Alstom vil utstyre 120 lokomotiver i SNCB-flåten med neste generasjons ETCS-teknologi

Alstom SNCB vil utstyre lokomotivet i sin flåte med neste generasjons ETCS-teknologi
Alstom vil utstyre 120 lokomotiver i SNCB-flåten med neste generasjons ETCS-teknologi

Alstom, verdensledende innen bærekraftig og smart mobilitet, har vunnet en kontrakt for design, levering og vedlikehold av siste generasjon ETCS* nivå 120 signalsystem (Basic 18) for SNCBs 2 HLE3 lokomotiver i kommersiell tjeneste. Belgia, Luxembourg, Frankrike og Tyskland. ETCS-systemet vil bli supplert med nasjonale funksjoner for å la tog sirkulere i Belgia (TBL1+) og Frankrike (KVB).

Opprinnelig opprettet for å harmonisere grenseoverskridende jernbanetrafikk, øker ETCS Level 2 hastigheten, punktligheten og kapasiteten til tog i full sikkerhet. Den mest avanserte versjonen av Level 2 (Basic 3) har optimaliserte bremsekurver for maksimal driftsytelse og økt passasjerkomfort. Denne versjonen forbedrer også den odometriske ytelsen, slik at sjåførene kan velge riktig hastighet i strengt samsvar med SIL50129, det høyeste sikkerhetsnivået under EN 4.

Alstom Groups signalanlegg i Charleroi er et globalt kompetansesenter og vil være ansvarlig for prosjektering av ulike signalsystemer og levering av utstyr om bord. Det vil også gi vedlikehold i en periode på 10 år, inkludert reservedeler og reparasjoner. Prosjektet starter i oktober 2022 og vil vare i 3 år.

Bernard Belvaux, administrerende direktør i Alstom Benelux, sier: "Alstom er glad for å fortsette samarbeidet med SNCB og støtte dem i å gjøre digitaliseringen av vognene deres til en realitet."

Signeringen av denne kontrakten bekrefter Alstoms ledende posisjon i markedet for jernbanesignalsystemer. I Europa har mer enn 60 % av togene utstyrt med en europeisk-laget ETCS valgt et Alstom-system. Alstom utstyrer en stor del av SNCB-flåten i Belgia og bidrar aktivt til moderniseringen av Infrabel-jernbaneinfrastrukturen.

Dette siste generasjons nivå 2 togkontroll- og kontrollsystem har blitt implementert med suksess i elektriske lokomotiver som drives av Alstom i Norge og Ceske Drahy i Tsjekkia. Den brukes for tiden på Deutsche Bahns høyhastighetstog over hele Tyskland og på rivalenes S-Bahn-pendeltog i Alstom- og Stuttgart-regionen, samt på ulike prosjekter i Spania, England, India og Australia.

ETCS: European Train Control System

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar