Tyrkia rangerer 15. i verden med sin handelsflåte

Tyrkia er på linje i verden med sin handelsflåte
Tyrkia rangerer 15. i verden med sin handelsflåte

Adil Karaismailoğlu, transport- og infrastrukturminister, påpekte at sjøtransport er ryggraden i global handel og understreket at 2053 milliarder dollar vil bli investert i den maritime sektoren frem til 21.6. Karaismailoğlu uttalte at Tyrkia rangerer 15. i verden når det gjelder sin globale maritime flåte, og bemerket at Tyrkias rolle innen sjøtransport vil bli styrket med Kanal Istanbul, et av de viktigste transportprosjektene ikke bare i Tyrkia, men også i verden.

Minister for transport og infrastruktur Adil Karaismailoğlu talte ved åpningen av det andre maritime toppmøtet i Tyrkia; "På det maritime toppmøtet i Tyrkia, som vi holdt for første gang i fjor, etter resultatene av regelverket i vårt land angående sektoren, tok vi for oss flaskehalsene som er opplevd i samarbeid med både andre relevante offentlige institusjoner og privat sektor, og bestemte veikart for de skritt som skal tas for fremtiden, Mavi Vatan og Kanal Istanbul Spørsmål av strategisk betydning kom på forgrunnen. Vi har fulgt disse sakene en-til-en. Vi har jobbet med vår bransje innenfor rammen av sunn fornuft.»

FRAKT ER ryggraden i GLOBAL HANDEL

Innenfor rammen av det maritime toppmøtet i Tyrkia i år; Karaismailoğlu uttalte at de vil komme sammen i 4 hovedsesjoner om utviklingen av den tyrkiske maritime flåten, ansettelse av skipsmannskap, infrastrukturen til marine strukturer i fokus for logistikk og geopolitisk utvikling, og fortsatte sin tale som følger;

«Vi vil diskutere våre strategier, mål og arbeid knyttet til våre hav, som er uunnværlige for både vårt land og verden. Maritim transport, som står for 90 prosent av verdenshandelen, er utvilsomt sentrum for verdensøkonomien og ryggraden i global handel. 70 prosent av lasten som fraktes på verdensbasis transporteres til sjøs. Sjøtransport med lave kostnader og effektivitetsfordeler; uunnværlig for bærekraftig økonomisk utvikling og velstand. Maritim transport; Det er 22 ganger mer økonomisk enn flytransport, 7 ganger mer økonomisk enn veitransport og 3,5 ganger mer økonomisk enn jernbanetransport. Disse dataene minner oss i dag, selv i dag, om den berømte tyrkiske sjømannen og statsmannen Barbaros Hayrettin Pashas ordtak: 'Den som styrer havene vil styre verden'.

LASTVOLUM SJØ HAR ØKT MER ENN 5 GANGER PÅ 20 ÅR

Karaismailoğlu påpekte at den maritime sektoren, hvor lastvolumet til sjøs har vokst mer enn 50 ganger de siste 20 årene, er den mest strategiske sektoren i global handel, "I dagens verden, hvor vi føler virkningen. av globalisering mer og mer hver dag, en utvikling som har funnet sted hvor som helst i verden er en annen utvikling.land, direkte eller indirekte. Som vi alle vet, har koronavirusepidemien som dukket opp i Kina spredt seg over hele verden, land har stengt grensene sine, folk er isolert, transport er forstyrret, og de nye forsyningskjedeproblemene har omformet nesten alle sektorer. Statistikk viser at den om lag 19 prosent handelsnedgangen i verden på grunn av covid-30 er dypere enn finanskrisen i 2008. I løpet av pandemien, i denne vanskelige prosessen, har logistikksektoren i landet vårt gitt en viktig test som alle andre land. I årene 2020-21 var det mange negativiteter som høye fraktpriser, utilgjengelighet av tomme containere og manglende evne til å levere bestillinger i tide på grunn av forsinkelser i råvareforsyningen på grunn av effekten av pandemien. Containerpriser og frakter slo historiske rekorder. Det ble observert mer enn 40 prosent økninger i havne- og ekspedisjonsavgifter, som utgjør 50-30 prosent av driftskostnadene. Tilsvarende ble det registrert betydelige økninger i transitttariffer gjennom Suez- og Panamakanalene, som er viktige knutepunkt for verdens skipsfart. I tillegg til de ekstraordinære økningene i fraktratene i spotmarkedene, har bruktskipsprisene nådd svært høye nivåer med direkte effekt av økningene i beløpene inngått under langsiktige kontrakter.

12 PROSENT ØKNING I FRAKT ØKTE VERDENS INFLASJON med 1,6 PROSENT

Ved å uttale at brent-olje, hvis fatpris var $2020 i første kvartal 15, overskred toppen av de siste 2022 årene i 10 og økte omtrent 2 ganger på 7 år, sa transportminister Karaismailoğlu: «Skrapprisene, som doblet seg sammenlignet med 2020, nådde toppen de siste 2 årene med 600 dollar. For å oppsummere endret denne ekstraordinære kostnadsøkningen i den maritime sektoren balansen mellom tilbud og etterspørsel. Denne situasjonen reflekterte naturlig nok fraktene. I følge en publikasjon fra FNs konferanse om handel og utvikling; Økningen på 13 prosent i containerfrakt økte verdens gjennomsnittlige inflasjon med 12 prosent. Alt i alt; Mens en container på 1,6 størrelser ble fraktet fra den kinesiske havnen i Shanghai til havnen i Rotterdam i Nederland for 40 tusen dollar sjøveien for 2 år siden, opplevde vi alle en periode da dette beløpet oversteg 2 tusen dollar og økte 10 ganger. Etter logistikkaktivitetene som stoppet opp under pandemien; Etterslepet i flaskehalsene i maritim logistikk fortsetter å bli registrert på grunn av årsaker som uttømming av lagre, ventende forbrukerkrav som faller sammen med samme tider, og etterspørselen etter tjenestesektoren som ikke har nådd pre-pandeminivåene ennå.

TYRKIA ER NØKKELEN TIL DEN SENTRALE KORROIDEN

Karaismailoğlu forklarte at historiske topper sees og fortsetter å bli sett i Port Congestion-indeksene, "Hundrevis av skip, containere fulle av millioner av tonn last venter på deres tur til å komme inn i havnen i ankringsområdene. På grunn av tettheten i kjeden er det betydelige forsinkelser i retur av tomme beholdere. På den annen side observerer vi at selv den minste politiske utvikling i ethvert land har en betydelig innvirkning på den maritime sektoren. Sammen er vi vitne til virkningene av krigen mellom Ukraina og Russland. Til tross for all denne utviklingen har landet vårt kommet ut av denne flaskehalsen med investeringene som er planlagt med tanke på staten, tiltakene den har tatt og støtten den har gitt til sektoren. Med sin viktige geostrategiske og geopolitiske plassering som forbinder tre kontinenter, er landet vårt faktisk en kandidat til å være en logistikkbase, ikke bare når det gjelder sjøtransportsektoren, men også i alle transportformer. Tyrkia; Med en flytid på 4 timer; Vi er midt i et marked hvor det bor 1,6 milliarder mennesker, med et brutto nasjonalprodukt på 38 billioner dollar og et handelsvolum på 7 billioner dollar. Den ubestridelige betydningen av landet vårt i internasjonal handel, som er nøkkelen til "Midterkorridoren", som er den korteste, sikre og økonomiske internasjonale transportkorridoren mellom de asiatisk-europeiske kontinentene, øker dag for dag. et tog som går fra Kina til Europa; Hvis han velger Midtkorridoren og Tyrkia, vil han dekke avstanden på 7 tusen kilometer på 12 dager. Hvis det samme toget går på den russiske nordlige handelsveien, kan det krysse den 10 tusen kilometer lange veien på minst 20 dager. Når han bruker den sørlige korridoren, kan han krysse den 20 60 kilometer lange ruten gjennom Suez-kanalen på bare XNUMX dager. Det er grunnen til at Middle Corridor for tiden er den sikreste og mest stabile globale logistikkkorridoren mellom Asia og Europa.»

VI HAR INNVESTERT 20 MILLIARD DOLLAR I TRANSPORT- OG KOMMUNIKASJONSINFRASTRUKTUR DE SISTE 183 ÅRENE

Karaismailoğlu uttrykker at dette miljøet er et resultat av enorme investeringer i alle transportmåter, og sa: "Som transport- og infrastrukturdepartementet har vi fulgt en transportpolitikk som kontinuerlig har utviklet og styrket internasjonale transportkorridorer siden 2003. I løpet av de siste 20 årene har vi investert 183 milliarder dollar i transport- og kommunikasjonsinfrastrukturen i landet vårt. Vi har i stor grad løst Tyrkias infrastrukturproblem som har pågått i årevis. vårt Land; Vi har forvandlet den til en internasjonal korridor i alle transportformer mellom Asia, Europa, Nord-Afrika, Midtøsten og Kaukasus og de nordlige Svartehavslandene. Vi har fullført og tatt i bruk gigantiske transportprosjekter som Marmaray, Eurasia Tunnel, Istanbul Airport, Baku-Tbilisi-Kars Railway Line, Filyos Port, Yavuz Sultan Selim Bridge, Osmangazi Bridge, 1915 Çanakkale Bridge, İzmir-İstanbul, Ankara- Niğde og Northern Marmara Highways. Vi holder åpent. Vi økte vår delte veilengde fra 6 tusen kilometer til 28 tusen 664 kilometer. Vi har økt motorveinettverket vårt til 3 tusen 633 kilometer. Vi bygget 1432 kilometer med høyhastighetstog. Vi økte vårt totale jernbanenett til 13 tusen 22 kilometer. Vi økte antallet flyplasser til 57. Ved å øke våre internasjonale flyvninger til 129 destinasjoner i 338 land, ble vi det landet som flyr til flest destinasjoner i verden med fly.»

VI ER DEN 15. I VERDEN MED VÅR SJØHANDELSFLATE

Minister for transport og infrastruktur Karaismailoğlu merket seg at det har vært gjort betydelige fremskritt i den maritime sektoren de siste 20 årene, og fortsatte sin tale som følger;

«Med vår maritime handelsflåtekapasitet på 31,2 millioner døde tonn, rangerer landet vårt på 15. plass når det gjelder den globale maritime handelsflåten. Vi økte antallet havner, som var 2002 i 149, til 217, og antallet verft, som var 37, til 84. Som et resultat av tiltakene vi har tatt til tross for epidemien, har landet vårt, i motsetning til verden, vokst i den maritime sektoren i 2020 og i 2021. Til tross for en nedgang på 1,2 prosent i containerhåndtering og en nedgang på 3,8 prosent i total lasthåndtering på verdensbasis, var det en økning på 2,6 prosent i total last ved vårt lands havner. Mengden containere som ble håndtert økte med 8,3 prosent sammenlignet med året før og utgjorde 12.6 millioner TEU. Den totale mengden last økte med 6 prosent sammenlignet med året før og nådde 6 millioner tonn. Det ble derfor observert en økning over verdensgjennomsnittet i havnehåndtering i vårt land, både under pandemiprosessen og i perioden da effektene av pandemien avtok. I perioden januar-mai 2022, til tross for krigen mellom Russland og Ukraina, ble det registrert en økning på 7,2 prosent i lasthåndtering og en økning på 3,2 prosent i containere sammenlignet med samme periode året før.

VI IMPLEMENTERER NØDVENDIG STØTTE OG INSENTIVER

Karaismailoğlu ga uttrykk for at tyrkisk sjøfart, som har gjort store fremskritt når det gjelder kapasitet og kapasitet de siste 20 årene, også har tatt betydelige skritt når det gjelder Tyrkias omdømme, og forklarte skrittene som ble tatt av departementet i den maritime sektoren som følger;

«Det har doblet vår stolthet: Som vårt departement implementerer vi de nødvendige støttene og incentivene. Utrangert tyrkisk, som vi satte i kraft i april 2021 Bayraklı Vi har også aktivert en viktig insentivmekanisme i henhold til Forskrift om insentiv til bygging av nye skip i stedet for skip. Det er strategisk viktig for tyrkisk-eide og faktisk opererte skip å heise det tyrkiske flagget, da de utgjør en makt i alle våre berettigede forsvar angående vårt blå hjemland, som påvirker vårt lands interesser. På dette tidspunktet, med sesjonene som skal holdes på toppmøtet, vil et veikart bli bestemt for overgangen av utenlandske flaggskip til det tyrkiske flagget.»

VI VIL INVESTERE 2053 MILLIARD DOLLAR I VÅR FRAKTINDUSTRI FRAM TIL 21.6

Karaismailoğlu sa: "I lys av Tyrkias 2053-visjon delte vi vår 10-årige transport- og kommunikasjonsinvesteringsplan, som vil bringe landet vårt til den plassen det fortjener i 'verdens 30 beste økonomier', med hele offentligheten. Karaismailoğlu la merke til at 30 milliarder dollar vil bli investert i den maritime sektoren frem til 198, og uttalte at på denne måten vil 2053 milliarder dollar bli bidratt til nasjonalinntekten vår. Karaismailoğlu forklarte at effekten på produksjonen vil overstige 21.6 milliarder dollar, og understreket at bidraget til sysselsettingen i 180 år vil være 320 millioner mennesker.

VI VIL STYRKE TYRKIAS ROLLE I SJØTRANSPORT MED KANAL ISTANBUL

Samferdselsminister Karaismailoğlu sa: "Kort sagt, i vår hovedplan for transport og logistikk fra 2053 har vi reservert et spesielt sted for maritime linjer, som er grunnlaget for vårt blå hjemland og nøkkelpunktet for vår integrering i transport. Vi vil øke antall havneanlegg fra 217 til 255. Vi vil sikre bruken av svært fornybare energiressurser i havnene våre ved å utvide grønn havnepraksis. Autonome skipsreiser skal utvikles og håndteringseffektiviteten økes med autonome systemer i havner. Vi vil utvikle den multimodale og kortdistanse maritime transportinfrastrukturen som kan betjene landene i regionen ved å utvide overføringstjenestekapasiteten til havnene. Kanal Istanbul, som er et av de viktigste transportprosjektene ikke bare i vårt land, men også i verden, vil styrke Tyrkias rolle innen sjøtransport. Vi vil øke navigasjonssikkerheten i Bosporos og redusere skipstrafikken i Bosporos. Kanal Istanbul, som vil bringe et nytt pust til maritim transport, er et visjonsprosjekt som dukket opp i tråd med den teknologiske og økonomiske utviklingen i verden og i landet vårt, endrede økonomiske trender og de økende behovene til landet vårt når det gjelder transportinfrastruktur . Når Canal Istanbul er fullført, i tillegg til å sikre sikkerheten til liv og eiendom i og rundt Bosporos, og bevare den historiske og kulturelle teksturen til Bosporos; Det vil lette trafikkbelastningen til Bosporos ved å redusere ventetidene ved inngangen og utgangen til Bosporos.»

VI BESKYTTER DET BLÅ LANDET MED ALL VÅR STYRKE

Karaismailoğlu understreket at Mavi Vatan er fullstendig beskyttet, "Som departementet tilbyr vi alle slags fasiliteter for vekst av tyrkiske maritime handelsflåter, og vi fortsetter våre initiativer for å støtte de relevante interessentene i denne prosessen. Fordi vi er klar over hvor viktig utviklingen av tyrkisk maritime er for vårt lands interesser. Tyrkia vil gjøre sin tyngde på det maritime feltet mer følt i fremtiden og vil bli et av de ledende landene i den maritime sektoren ved å øke sin konkurransekraft. Vårt maritime toppmøte i Tyrkia vil gi vellykkede resultater i prosessen med å nå de planlagte målene. Vi vil ta grep for å styrke næringen ved å følge resultatene fra det maritime toppmøtet en-til-en, avsluttet han.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar