Medal Rain for Izmir's Stars i 2022

Medalregn for Izmirs stjerner

Izmir Metropolitan Municipality Youth and Sports Club idrettsutøvere satte sitt preg på 2022 og vant 43 medaljer, hvorav 347 var internasjonale. Kerem Kamal ble verdensmester i bryting og Onur Taştan ble Europamester i judo.

Izmir Metropolitan Municipality Youth and Sports Club, som er en av de største idrettsklubbene i Tyrkia når det gjelder antall idrettsutøvere og grener, oppnådde nok en gang betydelig suksess i 2022. Idrettsutøvere fra Izmir som konkurrerte i totalt 41 grener vant 127 medaljer, hvorav 347 var gull. 43 av disse medaljene kom fra internasjonale organisasjoner.

Judospillere på topp igjen

Toppen i enkeltgrener var igjen i judo, som hvert år. Judospillere tok pallen 39 ganger totalt med 26 gull-, 28 sølv- og 93 bronsemedaljer i nasjonale og internasjonale konkurranser. Etter judo delte triatlon og skøyter andreplassen med 49 medaljer hver. 24 gull, 18 sølv og 7 bronse i triatlon, 22 gull, 15 sølv og 11 bronse i skøyter kom til İzmir. Gymnastikk ble nummer tre med totalt 11 medaljer, inkludert 6 gull, 11 sølv og 28 bronse. Det ble vunnet 27 medaljer i svømming, 18 medaljer hver i fekting og bueskyting, 17 medaljer hver i taekwondo og friidrett, 11 medaljer i tennis, 9 medaljer i bryting og 5 medaljer i handikappede bordtennis.

43 internasjonale medaljer

Idrettsutøvere fra Izmir Metropolitan Municipality hadde på seg 15 medaljer, 16 gull, 15 sølv og 43 bronse, på den internasjonale arenaen. Judo tok topplassen med 19 medaljer på listen over de som fikk flest medaljer fra utlandet. Judo ble fulgt av turn med 9 medaljer, mens skøyter tok tredjeplassen med 7 medaljer. Taekwondo 4 medaljer, bryting og bueskyting 2 medaljer hver.

Kerem Kamal ble verdensmester

Bryteren Kerem Kamal oppnådde størst suksess i internasjonale konkurranser. Den unge bryteren vant en gullmedalje ved U23 gresk-romersk verdensmesterskap i Spania. Emrah Kuş ble nummer tre i Islamic Solidarity Games i Konya og brakte bronsemedaljen til İzmir. Duru Çimen, Gökçe Doğa, Batu Tasasız, Deniz Tarım og Derya Taiga vant medaljer i skøyter på internasjonale arrangementer i Serbia, Bulgaria og Istanbul. Eren Özdemir, som konkurrerte i Gymnasiade Summer Games, ble nummer to i verden, mens 17 år gamle Mehmet Efe Özdemir ble Balkan-mester.

Gökhan Biçer er europamester i judo

I judo ble Enes Bilge, Yusuf Özel, Mervenur Alkış, Berat Bahadır, Şeydanur Aydın, Musa Şimşek og synshemmede utøverne Gökhan Biçer og Onur Taştan medaljevinnere i både verdens- og europamesterskapet. Gökhan Biçer ble europamester i 90 kg i Italia, og tok både sølv- og bronsemedaljer i verdensmesterskapet. Onur Taştan bar også sølvmedaljen på 90 kilo i verdensmesterskapet, mens våre to utøvere hadde en stor fordel på vei til Paris-OL 2024. Altan Doğan hadde med seg 9 medaljer vunnet fra utlandet i gymnastikk. Alp Deniz Öcek, Selin Naz Öcek og Lina Elmiladi tok plass på pallen i fekting. I bueskyting vant Sıla Özdemir to sølvmedaljer i Gymnasiade 2022-konkurransen.

Stor suksess i vannpolo

Suksessen innen vannpolo, som ble etablert i 2021, fortsatte å komme i 2022. Vannpolo-lagene, som vant herre- og damecupene i U15, U17, U19 i fjor, ble nummer to i U2022 kvinner og U21 kvinner i 17. Hun nådde mesterskapet i 1. ligaen for kvinner. Mesterskapstrofeet til U19 Women's 1st League og U15 Women's 2nd League ble brakt til İzmir. I kunstløp ble klubbmesterskapet vunnet i 2022. Underwater Rugby Women's Team endte på andreplass i ligaen. Amputert fotballag vant også tredjeplassen i både Superligaen og den tyrkiske cupen.

Vi er stolte av våre statsborgere

Idrettsutøvere som gikk til Amputee Football and Wheelchair Basketball Landslag delte svært viktige suksesser. Keeper Erdi Aslan og outfitter Polat Doğan ble navnene som representerte klubben vår i Amputee Football National Team, som vant verdensmesterskapet ved å slå Angola i Istanbul. Landslaget vårt, spilt av rullestolbasketballspillerne Hasan Efetürk, Rıdvan Aksoy, Mahmut Açıkgöz og Arda Albayrak, spilte i finalen i U23 verdensmesterskapet i Thailand og tok andreplassen. Rullestolbasketballlandslaget, som inkluderer Ahmet Efetürk, Mahsum İpekişen, Rıdvan Aksoy, Hakan Kıroğlan og massør Serkan Sezginci, løftet mesterskapspokalen i European B League.

Flott prestasjon fra spesielle idrettsutøvere

Spesielle idrettsutøvere fra Izmir Metropolitan Municipality Youth and Sports Club oppnådde også betydelig suksess. Umurcan Aydınoğlu hadde på seg 3 gull-, 1 sølv- og 2 bronsemedaljer i de nasjonale konkurransene han deltok i. Tuna Tunca ble applaudert for sin prestasjon ved å vinne 1 gull og 1 sølvmedalje i nasjonale konkurranser.