Istanbul diskuterte jordskjelv i februar

Istanbul talte om jordskjelvet i februar
Istanbul diskuterte jordskjelv i februar

Februar 2023-rapporten fra Istanbul Barometer-undersøkelsen, utført månedlig av Istanbul Planning Agency, har blitt publisert. Jordskjelv som påvirker 11 provinser, først og fremst Kahramanmaraş, Hatay og Adıyaman og forårsaket alvorlig tap av liv og eiendom, og det mulige jordskjelvet i Marmara var på agendaen til Istanbulittene i februar.

Respondentene ble spurt om hva det ble snakket mest om hjemme i februar. 76 prosent av deltakerne oppga at jordskjelvene i Kahramanmaraş var det mest omtalte temaet hjemme. 90,7 prosent oppga at de Kahramanmaraş-sentrerte jordskjelvene var agendaen til Tyrkia, og 73,7 prosent oppga at det sannsynlige jordskjelvet i Istanbul var agendaen til Istanbul i februar.

Antall respondenter som tror at boligen/bygningen deres vil bli alvorlig skadet eller ødelagt hvis et jordskjelv på syv eller mer alvorlig inntreffer i nærheten av Istanbul, er 29,8 prosent. 1999 prosent av deltakerne, som oppga at de bodde i bygninger bygget før 45,9, tror at huset/bygget de bor i vil bli alvorlig skadet eller revet. 50,1 % av deltakerne oppga at bygningen de bor i ville bli flyttet til en tryggere bolig i tilfelle risikabel fremvekst.

21,7 prosent av deltakerne oppga at de måtte fortsette å bo selv om bygget ble skadet på grunn av økonomiske mangler. Når de ble analysert etter deltakernes sosioøkonomiske status, oppga 25,8 prosent av deltakerne med lavere sosioøkonomisk status at de vil fortsette å bo i bygget sitt på grunn av økonomiske mangler. Etter hvert som det sosioøkonomiske nivået økte, var det en økning i andelen respondenter som oppga at de ønsket å møte beboerne for å renovere bygget.

Andelen av de som mener at bygget deres bør ettermonteres eller gjøres om til bytransformasjon var 47,2 prosent. Når resultatene til deltakerne undersøkes i henhold til bygningsalderen, oppga 1999 prosent av deltakerne som oppga at de bodde i bygninger bygget før 68,9 at bygget skulle ettermonteres eller bytransformeres. Mens 65,7 prosent av deltakerne uttalte at sentralregjeringen burde være med på å gjøre bygningene jordskjelvmotstandsdyktige i Istanbul, sa 61,9 % at Istanbul Metropolitan Municipality skulle ta ansvar.

Det antas at den mest effektive metoden for å akselerere bytransformasjon i Istanbul kan oppnås ved å sikre den av offisielle institusjoner. Denne metoden ble fulgt av økonomisk støtte som utleiehjelp og juridiske forpliktelser for tvister mellom naboer.

50,1 % av deltakerne oppga at de vurderer en jordskjelvrisikovurdering for boligen deres. 1999 prosent av deltakerne, som oppga at de bodde i bygninger bygget før 54,1, oppga at de vurderte en jordskjelvrisikovurdering for sin bolig. 33,4 prosent av deltakerne oppga at etter de Kahramanmaraş-sentrerte jordskjelvene, holdt de et møte med andre bygningsbeboere om jordskjelvet eller situasjonen til boligene deres. Det antas at 19,3 prosent av deltakerne trenger byomforming i leilighetene sine. Det ble observert at denne frekvensen var 1999 prosent for deltakerne som bodde i bygningen bygget før 29,5.

"Februar i år har vært den mest ulykkelige måneden Istanbulittene har tilbrakt de siste to årene"

Gjennomsnittlig lykkescore, som var 4,9 under Istanbul Barometer-undersøkelsen, ble målt til 2,7 denne måneden. Nivået på livstilfredshet i februar, som deltakerne ble bedt om å vurdere av 10, ble målt til 3,7. 58 prosent av deltakerne oppga at de følte seg sinte de siste dagene.

Günceleme: 22/03/2023 14:26

Lignende annonser