Murat Sağman evaluerte økonomisk utvikling ved GAGİAD

Murat Sagman evaluerte økonomisk utvikling ved GAGIAD
Murat Sağman evaluerte økonomisk utvikling ved GAGİAD

Gaziantep Young Businessmen Association (GAGİAD) var vert for Murat Sağman, grunnleggeren av Sagam Strategy Consulting, som vekker oppmerksomhet med sine evalueringer innen økonomi. I en kommentar til den nåværende situasjonen og fremtiden til Tyrkia og verdensøkonomien med økonomiske data, svarte Sağman også på spørsmål om økonomien, fra aksjemarkedet til valutakursen, fra kryptopengemarkedet til Tyrkias muligheter. I en tale ved åpningen av organisasjonen med tittelen "Økonomimøte med Murat Sağman" holdt i Gaziantep Grand Hotel, sa GAGİADs styreleder Cihan Koçer at de hele tiden prøver å følge den nåværende situasjonen for å ta mer solide skritt mot fremtiden.

Koçer ga uttrykk for at de har signert viktige organisasjoner i denne sammenhengen, "Vi er vitne til viktig utvikling i økonomien også. Koçer sa at å følge utviklingen fra et annet perspektiv og uttale at de økonomiske skjørhetene som startet med pandemien fortsetter med den globale utviklingen:

– Prosessen som startet med fraktkrisen, endringene i råvare- og råvaremarkedene og inflasjonsmiljøet gjorde det vanskelig å få tilgang til finansiering. Vi tror imidlertid at staten vår har tatt skritt mot en løsning og et mer optimistisk miljø vil bli skapt i den kommende perioden. Vi forventer at mer effektive resultater vil bli oppnådd i nær fremtid. Til tross for alt er Gaziantep en by som går til målet under alle omstendigheter. Gazi er en by som har nådd et eksporttall på 8 milliarder 696 millioner dollar mellom januar og oktober. Forrige måned eksporterte vi 959 millioner dollar. Vi har med andre ord kommet til det punktet å eksportere gjennomsnittlig 1 milliard dollar per måned. Som GAGİAD støtter vi denne økonomiske bærekraften med arbeidet vi gjør med medlemmene våre. Sammen vil vi fortsette å skrive denne suksesshistorien.»

"Strekk ut føttene i henhold til dynen din"

Adnan Ünverdi, styreleder i Gaziantep Chamber of Industry, som deltok på møtet, foreslo også unge forretningsfolk at "det er fordelaktig å strekke føttene etter dynen".

Ünverdi, som ønsker at det skal lages langsiktige planer og spådommer i stedet for umiddelbar utvikling når man foretar en ny investering, sa:

"Vi som land gikk gjennom veldig vanskelige tider. Vi møtte også den større inflasjonen vi står overfor i dag. Men vi ga aldri opp, vi sluttet aldri å jobbe. Vi handlet og tenkte at disse prosessene ville passere. Vi tenkte ikke bare på i dag, men også på fremtiden og ledet arbeidet vårt. Det er derfor vi må tro på oss selv, se mulighetene i vanskelighetene og handle.»

Hva skjer med kursen, vil oppgangen i aksjemarkedet fortsette?

Murat Sağman, som holdt en presentasjon om landet og verdensøkonomien i begynnelsen av talen sin, uttalte at den viktigste faktoren som holder den tyrkiske økonomien i live er privat sektor, og sa at han finner moral og motivasjon hver gang han kommer til Gaziantep, som har sterk dynamikk i denne forstand. Sağman forklarte at krigen mellom Russland og Ukraina faktisk endret balansen for hele verden, og uttalte at denne krigen er spådd å fortsette en stund og understreket at alle land bør forberede seg deretter.

Sağman uttalte at lignende kriger er spådd å finne sted i verden i 2023 og sa: "Det ser ut til at en resesjon i 2023 er sikker. Spesielt de første 6 månedene ser ut til å være spesielt vanskelige. Økonomier i verden vil stoppe, ser det ut til. Det er allerede delvise bremser. Tyrkia begynner også å gå inn i valgøkonomien. Derfor kan sårbarhetene i økonomien øke.» han sa.

Europa vet ikke hvordan man skal håndtere en krise

Sağman sa at det er problemer i den europeiske økonomien, "Første halvdel av 2023 er åpenbart problematisk for Europa. Du vet, det er en nedgang, det er også inflasjon parallelt. Og Europa er ikke vant til slike situasjoner. Europa så ikke inflasjon etter andre verdenskrig. De har med andre ord ikke opplevd inflasjon, de vet ikke hva de skal gjøre når økonomien bremser opp. De vet faktisk ikke hvordan de skal håndtere en krise slik vi gjør. For å være ærlig er vi et av landene som gjør dette best i verden.»

Tyrkia har muligheter

Sağman påpekte at Tyrkia faktisk er et land som legemliggjør muligheter når han tar i betraktning utviklingen i verden, og sa: «Ja, vi har problemer. Det er en embargo i Russland, det er et problem i Kina Hvordan vil folk se behovene deres? Han kommer naturligvis hit fordi vi har en geopolitisk posisjon. Men vår posisjon er en av våre eksisterende muligheter, derfor må vi skille oss ut ved å bruke den. For dette må vi selvfølgelig løse valutakurs- og inflasjonsproblemet. Det må være stabilitet."

“Raten eksploderer ikke”

Murat Sağman svarte på spørsmålet om svingningene i valutakursene slik: «Vi kan faktisk si at det har blitt oppnådd stabilitet i valutakursene en stund nå. Det er ingen situasjon der valutakursen eksploderer. I hvert fall ikke før valget. Den kan gradvis øke fra 18-odds med en viss stabilitet, men den eksploderer ikke. Eksplosjonssituasjoner forårsaker også panikk hos mennesker. I følge uttalelsene til noen mennesker vil det komme seriøse penger og dollaren faller til 15 lire, men jeg forventer absolutt ikke noe slikt. Hvis noe slikt skjer, vil du gjøre slutt på industrimannen. Ingen, spesielt staten, ønsker dette.»

"Det er et inflasjonsbeskyttet aksjemarked"

Sağman sa at det tyrkiske aksjemarkedet har gått inn i en rask oppadgående trend de siste årene med interesse fra innenlandske investorer, og fortsatte sin tale som følger: Hvorfor stiger aksjemarkedet, fordi selskapets verdier øker på grunn av inflasjon, og fortjenesten øker. Egentlig er det et inflasjonsbeskyttet aksjemarked, det er navnet på det nye aksjemarkedet. Med andre ord, folk kjøper fra aksjemarkedet for å unngå inflasjon. Det ser ut til at aksjemarkedet vil gå enda mer i den kommende perioden. Det er allerede en enorm tilstrømning av penger.»

Støtte for kryptovalutamarkedet

Murat Sağman gjorde også følgende evalueringer om kryptopengemarkeder: «Jeg sov ikke helt med ham om krypto, jeg sa ikke 'å, denne boblen'. Jeg har alltid stått i midten.Verden forandrer seg med teknologien. Jeg sto ikke tilbake i denne endringen. Det er omtrent 11 tusen kryptor på markedet akkurat nå, 10 tusen av dem vil være søppel, det er helt sikkert. Jeg tror det vil fortsette å være i livene våre. Går noe fra tusen til 60 tusen? Kryptovaluta har en forventning, krypto vil skyte i været til 50-60 tusen igjen. Jeg forventer ikke noe sånt. Jeg tror det går slik. Det kan til og med gå lavere."

President Cihan Koçer takket Murat Sağman på slutten av møtet og presenterte en plakett og et treplantingssertifikat plantet i hans navn i GAGİAD Memorial Forest.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar