Kaspersky for å beskytte Internett-tilkoblede biler

Kaspersky for å beskytte Internett-tilkoblede biler
Kaspersky for å beskytte Internett-tilkoblede biler

På den årlige Kaspersky Cyber ​​​​Security Weekend META kunngjorde selskapet at det har utviklet en Automotive Gateway for å hjelpe produsenter med å oppfylle FNs nye Cybersecurity Requirements for Smart Vehicles.

Kaspersky utvikler Kaspersky Automotive Secure Gateway (KASG), basert på KasperskyOS-operativsystemet, en plattform for utvikling av iboende sikre løsninger. Gatewayen kan installeres i telematikk- eller sentralenheten til et kjøretøy med ARM-arkitektur. En slik løsning vil beskytte bilen mot hacking, muliggjøre sikker fjernoppdatering av både gatewayen og bilens elektroniske komponenter, tillate innsamling av loggfiler fra bilens interne nettverk og sende dem til sikkerhetsovervåkingssentralen.

Prosessen startet etter utgivelsen av juridiske dokumenter om cybersikkerhet i bilindustrien. Disse rapportene er utarbeidet av FN-kommisjonen WP.63, som dekker 29 land. Noen av dokumentene trådte i kraft i 2022. Innen 2024 må nye krav innføre et sertifiseringssystem som gir produsenter mandat til å overholde cybersikkerhetskrav og integrere sikkerhetsløsninger i biler på samlebåndstadiet.

Det juridiske rammeverket fastsetter at nye systemer for biler skal designes og utvikles etter Safe Design-prinsippet. Det betyr at sikkerhet må bygges inn i løsninger under design- og utviklingsfasen. Kaspersky gir dette prinsippet sitt eget Cyber ​​​​Immunity-operativsystem, KasperskyOS.

Kaspersky utvikler Kaspersky Automotive Secure Gateway i samsvar med ikke bare krav til cybersikkerhet, men også i samsvar med den internasjonale standarden for funksjonell sikkerhet (Sikkerhet) ISO 26262.

Andrey Suvorov, leder for KasperskyOS Business Unit: «Sikkerhetsspørsmål i tilkoblede biler er et så viktig tema i dag at de blir diskutert på nivå med internasjonale organisasjoner. Dette er et eksempel på hvordan industrien selv henvender seg til cybersikkerhetseksperter for en løsning og er klar til å gjøre dem obligatoriske for sertifisering. De juridiske kravene fra FN-kommisjonen WP.29 har gitt en alvorlig drivkraft til utviklingen av informasjonssikkerhetsmarkedet i bilindustrien. Vi begynte å utvikle Kaspersky Automotive Secure Gateway ved å analysere kravene i den nye forskriften og lage en trusselmodell for Internett-tilkoblede kjøretøy. "Vi forventer at mange produsenter er interessert i utviklingen vår."

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar