Plomari havn på Lesvos åpnet med vennskapets vind

Mytilene's Plomari Port åpnet med vennskapsvind
Plomari havn på Lesvos åpnet med vennskapets vind

Skipsreisene initiert av Izmir Metropolitan Municipality İZDENİZ generaldirektorat til byen Plomari på Lesvos styrket vennskapet mellom de to sidene av Egeerhavet. Oppvarmende forhold ble også reflektert i åpningen av Plomaris nye havn. Seremonien ble holdt med deltakelse av Izmir-delegasjonen ledet av varaordføreren i Izmir Metropolitan Municipality, Mustafa Özuslu.

Skipsreiser mellom Izmir og Hellas, som hadde vært suspendert i årevis på grunn av effekten av pandemien, ble startet på nytt av Izmir Metropolitan Municipality İZDENİZ generaldirektorat. Cruiseskipet İhsan Alyanak har avgang fra Alsancak havn hver fredag ​​morgen siden 17. juni og tar passasjerene til Plomari havn på Lesvos. Skipet returnerer også søndag kveld.

Det oppvarmende forholdet mellom de to sidene av Egeerhavet ble også reflektert i åpningsseremonien til den nye havnen i Plomari. Izmir-delegasjonen ledet av varaordføreren i Izmir Metropolitan Municipality Mustafa Özuslu deltok på seremonien, der den andre taleren for det greske parlamentet og nestlederen til Lesbos Haralambos Athanasiou, samt de greske viseministrene for sjøfart og sivilforsvar og varamedlemmer var tilstede.

Under en tale under seremonien understreket Özuslu at sjøreiser styrker vennskapsbåndene mellom de tyrkiske og greske folkene og øker de kulturelle, sosiale og økonomiske relasjonene mellom de to sidene. Ved å uttale at Plomari havn også er veldig viktig i denne forstand, understreket Özuslu viktigheten av å lage skipsturer fra Lesbos til İzmir, og sa:

Midilli-İzmir felles destinasjon

«Turister kommer også til Lesbos fra andre europeiske byer. Det vil være fordelaktig for oss alle å organisere turer fra Lesbos til Izmir for både Lesbos-innbyggere og turister, og gjøre de to sidene til et felles reisemål. Takket være den greske gjestfriheten følte vi oss hjemme her. Ingen skal tvile på at våre greske venner vil oppleve de samme følelsene i Izmir. La oss styrke vennskap, godt naboskap, fred, ro og handel slik at vi kan etablere et mye mer velstående liv sammen i Egeerhavet.»

Haralambos Athanasiou, den andre høyttaleren for det greske parlamentet og nestleder på Lesbos, uttalte at han var enig i Özuslus ønsker og takket den tyrkiske delegasjonen for deres deltakelse. Etter at Özuslu og Athanasiou ga gaver til hverandre, ble den nye Plomari-havnen åpnet.

Tariffgebyrer

Izmir – Plomari tur/retur-billett koster 50 euro... Passasjerer mellom 7-12 år reiser med 50 prosent rabatt. 0-7 aldersgruppen er gratis. Gratis transport tilbys mellom Plomari og Mytilene sentrum. Billetter kan kjøpes online på Bilet.izdeniz.com.tr eller fra İZDENİZ salgskontor i Alsancak havn. Borgere med grønt pass eller Schengen-visum kan delta på ponniturene.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar