Avgangskrav for jernbanesystemersavdelinger bør legges til TCDD-personellrekruttering

Avgangskrav for jernbanesystemerseksjoner bør legges til i TCDD-personellrekruttering
Avgangskrav for jernbanesystemersavdelinger bør legges til TCDD-personellrekruttering

I 2022/1 OSYM Central Assignment Guide er jernbanesystemseksjoner ikke inkludert i togorganisasjonsoffiser, bevegelsesoffiser og overvåkingskadrer åpnet av generaldirektoratet for TCDD Enterprise. Selv om kandidatene fra jernbanesystemavdelingene ikke kunne søke til andre institusjoner og organisasjoner enn TCDD, fikk kandidatene fra jernbanesystemavdelingen ikke engang rett til å velge. For å oppsummere kort, ignoreres jernbanesystemavdelingene, som ble åpnet for å møte TCDDs personellbehov og har rett til å jobbe kun i TCDD, og ​​personalet som har rettighetene blir forsøkt fylt med helt irrelevante avdelinger.

Nesten alle yrkeskursene til jernbanesystemavdelingene ble gitt av aktivt og pensjonert TCDD-personell, og deres praksisplasser ble også utført av denne institusjonen. I tillegg til jernbanesystemets avdelinger, ble ytterligere 8 avdelinger inkludert i innkjøp av embetsmenn, og denne situasjonen førte til at vi led. Det er åpenbart at denne situasjonen er i strid med prinsippet om fortjeneste i artikkel 70 i grunnloven og artikkel 657 i embetsmannsloven nr. 3, paragraf C. I tillegg publiseres togorganisasjonsoffiser, bevegelsesoffiser og overvåkingsbrikker som skal kjøpes i Offisiell Gazette datert 29. november 2018 og nummerert 30610. Eksamens- og oppdragsregulering for innleide ingeniører, arkitekter, teknikere, landmålere, ekspeditører som skal ansettes i Generaldirektoratet for TCDD Enterprise«Det er heller ikke motsatt.

Til tross for alle disse situasjonene er det åpenbart at vi, som er nyutdannede ved Institutt for jernbanesystemer, som produserer cirka 2000 kandidater i året, er tydelig fornærmet. Det er viktig å endre kvalifikasjonskodene til TCDD-ansatte i 2022/1 OSYM Preference Guide for å rette opp denne situasjonen og eliminere våre klager. Ellers er det åpenbart at de nyutdannede jernbanesystemet og deres familier, som allerede har rekruttert et svært lite antall personell og som ikke har rett til vitnemål, vil stå i en vanskeligere situasjon. Vi ønsker at vi og våre familier ikke skal bli utsatt lenger, for å eliminere våre klager, å observere vår rett til diplom og å endre kvalifikasjonskodene til TCDD-ansatte i 2022/1 KPSS Preference Guide.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar