EBRD lanserer fase to for å digitalisere Suez-kanalens økonomiske sone

EBRD lanserer andre fase for å digitalisere Suez-kanalens økonomiske sone
EBRD lanserer fase to for å digitalisere Suez-kanalens økonomiske sone

Den europeiske banken for gjenoppbygging og utvikling (EBRD) lanserer den andre fasen av sitt tekniske bistandsprogram for å digitalisere Suezkanalens økonomiske sone (SCZone).

Med sikte på å strømlinjeforme administrative formaliteter og fremskynde forvaltningen av investortjenester, har SCZone-tjenestemannen etablert en one-stop shop for investorer, administrert av Investor Services Department.

Banken hjelper SCZone med å utvikle et effektivt, konkurransedyktig og miljøvennlig forretningsmiljø som er attraktivt for internasjonale investorer og vil posisjonere SCZone som et ledende område for global handel, industri og tjenester og skape arbeidsplasser for egyptere.

Fase to vil innebære redesign av mer enn 60 tjenester, inkludert arealforvaltning, prosjektgodkjenninger, miljøgodkjenninger, selskapsregistrering og tillatelser for utenlandske arbeidere.

Teknisk støtte vil også dekke full automatisering og digitalisering av en one-stop shop ved å bygge smidige programvare- og maskinvareløsninger. Dette vil skape en fullt automatisert og fungerende Investor Services Department (ISD) i SCZone for bedre å betjene og støtte investorer. ISD-ansatte vil også få omfattende opplæring for å øke sine tekniske ferdigheter.

"Vi er glade for å utvide vårt fruktbare partnerskap med SCZone og bidra ytterligere til en vellykket levering av en autonom, digital og interaktiv one-stop shop. EBRDs visepresident for bankvirksomhet, Alain Pilloux, sa at SCZones prosjekt er et godt eksempel på hvordan vi kan akselerere leveringen av digitale tjenester og hjelpe SCZones mål om å bli et investeringsknutepunkt i verdensklasse.

Rania A. Al-Mashat, minister for internasjonalt samarbeid og guvernør i Egypt ved EBRD, sa: «SCZones samarbeid med banken for å akselerere den digitale transformasjonsprosessen reflekterer mangfoldet av utviklingspartnerskap mellom Den arabiske republikken Egypt. og EBRD på nivå med fleksibel utviklingsfinansiering og teknisk bistand.»

"SCZones digitale transformasjonsprosjekt er av spesiell betydning i lys av den egyptiske regjeringens forpliktelse til å tiltrekke og oppmuntre til investeringer i denne vitale regionen og å stimulere investeringsklimaet, effektivisere og forenkle prosedyrer, samt forbedre organisasjonen." studier og kompetanseutvikling."

Waleid Gamal El-Dien, styreleder i SCZone, sa: "One-stop shopping-tjenesten som tilbys av SCZone til sine investorer er en del av den muliggjørende strategien basert på digital transformasjon som en av hovedpilarene i 2020. -25 plan. SCZone har som mål å tilby konkurransedyktige og forenklede forretningsprosedyrer som tiltrekker utenlandske investeringer. Vi setter pris på samarbeidet vårt med EBRD mens vi jobber med digitalisering og restrukturering av våre investortjenester. Samarbeidet har også som mål å øke effektiviteten og konkurranseevnen til de tilkoblede havnene.»

Den første fasen av prosjektet ble lansert i august 2020 og ble vellykket fullført i 2022, noe som reduserte byråkratiet for investorer betydelig. For eksempel ble antall prosedyrer for omstrukturerte prioriterte tjenester (byggetillatelser, driftstillatelser, industriregistre, håndhevingstillatelser, tilsyn og kontroll) redusert med 35 prosent, tjenesteleveringstid ble redusert for omstrukturerte tjenester. Lønn og serviceavgifter økte med 52 %, mens de gikk ned med 110 prosent.

Ved utgangen av 2021 har EBRD tatt i bruk sin digitale tilnærming til overgangen fremover, og fastsetter et omfattende rammeverk for hvordan banken vil bruke sine tre verktøy (investeringer, policyforpliktelse og rådgivningstjenester) for å støtte den digitale overgangen i økonomiene i som den driver.

Egypt er et grunnleggende medlem av EBRD. Banken har investert over 2012 milliarder euro i 163 prosjekter i landet siden den startet sin virksomhet der i 10.

Günceleme: 24/02/2023 15:40

Lignende annonser