Er megaprosjekter som Marmaray, Osmangazi Bridge jordskjelvbestandige?

Er megaprosjekter som Marmaray Osmangazi Bridge jordskjelvbestandige?
Er megaprosjekter som Marmaray, Osmangazi Bridge jordskjelvbestandige?

Minister for transport og infrastruktur Karaismailoğlu uttalte at de nyeste teknologiske mulighetene brukes i transportinvesteringer, "Se, transportinfrastrukturen vår er ikke påvirket i et så alvorlig jordskjelv i verden. Spesielt i jordskjelvet i Istanbul, som vurderes i Marmara, vil ikke disse store infrastrukturprosjektene våre bli skadet takket være teknologien vi bruker, og de vil operere 24 timer i døgnet.»

Karaismailoğlu sa:

«Prosjekter som Istanbul lufthavn, Nord-Marmara, Marmaray, Osmangazi-broen og Yavuz Sultan Selim-broen vil fortsette å fungere så snart det er et jordskjelv. I tilfelle en katastrofe, det være seg Nord-Marmara, Eurasia-tunnelen eller Marmaray, vil disse alle være nødtransportruter. I Eurasia-tunnelen bruker vi for eksempel seismiske isolatorer i de to delene av tunnelen der bakken er tom og myk. Det er med andre ord isolatorer her som skal møte belastningen på grunn av jordskjelvet, dette er isolatorene som reduserer effekten på tunnelen. Vi brukte også seismiske isolatorer i Marmaray. Vi bruker også seismiske isolatorer i våre motorveiprosjekter. I en mulig situasjon i Istanbul vil Nord-Marmara-veien være en nødtransportrute spesielt.»

Karaismailoğlu, som sa at det var forstått hvor nødvendig Istanbul lufthavn var, bemerket at i et mulig tilfelle kunne en av de to flyplassene (Istanbul og Ataturk flyplasser) opereres.

Günceleme: 10/03/2023 11:06

Lignende annonser