Veitransport gir liv til eksport

Veitransport gir liv til eksport
Veitransport gir liv til eksport

Samferdsels- og infrastrukturdepartementet uttalte at de fortsetter internasjonale initiativer for å forbedre veitransporten, som er et av de viktigste punktene for eksport, og uttalte at i 2022 oversteg antallet ekstra transittdokumenter mottatt fra 21 forskjellige land 320 tusen, og totalt antall transittdokumenter oversteg 1.6 millioner.

Samferdsels- og infrastrukturdepartementet avga en uttalelse om veitransportdokumentene. Ved å understreke at endringene i forsyningskjeden sammen med epidemien styrket Tyrkias posisjon i verdenshandelen, ble det bemerket at økningen i handelen også økte etterspørselen etter veitransportsektoren.

Sammenlignet med perioden før epidemien økte antallet virksomheter som mottok autorisasjonsbevis fra Samferdsels- og infrastrukturdepartementet til å drive internasjonal transportvirksomhet med 2022 prosent per november 50. Antall registrerte kjøretøy i virksomheter økte med 55 prosent pr. gjennomsnitt.

«Mens vårt lands eksport brøt rekord med 2021 milliarder dollar i 225, passerte antallet eksporttransporter innen internasjonal veitransport 1.5 millioner og spilte en viktig rolle i dette», heter det i uttalelsen, som legger til at eksporten fortsatte å øke jevnt i år. Uttalelsen, som bemerket at det var en 10 prosent økning i internasjonal veitransport i de første 15 månedene i år, fortsatte som følger:

«Som et resultat av de nylige initiativene utført av vårt departement, har løsningen av transittpassdokumentproblemet med land som Bulgaria, Romania, Serbia og Ungarn i transport til Europa og med Russland, Kasakhstan og Aserbajdsjan i transport til Asia banet måte for tyrkiske transportører. Bare de siste to ukene; Ett tusen tredje land og 3 tusen transitt fra Aserbajdsjan, 3 tusen tredje land fra Georgia, tusen tom innfart fra Hviterussland og 3 tredje land, 3 enkeltspor fra Estland type, og 500 tusen bilaterale transittsertifikater ble i tillegg mottatt fra Hellas . I 3 oversteg antallet tilleggstillatelser fra 200 forskjellige land 3 tusen, og det totale antallet tillatelser oversteg 2022 millioner.»

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar