Jordskjelv med styrke 5,9 i Düzce! Det føltes også fra Istanbul og Ankara

Jordskjelv av Duzce-størrelse ble også følt i Istanbul og Ankara
Jordskjelv med styrke 5,9 i Düzce! Det føltes også fra Istanbul og Ankara

Jordskjelvet med en styrke på 04.08 som inntraff klokken 5.9:63 i Düzce skapte stor panikk. Rystelsen ble kjent i Düzce, så vel som i Istanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa og İzmir. Panikkangst XNUMX år gammel kvinne døde etter et hjerteinfarkt.

Et jordskjelv skjedde i mange byer, spesielt i Istanbul og Ankara. Disaster and Emergency Management Presidency (AFAD) kunngjorde at et jordskjelv med styrke 04.08 skjedde klokken 5,9:XNUMX, hvis episenter var Gölyaka-distriktet i Düzce. Jordskjelvet skapte panikk i mange provinser, spesielt i Düzce.

ETTER JORDSKJEVET ER LEVE

Etter jordskjelvet med en styrke på 5,9 i Düzce, ble det registrert et nytt jordskjelv med en styrke på 04.30 klokken 4,7, hvis episenter var Çilimli-distriktet i Düzce. Jordskjelvet i Çilimli-distriktet skjedde på 8 kilometers dyp. I uttalelsen fra AFAD oppsto 18 etterskjelv etter jordskjelvet i Gölyaka, Düzce. Det gjennomføres strømbrudd i regionen for kontrollformål.

Orhan Tatar, daglig leder for AFAD Earthquake and Risk Reduction, sa: "Etter jordskjelvet kan det forventes etterskjelv på 4,5 og 5 styrke. Hvis det er sterkt skadede eller sprukne bygninger, vil det være gunstig for innbyggerne å holde seg unna dem. Tatar sa at det var en 12-1999 kilometer lang linje som ikke brøt under jordskjelvet 5. november 6: "Det sto som et seismisk gap og denne regionen kunne ha skapt et nytt jordskjelv. Med dagens jordskjelv ble denne linjen brutt, sa han.

NOEN MIST LIVET VED ET HJERTEANNAPP

Etter jordskjelvet i Düzce og de omkringliggende provinsene gikk innbyggerne ut i gatene med skjelvingen. Noen innbyggere i Düzce ble skadet som følge av å hoppe fra høyden. Det oppsto sprekker i noen bygninger.

Det er blitt kjent at 63 år gamle Sevim Çengel, som bor i Düzce Çay Mahallesi, falt i panikk og frykt etter jordskjelvet og døde som følge av et hjerteinfarkt.

Bolu-guvernør Erkan Kılıç uttalte at 5,9 mennesker ble skadet i byen etter jordskjelvet med en styrke på 20 som skjedde i Gölyaka-distriktet i Düzce.

Bolu-guvernør Erkan Kılıç, som formidlet sine ønsker til innbyggerne samlet på İzzet Baysal Street etter jordskjelvet, sa at jordskjelvet i Düzce også ble følt i Bolu.

Kılıç forklarte at innbyggerne ufrivillig reagerte i disse hendelsene på grunn av jordskjelvene som ble opplevd før, sa Kılıç: «Noen av innbyggerne våre gikk ut. Heldigvis var det ingen personskader. En person ble skadet som følge av hopp fra 3. etg. Han er til behandling på Opplærings- og forskningssykehuset Hans liv er ikke i livsfare. Bortsett fra det ble 20 av våre innbyggere skadet med litt panikk.» han sa.

Kılıç uttalte at det er små sprekker i noen bygninger og sa: "Flere gips faller. Den slags informasjon kom. Det er ikke veldig alvorlig. Skanningen fortsetter." sa.

Atay understreket at det ikke er informasjon om tap av liv som har nådd guvernørskapet, AFAD og 5.9 Emergency Service-team etter jordskjelvet med en styrke på 112 som skjedde i byen, og uttalte at teamene fortsetter å skanne feltet.

ORDFØREREN: JEG SOV, VI FØLER SÅ STERKE

Düzce-ordfører Faruk Özlü sa at det ikke var informasjon om skader eller tap av menneskeliv som nådde dem angående jordskjelvet med en styrke på 04.08 som skjedde klokken 5.9 i Gölyaka-distriktet.

Özlü kom med en uttalelse angående den siste situasjonen i byen etter jordskjelvet. Øzlü sa at jordskjelvet ble følt veldig alvorlig:

Jeg sov, vi følte oss så alvorlige. Skapdørene til hele huset ble åpnet, noe glass ble knust. Heldigvis har vi ikke mottatt noen rapporter om skader eller dødsfall så langt. Som en by som opplevde jordskjelvet for 30 år siden, er vi faktisk mennesker som er vant til jordskjelv, men den nye generasjonen i den siste perioden er ikke vant til det. De fleste er ute på gaten akkurat nå.

Sakarya-guvernør Çetin Oktay Kaldirim understreket også at de ikke hadde mottatt klar informasjon om jordskjelvet så langt, og sa: "Rett etter jordskjelvet dro teamene våre til feltet og startet arbeidet." ga informasjonen.

INTERIØRSMINISTER SOYLU: DET ER INGEN STOR SKADE

Innenriksminister Süleyman Soylu kom med en uttalelse om jordskjelvet med styrke 04.08 som fant sted klokken 5,9 i Düzce i direktesendingen av noen TV-apparater.

Soylu sa at det ikke var noen tap av liv i møtene deres med alle regionale guvernører og i varslene til 112 nødtelefonsenteret, "Den første informasjonen var at det var en alvorlig skade som følge av et høydehopp på grunn av panikk. . Han får behandling i Düzce. Det er lettere skader på grunn av fallende gjenstander. Det er noen skader forårsaket av panikk, men bortsett fra det er det ingen tap av liv." sa.

Soylu sa at skanningene i landsbyene, spesielt i landsbyene i Gölyaka-distriktet, er fullført, "Bortsett fra noen få låveruiner, er det ingen rapporter om store skader og bygningskollaps som har kommet så langt. Men disse skanningene fortsetter, og så lenge skanningene fortsetter, vil informasjonen vår fortsette.» kom med uttalelsen.

Soylu sa at etter jordskjelvet på 5,9 i Gölyaka var det etterskjelv og strømbrudd. brukte uttrykket.

Minister Soylu delte følgende informasjon om den siste situasjonen i regionen:

For øyeblikket fortsetter teamene til scenen, de blir dirigert. Spesielt våre AFAD-enheter, Kızılay og alle våre enheter har blitt dirigert til åstedet. Teppelevering fortsetter til våre innbyggere som har gått ut for øyeblikket. I denne forbindelse er både våre guvernører, våre distriktsguvernører, våre relevante ordførere og ledere alle på stedet, og gudskjelov er det ingen tap av liv.

Fra øyeblikket av dette jordskjelvet fortsetter både sikkerhetsenhetene og gendarmeriene våre alle sine kontroller når det gjelder sikkerhet og offentlig orden. I denne forbindelse har våre innbyggere forlatt hjemmene sine. De kan være bekymret for om det kommer noen sikkerhetshendelser, om det blir noen tyverihendelser, men både våre vakter, politi og gendarmeri har tatt sikkerhetstiltak med tanke på sikkerheten på gata for tiden.

Innenriksminister Soylu dro til presidentskapet i AFAD på grunn av jordskjelvet, mottok informasjon fra myndighetene ved koordineringssenteret, og flyttet deretter til Düzce, der jordskjelvet skjedde, med helikopter for å gjennomføre inspeksjoner.

JORDSKJELV BLE OGSÅ FØLT FRA ISTANBUL OG ANKARA

Istanbul-guvernør Ali Yerlikaya sa i en uttalelse på sin sosiale mediekonto, "Blir snart friske til våre innbyggere som ble berørt av det Düzce Gölyaka-sentrerte jordskjelvet, som også ble følt i byen vår. Per nå er det ingen negative meldinger mottatt fra 112- og AFAD-sentre i byen vår. Måtte Allah beskytte vårt land og vår nasjon fra alle slags katastrofer. brukte uttrykket.

Ordfører for Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) Ekrem İmamoğlu På sin sosiale mediekonto sa han: "Det ble ikke rapportert noen negativ situasjon til AKOM i Istanbul under jordskjelvet, hvis episenter var Düzce og føltes i hele regionen. Vi følger utviklingen i alle provinser der jordskjelvet var effektivt. Bli snart frisk igjen." kom med uttalelsen.

Ordfører i Ankara Metropolitan Municipality, Mansur Yavaş, sa på sin sosiale mediekonto: "Vi var alle veldig redde, veldig bekymret. Jeg håper vi ikke taper på noen måte, bli frisk snart.

UTLØSER DUZCE JORDSKJELV ET STORT JORDSKJELV?

ITU-fakultetsmedlem Prof. Dr. Ziyadin Çakır uttalte at jordskjelvet i Düzce ikke ville utløse et forventet større jordskjelv i Istanbul og sa: "Hvis det hadde utløst jordskjelvet i Istanbul, ville det ha umiddelbare effekter etter jordskjelvet. Jordskjelvstedet er langt unna," sa han.

Çakır fortsatte sine uttalelser om jordskjelvet som følger:

Det var et ubrutt stykke ved Svartehavsutgangen. Mest sannsynlig er denne andelen ødelagt. Det er imidlertid gledelig at det så langt ikke er rapportert om dødsfall. Denne regionen er et ekstremt dårlig sted når det gjelder jordskjelv. Dette er et dypfyllingsområde, et naturlig fyllområde, et flatt område.

Det er stor sannsynlighet for ødeleggelse i Gölyaka og omkringliggende landsbyer. Det blir etterskjelv, men jeg tror ikke det blir et større jordskjelv. Jeg anbefaler våre innbyggere å ikke oppholde seg i skadede bygninger. Etterskjelv kan føre til at bygninger kollapser.

Jeg tror at det vil bli skade fordi det er bakkeøkning i Düzce og landsbyene rundt. Jeg håper det ikke er noen skadde. Vi kjenner både bygningsstrukturene og grunnen til regionen. Det skjer ingenting med bygningene på den steinete bakken. Siden den naturlige fyllingen, nemlig grus, og elvebreddene dekket med sand, er fylt på denne måten, føles et jordskjelv med en styrke på 6 som en 7 her. Derfor gjør den mer skade.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar