Arbeidsgivere forventer forsikringspremiestøtte

Arbeidsgivere forventer forsikringspremiestøtte
Arbeidsgivere forventer forsikringspremiestøtte

Det ekstra sysselsettingsinsentivet nummer 2018, som først ble igangsatt i 7103 for å lette byrden på arbeidsgivere og øke sysselsettingen, ble avsluttet i desember 2022. Mens arbeidsgivere drar nytte av et insentiv på 30 milliarder TL, kunngjorde president Recep Tayyip Erdoğan at insentivperioden ville bli forlenget i sin tale ved 1 Million Employment Project Public Information Program.

Insentivperioden, som trådte i kraft med lov nr. 7103 om forsikringspremieinsentiver gitt til arbeidsgivere for å øke antall ansatte og for å styrke sysselsettingen, ble avsluttet 31.12.2022. Arbeidsgivere tjente på insentivet på 30 milliarder TL. Mens varigheten av premieinsentivene, som er beregnet til 2023 milliarder TL for 40, forventes å bli forlenget, har insentivdekretet ennå ikke blitt publisert etter katastrofene som ble opplevd i hele Tyrkia. Rasyotek Styreleder Haldun Pak, som gjorde en vurdering av emnet, sa: "Insentiv nummerert 7103 er en svært viktig støtte for arbeidsgivere. Siden dekretet ikke er offentliggjort ennå, må arbeidsgivere vente på sine forsikringserklæringer. Hvis dekretet ikke publiseres, vil en nedgang i antall sysselsetting være uunngåelig, sa han.

"Arbeidsgivere lagde sine nyttårsbudsjetter under hensyntagen til 7103 premiestøtte"

Haldun Pak understreker at presidenten har myndighet til å forlenge varigheten av det ekstra sysselsettingsinsentivet, som trådte i kraft med poseloven nr. 7103, som både gir et stort bidrag til sysselsettingen i Tyrkia og er et reelt insentiv for arbeidsgivere. , "Arbeidsgivere bør vurdere personalkostnadsbudsjettene som vil oppstå etter økningen i minstelønnen på det nye året. Han gjorde det ved å ta hensyn til premiestøtten nummerert 7103. For øyeblikket venter vi på den offisielle publisering av de gode nyhetene til president Recep Tayyip Erdoğan, "Forsikringspremiestøtten på opptil 10 tusen lira per måned vil bli forlenget til slutten av 2023" gitt til arbeidsplasser som gir ekstra sysselsetting i produksjonen og IT-sektorer. Dessverre er det ikke mulig å treffe tilbakevirkende kraft angående stillingserklæringene som er gitt. Av denne grunn er arbeidsgivere bekymret for om det vil bli laget insentivdefinisjoner for konsise erklæringer fra januar 2023 og februar 2023, som er på de siste dagene.

"Arbeidsgivere bruker alle sine muligheter for kontinuitet i nåværende ansettelse"

Incentivet nummer 2018, som trådte i kraft i januar 7103 for å forhindre uregistrerte arbeidere og for å øke sysselsettingen av kvinner, ungdom og funksjonshemmede individer, var gyldig til 2020. «Takket være disse premieinsentivene som er gitt siden 2018, har mange mennesker vært i arbeid. På grunn av de høye kostnadene fra tid til annen ble også belastningen for arbeidsgivere som måtte jobbe med mindre personell redusert. Etter pandemien, krigen og mange andre økonomiske faktorer, går vi gjennom vanskelige katastrofeforhold som et land, vi har sår å lege. Mange arbeidsgivere åpner dørene for å gi arbeid spesielt til jordskjelvofre. Vi er klar over at prioriteringene er forskjellige, men arbeidsgivere må levere sine trekkerklæringer. I påvente av at dekretet skal publiseres, bruker arbeidsgivere alle sine økonomiske midler for å beskytte eksisterende sysselsetting. Men siden de ikke har det nødvendige budsjettet for nye ansettelser, kan det hende de ikke kan bidra til sysselsettingen. Vi håper at dekretet vil bli publisert så snart som mulig og arbeidsgivere vil puste lettet ut.»

Günceleme: 21/03/2023 13:23

Lignende annonser