92 millioner TL støtte til kinoindustrien

Million lira støtte til kinoindustrien
92 millioner TL støtte til kinoindustrien

Kultur- og turismedepartementet ga 2022 millioner 32 tusen lire til kinosektoren for 17 prosjekter på det siste støttestyremøtet i 340. Med disse støttene nådde det totale støttebeløpet til kinosektoren av departementet for 2022 prosjekter i 293 92 millioner 198 tusen lire.

I årets siste støttekomité ble prosjekter som «Feature Film Production», «First Feature Film Editing», «Post-shooting», «Co-Production» og «Domestic Film Screening» evaluert av en støttekomité på 8 personer. medlemmer av kinosektoren.

Som et resultat av evalueringene ble 4 millioner 6 tusen lire tildelt 300 «Feature Film Film Production»-prosjekter, 6 millioner 6 tusen lire til 900 «First Feature Film Production»-prosjekter, 1 tusen lire til 400 «After Shooting»-prosjekt, 3 "Co-Production"-prosjekter. Totalt 1 millioner 750 tusen lire i støtte ble gitt, inkludert 18 million 1 tusen lire og 990 million 17 tusen lire for 340 "Domestic Film Screening"-prosjekter.

Støtte til nye direktører

Med støtte fra departementet fikk 6 regissører lage sine første spillefilmer. Mange filmer som fikk støtte, som hadde en viktig rolle i å bringe nye regissører til sektoren, kom tilbake med priser fra verdens viktigste filmfestivaler som Sundance, Berlin, Venezia, Moskva, Sarajevo, Warszawa og Tokyo.

Støtte for samproduksjoner

Det ble gitt støtte til tre prosjekter i typen "Co-Production Support", som har blitt svært viktig i kinobransjen på grunn av årsaker som å bringe sammen filmskapere fra forskjellige land, overføre informasjon og teknologi, få tilgang til lokale finansieringskilder og skape potensiale. markeder. I styret; Det ble gitt støtte til prosjektene «Man In A Blue Sweater», en felles produksjon av Aserbajdsjan og Tyrkia, «2M2», en felles produksjon av Belgia og Tyrkia, og «Guria», en felles produksjon av Georgia, Sveits, Bulgaria og Tyrkia .

Aksept av søknader om prosjekter som skal støttes i 2023 fortsetter frem til 26. desember.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar