Yusufeli Dam Relocation Roads åpnet

Yusufeli Dam Relocation Roads tatt i bruk
Yusufeli Dam Relocation Roads åpnet

president Recep Tayyip Erdogan; Yusufeli Dam Relocation Roads, som inkluderer 56,7 tunneler med en lengde på 39 kilometer, 3 broer og viadukter på 615 tusen 19 meter, er tatt i bruk.

Transport- og infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu deltok på åpningen av New Yusufeli-veiene. Karaismailoğlu forklarte at de designer flytteveier som vil gi tilgang til den nye bosetningen i distriktet, ettersom den nåværende campusen til Yusufeli-distriktet og en del av motorveien vil bli oversvømmet innenfor rammen av demningsprosjektet, sa Karaismailoğlu: "I flyttingen veier bygget i 3 seksjoner, totalt 69,2 kilometer i lengde, 56,7 Det er 39 tunneler med en lengde på ,3 kilometer, 615 broer og viadukter på 19 tusen 5 meter. Prosjektet omfatter også totalt 12 veikryss, hvorav 17 er på ulike nivåer og XNUMX er på klassetrinn, som lar bebyggelsen i regionen bli med på veien.

Understreket at lengden på alle tunneler i Tyrkia bare var 2003 kilometer i 50, bemerket transportminister Karaismailoğlu at det for tiden bygges en 56,7 kilometer lang tunnel rundt Yusufeli-demningen. Karaismailoğlu uttalte at tunnelene i prosjektet ble fullført innen 5 år med den nye østerrikske tunnelmetoden (NATM), at belysnings-, ventilasjons-, kommunikasjons- og trafikksystemene også er klare innenfor rammen av det elektromekaniske arbeidet til tunnelene.

Karaismailoğlu la vekt på at det vil være et tunnelkontrollsenter i det nye distriktssenteret i Yusufeli mellom T-11 og T-12 tunnelene for forvaltning av tunnelene, "De brede og vanskelige dalkryssene på ruten; Det vil bli levert av 2 teknologiske broer med en total lengde på 188 tusen 4 meter. Tekkale Viaduct ble bygget med en 628 meter lang balansert cantilever-metode. Den høyeste delen av viadukten, som har 5 åpninger, når 144 meter. Overbygningsbredden på brua er 14,5 meter. Yusufeli Viaduct, derimot, ble designet som en ortotropisk ståloverbygningstype ved bruk av push-and-slide-metoden, med en lengde på 685 meter og 9 spenn. Overbygningsbredden på viadukten, hvis høyeste søyle når 147 meter, er 16,5 meter. Vi tar sikte på å åpne viadukten for trafikk i 2023. Lengden på Şilenkar-viadukten er 530 meter. Den høyeste delen av viadukten, som har 4 åpninger, når 135 meter. Overbygningsbredden på brua, som ble bygget med balansert utkragningsmetode, er 16,5 meter. Yusufeli Dam Viaduct er 345 meter lang og har 3 spenn med den balanserte utkragningsmetoden. Overbygningsbredden på viadukten, hvis høyeste søyle når 72 meter, er 16,5 meter.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar