Er det tillatt å drikke vann mens Azan resiteres i sahur? Spiser han? Fatwa Council, Diyanet, Nihat Hatipoğlu

Er det tillatt å drikke vann mens Azan resiteres i Suhoor?
Er det tillatt å drikke vann mens Azan resiteres i Suhoor?
Når måneden ramadan kommer, er de vanligste spørsmålene fra de som faster; Er det greit å drikke vann eller spise mens Azan resiteres i sahur? Bryter drikkevann fasten mens fatwa-forsamlingen resiterer Diyanet-oppfordringen til bønn? Fatwa fra presidentskapet for det høye råd for religiøse anliggender og svaret fra Fatwarådet Bryter drikkevann fasten mens Azan leses? Er det tillatt å drikke vann på tidspunktet for adhan i sahur? Påvirker det å drikke vann under morgenbønnen fasten? Hva sa Nihat Hatipoğlu om å drikke vann under sahur-kallet til bønn? Er det greit å spise til slutten av adhan i sahur? Bør spising og drikking stoppes så snart adhanen starter i sahur? Bryter fasten å fortsette å spise på tidspunktet for oppfordringen til bønn? I løpet av måneden ramadan vil millioner av mennesker utføre sin obligatoriske faste. Folk som ønsker å lage sin sahur og drikke vannet sitt før adhanen kalles, søker etter svaret på spørsmålet "Bryter det å drikke vann mens adhanen resiteres?" Her er detaljene…

Fatwa-styret for religiøse anliggender – Islam med spørsmål Er det mulig å drikke vann ved bønn i Sahur?

I ordboken betyr imsak, som betyr «å holde seg tilbake, holde tilbake, holde igjen, holde igjen», som et religiøst begrep, å avstå fra å spise, drikke, samleie og andre ting som ugyldiggjør fasten, inntil morgengryets tid og iftar. Det motsatte av imsak er iftar.

Hvis det er offentlig "imsak" Det brukes til å bety tiden da fecr-i-sadiq, som begynner å faste, inntreffer. I denne forstand betyr imsak tiden for å begynne å faste. På Hanafi-skolen, Siden det er dydig å gjøre morgenbønnen litt sent, leser de adhanen etter imsak-tiden, bortsett fra måneden Ramadan, og starter bønnen. Det leses imidlertid tidlig for å informere om at imsak har gått inn i måneden Ramadan. Så i dagens praksis Så snart adhanen er resitert i sahur, betyr det at imsak har kommet inn og fasten har begynt.

Når du skal starte og avslutte faste er forklart i Koranen som følger: "Spis og drikk til du skiller daggryets lys fra nattemørket (under nettene under Ramadan). Fullfør deretter fasten (uten å spise eller drikke eller ha samleie) til kvelden." (Baccarat, 2/187)

vist på kalendere "imsak", Angir tidspunktet for å begynne å faste. Imsaks tid er også øyeblikket når natten går mot slutten, tiden for nattebønnen kommer ut og tiden for morgenbønnen starter. Azan resiteres også i begynnelsen av imsak-tiden. Av denne grunn er det nødvendig å slutte å spise og drikke når adhan starter. Det er ingen skade å svelge bittet i munnen når adhanen starter. Det er imidlertid ikke riktig å spise og drikke før slutten av adhanen i sahur. Så snart adhanen er resitert, er det nødvendig å slutte å spise og drikke. Hvis han fortsetter, vel vitende om at hans faste vil bli brutt, kreves det også kaffarah.

Bør spising og drikking stoppes så snart Azan starter ved Sahur?

Bør spising og drikking stoppes så snart adhanen starter i sahur? Nureddin Yıldız, som ble spurt om spørsmålene, sa: "Enten imsak-oppfordringen til bønn resiteres eller ikke, må måltidet avsluttes med minuttet på kalenderen." sa.

Nureddin Yıldız stilte spørsmålet "Bør spising og drikking stoppes i det øyeblikket bønnen starter ved sahur?" Hans svar på spørsmålet er som følger:

«For eksempel, hvis starttidspunktet for fasten er 03.20, er nøyaktig 03.20 begynnelsen av fasten. Siden adhan resiteres samtidig, begynner adhan etter at fasten begynner. I følge dette betyr hver bit som spises når adhanen starter faste. Det samme gjelder for kveldens iftar-tid. Adhan begynner i det andre fasten slutter. Det er ikke nødvendig å vente på at adhanen skal avsluttes fordi adhanen først kan begynne når fasten er over. I imsak er det motsatt. Følgelig, enten imsak-oppfordringen til bønn leses eller ikke, må måltidet avsluttes med minuttet på kalenderen.»

PROF. DR. NİHAT HATIOĞLU DRIKKVANN NÅR AZAN blir resitert, bryter det fasten?

prof. Dr. Nihat Hatipoğlu kom med uttalelser om svaret på dette spørsmålet. Her er svaret på spørsmålet stilt til Hatipoğlu i detaljene.

SPØRSMÅL: Hvis vi drikker vann på tidspunktet for sahur, mens adhanen resiteres, vil fasten vår bli brutt?

SVAR: Hvis du har vann etter bønn, kan du fullføre det. Fordi profeten Det var ingen klokke på Muhammeds (SAW) tid. De så på horisonten og beveget seg i henhold til horisonten. Litt, noen minutter er ikke noe problem for ham.

Günceleme: 22/03/2023 20:07

Lignende annonser