Mange land fordømmer Pelosi sitt Taiwan-besøk

Mange land fordømmer Pelosi sitt besøk til Taiwan
Mange land fordømmer Pelosi sitt Taiwan-besøk

Besøket av presidenten for det amerikanske representantenes hus, Nancy Pelosi, i Taiwan-regionen til tross for Kinas voldsomme innvendinger og seriøse initiativ ble fordømt av mange land.

Utenriksministre fra mange land, inkludert Russland, Iran, Syria, Pakistan, Den demokratiske folkerepublikken Korea, Cuba, Venezuela, Palestina og Nicaragua, fordømte på det sterkeste Pelosis initiativ og gjentok sin støtte til One China-politikken.

I uttalelsen fra det russiske utenriksdepartementet ble det rapportert at Russland anser Pelosis besøk til Taiwan som en klar provokasjon. I uttalelsen ble det påpekt at Taiwan-spørsmålet helt og holdent er Kinas indre anliggender, og at Kina har rett til å iverksette nødvendige tiltak i Taiwan-spørsmålet for å forsvare sin suverenitet og territorielle integritet.

I uttalelsen fra det iranske utenriksdepartementet ble det uttalt at respekt for alle lands suverenitet er et av de mest grunnleggende prinsippene i FN-pakten. I uttalelsen, som oppfordrer USA som FN-medlem til ikke å ta initiativ som skader andre lands suverenitet og territorielle integritet, ble det understreket at Iran insisterte på One China-prinsippet.

I uttalelsen fra det syriske utenriksdepartementet ble Pelosis besøk i Taiwan-regionen sterkt fordømt. Uttalelsen sa at dette var et fiendtlig forsøk i strid med folkeretten og en uansvarlig handling fra USA for å skape fortsatt spenning i Asia-Stillehavsregionen og andre deler av verden, samt at denne reisen utgjør en alvorlig trussel mot verden. fred og ro og introduserer ny ustabilitet til en allerede skjør global situasjon.

I en uttalelse fra Palestina samme dag, ble det uttalt at One China-politikken ble respektert ved alltid å støtte Kinas suverenitet og territorielle integritet. Palestina bekreftet Kinas rett til å forsvare sin suverenitet, sikkerhet og utviklingsinteresser, samtidig som de ba om å stanse alle initiativer i strid med One China-prinsippet.

Nicaraguas utenriksminister Denis Moncada Colindres sa i en uttalelse at de på det sterkeste fordømmer Pelosi sitt besøk i Taiwan-regionen i Kina. Colindres påpekte også at den nicaraguanske regjeringen fullt ut støtter den kinesiske regjeringen og folks holdning og uttalelser om Taiwan-spørsmålet, samt resolutt forsvare Kinas suverenitet og territorielle integritet.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar