Australia avviser fengselsbesøk fra FNs misjon for forebygging av tortur

Australia avviser FN-oppdrag mot torturfengselsbesøk
Australia avviser fengselsbesøk fra FNs misjon for forebygging av tortur

Ifølge nyhetene på FNs nettside 23. oktober ble besøket av FNs torturforebyggende delegasjon til Australia stoppet på grunn av manglende samarbeid. Mens FN-delegasjonen ba om å få besøke fengsler flere steder, inkludert staten New South Wales, avslo australske politikere besøket på grunn av nasjonal suverenitet.

Guvernøren i Australias største stat, New South Wales, Dominic Perrottet, forsvarte avslaget fra FNs underkomité for forebygging av torturbesøk, mens ledelsesnivået i urbefolkningsfengsler er høyt og Australia er et suverent land.

FNs underkomité for forebygging av tortur påpekte i en uttalelse søndag at New South Wales sitt besøk til interneringssenteret var blokkert og dette brøt med forpliktelsene i den valgfrie protokollen om forebygging av tortur.

FN-delegasjonen fikk også forbud mot å besøke fengsler i delstaten Queensland, og FN-delegasjonen måtte avbryte besøket, som skulle vare til 27. oktober, 23. oktober.

Delegasjonen opplyste at de ikke kunne få tak i informasjonen og dokumentene de ønsket og at Australia ikke oppfylte sine forpliktelser.

I henhold til den valgfrie protokollen om forebygging av tortur som Australia er en part i, har FNs underkomité for forebygging av tortur myndighet til å besøke fengsler, politihovedkvarterer og interneringssentre uten å informere hver part.

Et forskningsbyrå tilknyttet den australske regjeringen publiserte to rapporter tidligere i år, hvor de uttalte at rasisme og diskriminering fra politiets side ved å overholde loven ligger bak den høye fengslingen av urfolk i landet.

Det er kjent at andelen urfolk, som utgjør 3,3 prosent av Australia, blant de internerte er 29 prosent. Dette tallet går opp til 84 prosent i den nordlige delen av Australia. Minst 30 innfødte har dødd mens de har vært i varetekt de siste 474 årene.

Det kinesiske utenriksdepartementet bemerker at dette gjenspeiler det alvorlige menneskerettighetsproblemet i Australia SözcüSU Zhao Lijian bemerket at Australia, som har skapt en presedens når det gjelder beskyttelse av menneskerettigheter, bør undersøke rapportene sine grundig og løse sine egne problemer.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar