Barn med Downs syndrom konkurrerte og hadde det gøy i Istanbul

Barn med Downs syndrom konkurrerte og hadde det gøy i Istanbul
Barn med Downs syndrom konkurrerte og hadde det gøy i Istanbul

IMM arrangerte en spesiell begivenhet for Down Syndrome Awareness Day. Barn med Downs syndrom fra hele Istanbul hadde en dag full av sport ved å oppleve spenningen ved konkurranse. På slutten av dagen da alle deltakerne ble belønnet med medaljer, ble det arrangert en vennskapskamp for basketball mellom blandede lag.

Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) Ungdoms- og idrettsdirektoratet og idrett Istanbul samlet barn med downs syndrom som driver med idrett i fasilitetene deres med en spesiell begivenhet. I arrangementet, der individer med Downs syndrom, familier og idrettsfrivillige deltok, sammen med individer med Downs syndrom som driver med sport i IMMs anlegg, både konkurrerte og hadde barna det gøy i mange grener i banen som ble laget for dem i tillegg til friidrett. I programmet som ble holdt i Çekmeköy Sports Complex, lot ikke İBB ungdoms- og sportssjef İlker Öztürk og Sports Istanbuls daglige leder Renay Onur barna være alene.

SPORT GJØR DET VAKKER

I en tale på den spesielle dagen hvor alle deltakerne ble belønnet med medaljer, sa İBB-direktør for ungdom og idrett İlker Öztürk at personer med funksjonshemminger, spesielt personer med Downs syndrom, sliter til tross for alle vanskeligheter. Öztürk påpekte at barn med syndromet forbedrer sine sosiale liv når de integreres med idrett.

Renay Onur, daglig leder for Sports Istanbul, et datterselskap av IMM, sa at arrangementet, som ble holdt i anledning 21. mars, Down Syndrome Awareness Day, samlet barn som driver med sport i 12 anlegg. Han sa: "Jeg håper det ikke vil være behov for å minnes og minne denne dagen for bevissthet," sa Onur, "Vi ønsker å se flere individer med Downs syndrom i det sosiale livet. Vi vet at idrett også spiller en viktig rolle i denne forbindelse. Av denne grunn vil vi gjøre vårt beste for å se deg mer i våre fasiliteter."

VENNSKAP VINNER

I dagens finale ble det dannet blandede basketlag blant barna som kom til programmet med deltagelse av Öztürk og Onur. Barna, som hadde muligheten til å sette treningen ut i livet og vise det de lærte av trenerne på parketten, svettet i vennskapskampen der resultattavlen ikke ble aktivert.

113 TUSEN SØKTER

İBB organiserer sportstreninger i 5 grener i sine fasiliteter for personer med downs syndrom. I tillegg kan alle funksjonshemmede grupper drive med idrett i 26 IMM-idrettsanlegg. I fjor ble det gitt 5 tusen 312 økter med sportstjenester i forskjellige grener ved IMM-fasilitetene, hvor 113 tusen 647 personer med funksjonshemninger kom. I år er det sikte på å øke både innhold og kapasitet på øktene.

Günceleme: 22/03/2023 14:21

Lignende annonser