Utløser Düzce-jordskjelvet det forventede jordskjelvet i Istanbul?

Utløser Duzce-jordskjelvet det forventede jordskjelvet i Istanbul?
Utløser Düzce-jordskjelvet det forventede jordskjelvet i Istanbul?

Jordskjelvet med en styrke på 5,9 som skjedde i Gölyaka-distriktet i Düzce ble følt i et stort område så langt som Istanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa og İzmir. Etter jordskjelvet i Düzce dukket spørsmålet opp om jordskjelvet ville utløse det store jordskjelvet i Istanbul. Eksperter advarte etter jordskjelvet som skjedde i Düzce.

Klokken 04.08 forårsaket jordskjelvet med en styrke på 5,9, hvis episenter var i Gölyaka-distriktet i Düzce, panikk. Etter jordskjelvet kom jordskjelveksperter med uttalelser etter hverandre.

UTLØSER DET ET STORT JORDSKJELV?

ITU-fakultetsmedlem Prof. Dr. Ziyadin Çakır uttalte at jordskjelvet i Düzce ikke ville utløse et forventet større jordskjelv i Istanbul og sa: "Hvis det hadde utløst jordskjelvet i Istanbul, ville det ha umiddelbare effekter etter jordskjelvet. Jordskjelvstedet er langt unna," sa han.

Çakır fortsatte sine forklaringer om jordskjelvet som følger: Det var et ubrutt stykke ved Svartehavsutgangen. Mest sannsynlig er denne andelen ødelagt. Det er imidlertid gledelig at det så langt ikke er rapportert om dødsfall. Denne regionen er et ekstremt dårlig sted når det gjelder jordskjelv. Dette er et dypfyllingsområde, et naturlig fyllområde, et flatt område.

Det er stor sannsynlighet for ødeleggelse i Gölyaka og omkringliggende landsbyer. Det blir etterskjelv, men jeg tror ikke det blir et større jordskjelv. Jeg anbefaler våre innbyggere å ikke oppholde seg i skadede bygninger. Etterskjelv kan føre til at bygninger kollapser.

Jeg tror at det vil bli skade fordi det er bakkeøkning i Düzce og landsbyene rundt. Jeg håper det ikke er noen skadde. Vi kjenner både bygningsstrukturene og grunnen til regionen. Det skjer ingenting med bygningene på den steinete bakken. Siden den naturlige fyllingen, nemlig grus, og elvebreddene dekket med sand, er fylt på denne måten, føles et jordskjelv med en styrke på 6 som en 7 her. Derfor gjør den mer skade.

"KAN VARE MINST 1 UKE 10 DAGER"

Uttalende at mange etterskjelv vil oppstå etter jordskjelvet med en styrke på 5,9 som skjedde i Düzce, Yıldız Technical University Fakultet medlem Prof. Dr. Sukru Ersoy brukte følgende utsagn:

Dette kan ta minst 1 uke til 10 dager. Du må være klar for dette. Følelse og ødeleggelse er ikke det samme. Ingen negative nyheter så langt. Hvis det ikke skjer etter det, kan vi ha kommet oss gjennom dette. Dette betyr ikke at vi kan bli kvitt jordskjelvvirkeligheten. Dette er ikke den forventede forløperen til jordskjelvet i Istanbul. Vi venter et jordskjelv med styrke 7 i Marmara. Lenger øst.

“DEN FØRSTE GANGEN JEG HAR SETT”

Geologisk ingeniør Şerif Barış kom med følgende uttalelser om jordskjelvet: Det var en overraskelse fordi det var et sted vi aldri forventet. Størrelsen 5.9-6 er ganske foruroligende. Jeg tror ikke det blir noen skader i byer og tettsteder, det kan bli skader i bygder. I jordskjelvet der skal bruddlinjene ha løst ut spenningen. Det er virkelig første gang jeg har sett et så mellomstort jordskjelv etter to store jordskjelv. Tyrkia er i alpejordskjelvbeltet, så vi må alltid opptre som om det kommer et jordskjelv og vi må være klare. Det var sannsynligvis fra grunne jordskjelv.

"VI FORVENTER IKKE ET STORT JORDSKJELV I REGIONEN"

İTÜ Fakultetsmedlem Okan Tüysüz snakket som følger om jordskjelvet: Vi opplevde to store jordskjelv 17. august og 12. november. Spesielt 17. august kom den til nærheten av Gölyaka, som vi kaller Karadere-forkastningen, og derfra brøt den helt til Marmara. Det var en forventning om at det skulle komme to jordskjelv i øst og vest.

Jordskjelvet på 5.9 i dag er et jordskjelv som skjedde på spissen av forkastningen som brøt 17. august. Det er et ganske grunt jordskjelv. Det å være grunt er selvfølgelig faktoren som gjør at jordskjelvet føles intenst på overflaten. 6 er et ødeleggende jordskjelv. Med tanke på at grunnen ikke er god, er det en forventning om skader i området. Heldigvis nevnes ingen tap av liv eller vesentlige skader.

Et jordskjelv som kan betraktes som en overraskelse. Det ble spådd at et jordskjelv av denne størrelsesorden ikke ville oppstå. Den østligste delen av jordskjelvet 17. august ble brutt.

Dette kan antas som et utløst jordskjelv. Vi forventer ikke et større jordskjelv i regionen. 6 store jordskjelv. Hvis du husker, var Istanbul veldig rystet da jordskjelvet i Düzce inntraff. Tatt i betraktning grunnheten, dårlig grunn og omfanget av jordskjelvet, vil det sannsynligvis merkes i mange provinser.

"VI BYGGER BYGNINGER PÅ DISSE LANDENE"

Marmara University Fakultet medlem Prof. Dr. Cemalettin Şahin brukte følgende utsagn om jordskjelvet: Et jordskjelv på 5.9 er ikke et stort jordskjelv. Det ødelegger ikke bygninger. Hvis bygningene våre kollapser i 5.9, er det det vi bør spørre om. Nylig gjennomførte AFAD en øvelse. Disse er veldig viktige. I slike tilfeller oppstår vanligvis skader, som fallende gjenstander, løping, hopp fra høyden.

Regionen vi kaller Düzce-sletten består av alluvial jord. Vi bygger også bygninger på disse jordene. Vi sitter på myk jord. Vi må venne oss til å leve med jordskjelv i denne geografien. Det viktige er å være forsiktig, å bygge solide bygg. Ellers vil det ikke være noen bygningsødeleggelse i jordskjelv av denne størrelsesorden.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar