet vårt, vil vi fortsette å jobbe uavbrutt for å bringe våre tjenester til det digitale miljøet og for å yte bedre service til forretningsfolk ved å utnytte mulighetene som tilbys av teknologi.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar