Pass deg for neseblødning i varmt vær!

Pass deg for neseblod i varmt vær
Pass deg for neseblødning i varmt vær!

Øre Nese Hals sykdommer Spesialist Assoc. Dr. Yavuz Selim Yıldırım ga informasjon om emnet. Hvis vi skal opereres i nesen om sommeren, vil det blø for mye? Blir nesefunksjonen dårligere i varmt vær? Kan neseplastikk gjøres om sommeren? Hvordan påvirker tett nese helsen vår?

Dr. Informasjonen som deles av Yıldırım er gitt som følger:

«I sommermånedene, med effekten av varmt vær og intens bruk av klimaanlegg, øker neseblod, nesen har en veldig rik struktur når det gjelder blodårer. Tørr varm luft svekker det beskyttende laget inne i nesen, og øker tendensen til å blø.

  • De med blødningsproblemer
  • Folk som bruker blodfortynnende,
  • De med blodtrykk og neseallergi er mer sannsynlig å oppleve neseblod.

Hvis vi får neseoperasjoner om sommeren, vil det blø for mye?

Sesongen har ingen direkte effekt på operasjonen. Soling og bruk av briller er imidlertid begrenset for de som ønsker å kombinere neseoperasjon med ferie. Spesielt de som kommer fra utlandet og ønsker å operere og ha ferie i landet vårt bør redusere bevegelsene litt på grunn av det varme været etter operasjonen, drikke mye væske, ellers kan de oppleve svimmelhet, ørhet og besvimelse på grunn av væske. tap. Varm luft skal øke tapet av væske og salt, blodtrykket skal synke ved å utvide karene, og væskene som går tapt på grunn av svette og fordampning bør erstattes.

Blir nesefunksjonen dårligere i varmt vær?

Varm luft kan øke tendensen til blødning ved å øke tørrheten i nesen, bortsett fra at den ikke har en negativ effekt.

Hvordan løse nesetetthet? Skal vi bruke nesespray, sjøvann?

Som en løsning på nesetetthet, bruk først sjøvann! Hvis den ikke åpnes, kan det være andre strukturelle problemer. Se en spesialist lege. Å prøve andre sprayer maskerer problemet, og gjør løsningen vanskeligere. For eksempel; Noen nesespray er vanedannende og påvirker helsen vår negativt.

Kan neseplastikk gjøres om sommeren?

Det kan gjøres uansett årstid. Neseplastikkpasienter trenger bare litt tid. De trenger bare tid før ødemet og hevelsen i huden - subkutant vev passerer.

Hvordan påvirker tett nese helsen vår?

Som et resultat av tett nese, kan vi ikke puste nok mens vi løper, går i trapper, driver med sport om dagen, og hjertet blir sliten.

Stopp i nesen forårsaker søvnapné (stoppe pusten under søvn) ved å hindre pusten om natten. Søvnapné påvirker kroppen negativt ved å forårsake økt blodtrykk, forverring av hjerterytmen og forstyrrelse av søvnmønsteret. Risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag øker på grunn av blokkering om natten. Det skaper en tendens til å sove om dagen, irritabilitet, glemsomhet, tannråte, tørr morgen og dårlig smak i munnen.

Løsningen på alle disse er faktisk veldig enkel, å puste normalt gjennom nesen."

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar