Petlas advarer sjåførene mot faren for vannplaning

Petlas advarer sjåførene mot faren for vannplaning
Petlas advarer sjåførene mot faren for vannplaning

I disse dager, når vintermånedene gjør seg intense, avslører den økende nedbøren igjen viktigheten av vei- og kjøresikkerhet. Bruken av vinterdekk, som er spesielt utviklet for å øke veigrepet til kjøretøy på våte og glatte veier i regnvær, spiller en avgjørende rolle. Petlas påpeker at de brede kanalene i vinterdekkene lettere drenerer vannet og gir en sikker bremselengde, og gir viktige advarsler til sjåførene.

Vannpytter som dannes på veien under store overganger i regntiden forårsaker en farlig situasjon som vannplaning for sjåfører. Mens regnvannet som samler seg på veien på grunn av plutselige og kraftige nedbør skaper et vannlag mellom bakken og kjøretøyets dekk, fører denne situasjonen med seg fare for kjøring. Vannplanlegging er definert som at dekket setter seg fast i vannutslippskanalene under nedbør og at kjøretøyet begynner å flyte i vannet på grunn av at trykket i dette fangede vannet er høyere enn vekten til kjøretøyet. Denne farlige situasjonen er mer vanlig i lette og raske personbiler. Da dekkets kontakt med veien er betydelig redusert, står føreren i fare for å miste styringskontrollen. Kjøretøyet kan skli og forårsake større problemer.

"Vinterdekk gir ekstra sikkerhet i regnvær"

Petlas markedssjef Esra Ertuğrul Boran sa at vinterdekk er den mest effektive løsningen mot vannplaning, og at vinterdekk bør brukes ikke bare når det snør, men også ved temperaturer under 7 grader, og sa: "Vinterdekk lar kjøretøyet bevege seg på en stabil og sikker måte i varierende vær- og veiforhold hvor temperaturen synker under 7 grader designet for å gi Den gir komfortabel kjøring med funksjonene for å forhindre vannplaning, sikker bremsing og svinger ved å forhindre herding av spesialblandingen i vinterdekk på våte, gjørmete, glatte, snødekte og isete underlag som er de mest utfordrende for sjåfører. Vinterdekk har ekstra kanaler som evakuerer vann for grep i vått vær. Det er derfor sjåførene må være klar over at vinterdekk gir dem ekstra sikkerhet når de kjører i regnvær." "Det første du må gjøre er å ikke gjøre noe"

Esra Boran nevnte også hvordan sjåfører bør opptre under vannplaning, "Hvis kjøretøyet ditt begynner å vannplane, er det første du må gjøre å ikke gjøre noe. Spesiell oppmerksomhet bør utvises for ikke å bremse i panikk. Siden dette vil stoppe vannutslippet av dekket ditt mens du svinger, vil ikke kjøretøyet reagere på styrebevegelsen og kan bli kastet av veien. Du bør holde kjøretøyet i en rett linje og vente på å komme deg ut av kulpen, unngå plutselige styrebevegelser.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar