Christian Atsu, en fotballspiller fra Hatayspor, som lå under ruinene, mistet livet

Christian Atsu, en fotballspiller fra Hatayspor, som lå under ruinene, gikk bort

Hatay, som ble ødelagt i Kahramanmaraş-sentrerte jordskjelv, Rönesans Den livløse kroppen til Christian Atsu, den ghanesiske fotballspilleren til Atakaş Hatayspor, ble funnet i vraket av boligen. Fotballmiljøet ga ut kondolansemeldinger etter Christian Atsu's død.

Hatayspor fotballspiller Christian Atsu ble etterlatt under ruinene til boligen som ble ødelagt i Antakya-distriktet i jordskjelvene som fant sted i Kahramanmaraş 6. februar.

Atsus manager, Murat Uzunmehmet, ga en uttalelse på sin sosiale mediekonto og sa: "Christian Atsu ble funnet og mistet dessverre livet".

I uttalelsen fra TFF, "Vi har med dyp sorg lært at Atakas Hatayspors fotballspiller, Christian Atsu, mistet livet i jordskjelvet som kvelte landet vårt. Våre kondolanser til Christian Atsus familie, slektninger, fans og Hatayspor-samfunnet. Vi føler dypt smerten over alle livene vi mistet i jordskjelvet og ønsker rask bedring til våre skadde. Kondolerer til vår elskede nasjon."

Hvem er Christian Atsu?

Christian Atsu (født 10. januar 1992, Atsu, Ada Foah, Greater Accra-regionen – død februar 2023, Hatay) er en ghanesisk tidligere internasjonal fotballspiller som spilte i spissområdet. Til slutt spilte han i Hatayspor, et av Super League-lagene.

Klubbkarriere

Porto

Atsu flyttet til Porto i en alder av 17 etter å ha avsluttet sin fotballformasjon med klubben. 14. mai 2011 ble han draftet av hovedlagstrener André Villas-Boas i Primeira Liga-kampen mot Marítimo. Han avsluttet imidlertid kampen på benken.

Lagkameraten Kelvin og Atsu ble lånt ut til Rio Ave, som konkurrerer i samme liga, for sesongen 2011-12. Han spilte sin første kamp i ligaen 28. august 2011 mot Olhanense, hvor de tapte 1-0 hjemme. Selv om Atsu scoret sitt første mål mot Benfica i det 16. minutt på Işık Stadium 2011. desember 24 og satte laget sitt i ledelsen, tapte laget kampen 5-1.

Da han kom tilbake til Porto i sesongen 2012-13, startet fotballspilleren blant de 11 beste på ni ligakamper. Den sesongen ble laget seriemester for tredje gang på rad.

Chelsea

1. september 2013 signerte Atsu en femårskontrakt med Chelsea for en overgangssum på 3,5 millioner pund, og ble deretter umiddelbart utlånt til den nederlandske klubben SBV Vitesse til slutten av sesongen 2013-14.

Utlånt til Vitesse

Den 6. oktober 2013 debuterte Atsu mot Feyenoord, og erstattet Kazaishvili i det 77. minutt. Selv om han hadde en assist til Mike Havenaar, kunne han ikke hindre Vitesse i å tape 2-1. 19. oktober stilte Atsu sin første startoppstilling mot SC Heerenveen og Vitesse vant kampen 11-3. 2. november scoret fotballspilleren som scoret straffe mot FC Utrecht sitt første mål for laget mitt og Vitesse vant 9-3 på slutten av kampen.

Ved å spille totalt 30 kamper for det nederlandske laget, scoret Atsu 5 mål og laget endte ligaen på 6. plass og gikk til sluttspillsrunden for Europa.

Utlånt til Everton

13. august 2014 ble Atsu lånt ut til andre Premier League-klubben Everton til slutten av sesongen 2014-15. Han debuterte for klubben 10 dager senere, mot Arsenal, hvor de spilte 2-2 på Goodison Park, og erstattet Kevin Mirallas i det 85. minutt.

21. september 2014 fikk Atsu sin ligadebut mot Crystal Palace, som endte med et 3-2 tap på hjemmebane. Etter å ha vært fraværende på grunn av Africa Cup of Nations, kom Atsu tilbake til troppen mot Young Boys i Europa League-kampen 19. februar 2015. Han ble inkludert i de siste fem minuttene, og erstattet hat-tricket Romelu Lukaku. Tre dager senere ble han byttet ut i siste minutt av kampen mot Leicester City, hvor de spilte 2-2 hjemme.

I kampen mot Newcastle United 15. mars 2015, med fem minutter igjen, spiste han hjemmefra og assisterte lagkameraten Ross Barkley, som også kom inn i kampen senere, og bidro til Evertons tredje mål og de vant 3-0 hjemme. Til gjengjeld for Atsus innflytelse etter å ha gått inn i kampen i de siste minuttene, ble han plassert blant topp 19 borte mot Dynamo Kiev i andre etappe av den siste 16-runden av Europa League 11. mars. Everton, som hadde fordelen med 2-1 hjemme, sa farvel til cupen etter å ha tapt 5-2 på bortebane. Dette var Atsus siste kamp for Everton, som ble tatt ut av kampen i det 65. minutt.

Utlånt til Bournemouth

29. mai 2015 ble Atsu lånt ut til nyopprykkede Bournemouth til Premier League. Klubbsjef Neill Blake beskrev avtalen som et "stort slag". Han debuterte på laget 25. august mot Hartlepool United, som de beseiret 4-0 i andre runde av ligacupen. Atsus andre lagkamp var på Preston North End, hvor de slo dem i neste runde. Han ble tilbakekalt av Chelsea 1. januar 2016 uten å spille noen kamp for Bournemouth i ligaen.

Utlånt til Malaga

24. januar 2016 snakket Atsu i et intervju med BBC World Service om hans avgang fra Chelsea og den kommende overgangen til Levante. Dagen etter ble han lånt ut til Málaga i stedet for Levante. 5. februar 2016 debuterte Atsu mot Getafe CF i start-11 og kampen endte med 3-0 seier.

Newcastle United

31. august 2016 ble Atsu lånt ut til Newcastle United i ett år med opsjon på å ta hans vitnesbyrd. 13. september debuterte han laget sitt mot Queens Park Rangers, som de beseiret 6-0 på bortebane, og erstattet Yoan Gouffran i det 61. minutt og ga en assist til Aleksandar Mitrović, som scoret feltets femte mål. Han scoret sin klubbdebut 1. oktober mot Rotherham United i en 1-0 seier, og scoret mål på rad for Cardiff City og Wigan Athletic.

I mai 2017 signerte Atsu en fireårskontrakt med Newcastle for en overgangssum på £6,2 millioner.

Landslagskarriere

Atsu debuterte for Ghana 1. juni 2012 mot Lesotho og scoret i kampen. Beskrevet av BBC som et "perfekt håp", ble han beskrevet av ESPN som "rask og teknisk imponerende" og en fremtidig stjerne for landslaget.

Året etter ble han kalt opp til Africa Cup of Nations-troppen i Sør-Afrika. Han startet i start-2 i Congo DC-kampen, hvor de spilte uavgjort 2-11, og ble senere byttet ut i 1-0-seieren mot Mali. I den siste kampen i gruppen fylte han 11 år mot Niger i Port Elizabeth og scoret kampens andre mål i deres 3-0-seier, mens landet hans endte som gruppeleder og gikk videre til kvartfinalen. Atsu scoret målet fra straffemerket i kampen der Ghana, som ble nummer fire i turneringen, tapte mot Burkina Faso på straffe og ble eliminert.

Utvalgt til 2014 FIFA World Cup-troppen, spilte Atsu blant de 11 beste i alle kampene til laget som ble eliminert i gruppespillet.

I Africa Cup of Nations 2015 scoret Atsu to mål mot Guinea, som de slo i kvartfinalen 3-0. For å bidra til at laget hans nådde finalen, spilte fotballspilleren også mot Elfenbenskysten, som de tapte på straffer i finalen. På slutten av turneringen vant han prisen Player of the Tournament og Goal of the Tournament-prisen for målet sitt mot Guinea.

Personlige liv

Atsu er en troende kristen som deler bibelvers på sosiale medier. Han er gift og har to barn.

Det ble kunngjort at Atsu, som var under ruinene i Hatay i det kraftige jordskjelvet 6, hvis episenter var i Pazarcık-distriktet i Kahramanmaraş, som skjedde 2023. februar 10 og forårsaket store ødeleggelser i 7.7 provinser, mistet livet den 18. februar 2023. Dagen før dette jordskjelvet var kampens eneste mål, som Hatayspor spilte mot Kasımpaşa og vant 1-0, 90+7. registrert i minutter.