BMW dobler sin utgave av elektriske kjøretøy på grunn av Kinas etterspørsel

BMW dobler utgivelsen av elektriske kjøretøy på grunn av Genies etterspørsel
BMW dobler sin utgave av elektriske kjøretøy på grunn av Kinas etterspørsel

BMW har doblet verdensomspennende tilgjengelighet av sine batteridrevne elbiler i de to første månedene av 2023 sammenlignet med samme periode året før. Produsenten forklarte dette som årsaken til den ekstraordinære høye etterspørselen i Kina.

I Kina, som er det største enkeltmarkedet i verden som enkeltmarked, har BMW Group tredoblet utgivelsen av sine elbiler på årsbasis. Gruppe sözcüI sin uttalelse til nyhetsbyrået uttalte han at det kinesiske markedet er ekstremt viktig for BMW, og denne betydningen har økt enda mer for elektriske kjøretøy. Faktisk rapporterte konsernet at i 2023 vil andelen av elbilsalg til Kina øke betydelig.

En av tre BMW-merkede kjøretøyer ble solgt i Kina i fjor. Dermed har Kinas andel av totalen mer enn doblet den til USA, BMWs nest største marked. Etter at den kinesiske satsingen BMW Brilliance Automobile (BBA) ble fullkonsolidert i 2022, økte selskapets inntjening med 23,5 prosent sammenlignet med året før, til 46,4 milliarder euro før skatt.

På denne måten kjøpte BMW Brilliance China Automotive Holdings Ltd. har som mål å styrke sitt langsiktige samarbeid med selskapet, utvide produksjonskapasiteten i Shenyang og utvide lokal produksjon i tilsvarende grad. I denne sammenhengen vil BMW i 2023 lansere den helelektriske versjonen av BMWiX1 til det kinesiske markedet.

BMW baserer seg på en antakelse om at andelen av den helelektriske bilversjonen i alle bilsalg på globalt nivå er 2022 prosent i 9 og denne andelen vil øke til 2023 prosent i 15. BMW AG-styreformann Oliver Zipse påpekte at etterspørselen på dette området øker raskt, og hevdet at hvis denne dynamikken fortsetter, vil halvparten av alt salg skje med helt elektriske kjøretøy før 2030.

Günceleme: 18/03/2023 14:32

Lignende annonser