Det tyrkiske dansesportforbundet valgte sine nye mestere

De nye mesterne i Tyrkia ble bestemt i Hip-Hop og Breaking-mesterskapene organisert av det tyrkiske dansesportforbundet på lørdager og søndager i Istanbul. Dusinvis av idrettsutøvere som kom fra forskjellige provinser og konkurrerte i forskjellige alderskategorier, presenterte en visuell fest.

Hjertet av dansen slår under konkurransene som ble holdt i Istanbul i helgen. De nye mesterne av Tyrkia i Hip-Hop og Breaking, de to mest populære dansesjangrene i den siste perioden, ble bestemt med konkurransene som ble holdt 21.-22. januar 2023. Konkurransene arrangert av Turkish Dance Sports Federation, ledet av Tolga Han, som er kjent som personen som gjorde dans populær i Tyrkia, fant sted på SDR Dance Center i Beylükdüzü. I turneringene som Selçuk Çebi, leder for idrettsavdelingen for idrettsutøvere i Ungdoms- og idrettsdepartementet deltar på, ble både nasjonale rangeringer og nye landslagsutøvere som skal representere landet vårt i internasjonale turneringer bestemt.

OL-lagspenning på Breaking

Det tyrkiske mesterskapet ble arrangert søndag i OL-grenen, som for første gang finner sted i Paris 2024. I Tyrkia Breaking Championship, hvor det olympiske landslaget som skal velges blant vinnerne vil bli bestemt, kom Oğuzhan Karademir først, Furkan Yılmaz nummer to, Murat Abdurrahmanaoğlu tredje i menn over 18 år. Jasmijn Millie kom først, Nadire Selin andre, Ebru Tuğ tredje i jenter over 18 år. Vinnerne i andre kategorier ble bestemt som følger; Efe Cem i menn U-18 gutter og Nadire Selin i jenter kom først. Emir Sönmez i U-16 gutter og Ceylin Han i jenter ble mestere i Tyrkia ved å vinne førsteplassen. Nurperi Yedikardeşler i jenter og Cenk Midilliç i gutter vant den første cupen i U-14-kategorien.

Her er Mesterne av Hip-Hop

Trofeene og medaljene til vinnerne av det tyrkiske hiphop-mesterskapet som ble holdt på lørdag, ble overrakt av avdelingsleder Selçuk Çebi i departementet for ungdoms- og idrettsutøvere. Mesterne i hiphop-turneringen var som følger: Ömer Öztürk i kategorien over 21, Berfin Şentürk i U-21, Sava Okan i U-16, Emir Sönmez i U-12, Lal Öncü i U- -9 vant førsteplassen i Tyrkia, de ble mestere.

TDSF-president: "Vi gir all økonomisk og moralsk støtte for internasjonal suksess"

President for Tyrkias dansesportsforbund, Tolga Han Çinkitaş, som ga informasjon om sitt arbeid med breaking, som er den olympiske grenen, sa: «Etter at OL-grenen ble annonsert, startet vi omfattende studier på dette feltet. Vi fortsetter søket etter talenter over hele Tyrkia med støtte fra klubbene våre. Det var svært få utøvere som deltok i konkurranser i jenter. Vår innsats for å trene nye idrettsutøvere begynner å gi resultater. Jeg er glad for å se at interessen for Breaking har økt spesielt i de yngre aldersgruppene. Som forbund vil vi fortsette å gi all slags økonomisk og moralsk støtte til alle våre idrettsutøvere som har oppnådd internasjonal suksess, i den grad av våre muligheter.'' sa han.