Sommerdiaré kan være farlig

Sommerdiaré kan være farlig
Sommerdiaré kan være farlig

Acıbadem International Hospital Internmedisinsk spesialist Dr. Kerim Cimm kom med viktige advarsler og gjorde oppmerksom på at diaré som utvikler seg om sommeren ikke bør neglisjeres.

Internmedisinsk spesialist Dr. Exit ga følgende advarsler:

“Maten ødelegges mye raskere i varmt vær. I begynnelsen av disse matvarene er matvarer som krever mer pleie, som kjøtt, kylling og fisk. Når slik mat som vi spiser ute blir stående på disken i noen timer, kan den fort forringes under påvirkning av varmt vær. Mikrober som forårsaker infeksjon kan også formere seg raskt i ødelagt mat og forårsake diaré. Å ikke betale nok oppmerksomhet til helse- og hygieneforhold er en annen viktig faktor for diaré. For eksempel, hvis hendene til den som tilbereder eller serverer maten ikke er rene og han eller hun har en sykdom, kan mikrober raskt infisere maten. Igjen, forbruk av skittent vann og forbruk av frukt og grønnsaker vasket med dette vannet er andre faktorer som forårsaker diaré om sommeren. I tillegg kan forurenset vann som svelges i bassenger og hav også forårsake diaré.

Å ha vannaktig avføring minst 3 ganger om dagen er definert som "diaré". Diaré, som vanligvis starter plutselig, kan føre til raskt tap av vann og elektrolytter som kalium, natrium og karbonat fra kroppen. Som et resultat kan kroppen bli dehydrert og elektrolyttubalanse kan utvikle seg. Typiske symptomer på diaré er magesmerter som kan nå kvelende dimensjoner og behov for å gå på toalettet sammen med en følelse av uro i underlivet, slapphet med følelsen av å bevege seg i tarmen. Avhengig av tap av væske i kroppen kan det også utvikles problemer som tørste, munntørrhet og hjertebank. Siden oppkast, feber, døsighet og forvirring er alvorlige symptomer på diaré, er det svært viktig å søke helseinstitusjon når disse plagene utvikler seg.» sier.

Internmedisinsk spesialist Dr. Kerim Cimim advarte om at når diaré utvikler seg, er det nødvendig å være oppmerksom på reduksjonen i tårer, spesielt hos barn, og sa: "Vi synes det er bra at barnet ikke gråter, men tvert imot kan dette indikere alvorlig væsketap. Igjen, avhengig av tap av væske, kan symptomer som tørr tunge og krymping av huden oppstå hos barn. Hvis diaréen fortsetter, kan alvorlige symptomer sees som fører til feber og deretter vekttap, noe som nødvendiggjør innsetting av serum.

Den viktigste behandlingen for diaré er å erstatte den tapte væsken. Det er viktig for pasienten å få i seg rikelig med væske under behandlingsprosessen. I tillegg til vann kan også mineralvann og salt kjernemelk gi mange fordeler, takket være vitaminene og mineralene de inneholder. Hvis årsaken til diaré er mikrobiell, det vil si forårsaket av bakterier eller virus, startes passende behandling for disse faktorene. Først og fremst vurderes pasientens allmenntilstand og det avgjøres om det er behov for serum eller antibiotika. Antibiotikabehandling brukes ved bakteriell diaré. Det er av stor betydning i behandlingen at pasienten hviler og regelmessig bruker antibiotika og støttende legemidler anbefalt av legen. Probiotika, som har kommet inn i livene våre de siste årene, er også viktige støttende behandlinger for ikke-permanens av diaré og rask bedring av pasienten når den tas regelmessig.

Internmedisinsk spesialist Dr. Kerim Çıkım uttaler at vi bør ta hensyn til kostholdet vårt så mye som mulig for å forhindre diaré i sommermånedene, og lister opp forholdsreglene vi bør ta som følger:

Sørg for at maten du spiser ute er sunn.

På grunn av lufttemperaturen er det største problemet at maten ikke oppbevares under egnede forhold. Det er svært viktig at du spiser mat som er lagret intakt. Derfor, hvis en matvare ser ut som den ikke er ren og sunn eller bortskjemt, ikke spis den.

Drikk vann som du er sikker på er rent.

Vask frukt og grønnsaker grundig med rent vann.

Bli vant med å vaske hendene ofte med såpevann.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar