Tyrkias kjemi-pioner GEBKİM OSB betrodd UAV-er drevet av kunstig intelligens

Tyrkias kjemi-pioner GEBKIM OSB overlatt til UAV-er drevet av kunstig intelligens
Tyrkias kjemi-pioner GEBKİM OSB betrodd UAV-er drevet av kunstig intelligens

'Emergency Response Software'-prosjektet, som har jobbet i 18 måneder for å forhindre mulige ulykker og branner og for å minimere de miljømessige, sosiale og økonomiske effektene av nødsituasjoner, ble bestilt av GEBKİM, Tyrkias første kjemispesialiserte OIZ. Takket være programvaren, som ble tildelt førsteprisen i kategorien Occupational Health and Safety ved Common Futures Awards organisert av TİSK, vil de ubemannede luftfartøyene som vil patruljere regionen autonomt behandle dataene de observerer og overføre dem til kommandosenteret . UAV-er vil automatisk videresende enhver negativ situasjon de oppdager til de aktuelle enhetene.

Studier om arbeidshelse og sikkerhet øker i Marmara-regionen, som er det industrielle lokomotivet i Tyrkia. Kjent for å være Tyrkias første spesialiserte organiserte industrisone innen kjemi, har GEBKİM OSB også lansert "An Innovative Step for Urgent Action in the Chemical Industry: Emergency Response Software" som den har utviklet i 18 måneder ved å dra nytte av fordeler som tilbys av teknologisk utvikling. På møtet som ble holdt i GEBKİM OIZ konferansesal, ble mottakerne av prosjektet, Disaster and Emergency Management Presidency (AFAD) og andre organiserte industrisonerepresentanter introdusert for alt arbeidet som ble gjort under prosjektet.

"VI LYKKES MED Å IMPLEMENTERE DIGITALISERINGSPROSESSEN I ALLE OMRÅDER AV OIZ"

Gjør evalueringer om implementeringen av Emergency Response Software og uttaler at det er en av de ledende og eksemplariske OIZ-ene i Tyrkia med økosystemet skapt av GEBKİM, sa GEBKİM-styreleder Vefa İbrahim Araç: "Vi har alltid som mål å handle med prinsippet av by, mennesker og miljø i vårt arbeid, fortsetter vi. For dette formålet streber vi etter å aktivere studier som vil bidra til landets økonomi innenfor vårt økosystem som beskytter menneskelig arbeidskraft, på en miljøvennlig måte. Med vårt Emergency Response Software-prosjekt, som vi tar sikte på å forhindre mulige ulykker, har vi lykkes med å implementere digitaliseringsprosessen i alle områder av vår OIZ fra fabrikkene våre. Med tanke på fordelene som teknologiens kraft gir oss, er vi stolte av å realisere et prosjekt som ble realisert for første gang i Tyrkia.» brukte setningene.

UAVS VIL BEVEGGE AUTONOMT MED KUNSTIG INTELLIGENS

Innenfor rammen av prosjektet støttet av EU og departementet for arbeids- og sosialsikkerhet, vil de ubemannede luftfartøyene som vil fungere autonomt med kunstig intelligens på GEBKİM OSB forhindre mulige ulykker og sikre at branner kan gripes inn før de vokser.

I EN NØDSITUASJON VIL DET AUTOMATISK VARSE RELATERTE ORGANISASJONER

Data fra UAV, som vil overvåke GEBKİM OIZ, spesielt i risikoområder, 7 timer i døgnet, 24 dager i uken, vil bli samlet inn ved kommandosenteret. Ved eventuell fare vil systemet automatisk varsle offentlige institusjoner som brannvesenet, AFAD, Helseenhetene og Nasjonalt giftsenter, og varsle fabrikkmyndighetene via mobilapplikasjonen.

2 tusen mennesker opplært

For at systemet skal fungere effektivt i 18-månedersperioden fra installasjonen til aktiveringsprosessen, fikk alle GEBKİM og deltakende bedriftsberedskapsteam grunnleggende førstehjelp, nødopplæring, brannrisikovurdering, kjemisk utslipp og lekkasje, og brannrespons. opplæring i spørsmål av stor betydning i kjemisk industri. Den individuelle og institusjonelle kapasiteten til arbeidsgivere og arbeidstakere ble økt som følge av opplæringen gitt til ca. 12 personer med programmet bestående av 3 opplæringstitler og 2 seminarer. Før idriftsettelse av programvaren ble pilotforsøk og øvelser av systemet utført 3 ganger i kroppen til GEBKİM OSB.

STUDENTER ER OGSÅ INKLUDERT I PROSJEKTET

Innenfor rammen av prosjektet ble mer enn 400 studenter gitt katastrofebevissthet og nødopplæring ved GEBKİM Vocational and Technical Anatolian High School i Dilovası, eid av GEBKİM Education, Research and Health Foundation, som vil skape fremtidens kvalifiserte arbeidsstyrke i kjemisk industri.

DATA INNHOLDT I 18 MÅNEDERS PROSESSEN ER INTEGRERT I SYSTEMET

Et feltbesøk ble gjort til 40 virksomheter som opererer i GEBKİM OIZ, sammen med de tekniske ekspertene i prosjektteamet, for å bestemme beredskapsstrukturer og forberedelser, for å analysere situasjonsanalysen, risikovurderingen og beredskapsplanene. Innenfor rammen av å etablere samarbeid med nærliggende OIZ, ble brannvesenet i 8 organiserte industrisoner besøkt av prosjektgruppen. Dataene innhentet fra disse studiene ble integrert i systemet for å sikre effektiv koordinering i hele OIZ i nødstilfeller.

TİSK Fikk FØRSTEPRIS I HELSE- OG SIKKERHETSKATEGORIEN

Emergency Response Software-prosjektet ble ansett som verdig til førstepremien i kategorien 'Helse og sikkerhet på arbeidsplassen' ved Common Futures Awards organisert av Confederation of Turkish Employers' Unions.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar