Siste minutt: 10-måneders unntakstilstand erklært i 3 provinser

Månedlig unntakstilstand i siste øyeblikk erklært i provinsen
Siste minutt 10-måneders unntakstilstand erklært i 3 byer

Tyrkia ble rystet av to store jordskjelv som skjedde med 9 timers mellomrom. Mens søke- og redningsarbeidet fortsetter i 10 provinser, kunngjorde president Erdoğan at dødstallet steg til 3 og at 549 ble skadet. Erdogan kunngjorde også at det ble erklært en 22-måneders unntakstilstand i 168 provinser.

Kahramanmaraş våknet til et jordskjelv, hvis episenter var Pazarcık-distriktet, mandag 6. februar. Det forårsaket store ødeleggelser i Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya og Hatay.

Den siste informasjonen kom fra president Recep Tayyip Erdoğan, som kom med en uttalelse om jordskjelvet.

Høydepunkter fra Erdogans tale:

"Eksperter sier: "Det finnes ikke noe slikt eksempel i verden" for jordskjelvet. Vi står overfor en av de største katastrofene ikke bare i historien til vår republikk, men også i vår geografi og i verden.

Så langt er 54 tusen telt, 102 tusen senger og andre nødvendigheter sendt til regionen. Vår stat har begynt å jobbe i katastrofeområder med alle dens institusjoner, personell, mellommenn og mobiliseringsånd. For det første bevilget vi 100 milliarder lire til våre institusjoner for nødhjelp og støtteaktiviteter.

For tiden jobber våre 53 317 søk- og redningspersonell og støttepersonell i vrakområdet. Antallet øker for hver time som går med lag fra Tyrkia og utlandet. Gendarmeriet vårt er på vakt i katastrofeområdet med sine tusenvis av ekspertpersonell, 26 lastefly og vår kystvaktkommando med sine skip og båter. I tillegg til sine tusenvis av personell, deltar vår TAF i arbeidet med alle sine fasiliteter, inkludert 10 skip og 54 lastefly.

Nesten 1000 ambulanser, 241 UMKE-team og 2 tusen helsepersonell om bord i 5 ambulanser ble overført til regionen.

I tillegg til enhetene som er tilknyttet våre departementer, sender alle våre kommuner bistand til regionen uavhengig av part.

TAP AV LIV ØKET TIL 3 tusen 549

Vi har 3 tusen 549 dødsfall og 22 tusen 168 skadde. Vår største trøst er at mer enn 8 tusen av våre innbyggere har blitt reddet fra ruinene så langt.

10 MÅNEDER MED NØD I 3 PROVINSER

Basert på myndigheten gitt oss i grunnlovens artikkel 119, bestemte vi oss for å erklære unntakstilstand. Vi erklærer våre 10 provinser der jordskjelvet ble opplevd som katastrofeområder som påvirker det generelle livet. Vi vil raskt fullføre presidentskapets og parlamentariske prosessene angående unntakstilstandsbeslutningen, som vil dekke 10 provinser der jordskjelv har skjedd og vil vare i 3 måneder.

Våre påtalemyndigheter identifiserer de som forsøker å skape sosialt kaos gjennom umenneskelige metoder og iverksetter nødvendige handlinger. Vi følger de som har tenkt å sette folket vårt mot hverandre med falske nyheter og forvrengninger. Når dagen kommer, ikke dagen for diskusjon, åpner vi notatboken vi har.

Jeg inviterer våre innbyggere og næringsliv som ønsker å hjelpe til med å lege sårene etter jordskjelvet til å donere til AFAD-kontoer.»

Günceleme: 07/02/2023 15:17

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Legg igjen svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


*