Elever som er utsatt for jordskjelv i İskenderun vil forberede seg på LGS og YKS på 'Floating School'

Elever som er utsatt for jordskjelv i Alexandria vil bli forberedt på LGS og YKS på skolen
Elever som er utsatt for jordskjelv i İskenderun vil forberede seg på LGS og YKS på 'Floating School'

Minister for nasjonal utdanning Mahmut Özer sa: "Fortsett utdanning overalt og under alle forhold." Han understreket at de handler med mottoet sitt, og sa at de vil tildele «Black Sea Lifeship Rauf Bey»-skipet med en kapasitet på 2 tusen mennesker til Iskenderun til jordskjelvofrene som forbereder seg på LGS og YKS.

Minister Özer deltok i klassene til barnehageelever med frisørkurset ved Süheyla Sultan Ship Training Center, som ble sendt av Karadeniz Holding under koordinering av departementet for energi og naturressurser til Iskenderun-distriktet i Hatay, som ble berørt av jordskjelvene i Kahramanmaraş.

Maksimalt samarbeid med departementer og institusjoner

Minister Özer uttalte etter besøket at de har forsøkt å bringe barn sammen med utdanning i telt, containere og prefabrikkerte skoler med mottoet "fortsett utdanning overalt og under alle forhold" siden jordskjelvets første dag. Minister Özer forklarte at før man startet utdanning i provinsene som ble rammet av jordskjelvene, ble alle muligheter mobilisert for å bringe barn sammen med lærerne sine for å overvinne traumet og styrke deres psykologiske motstandskraft.

Øzer la merke til at det er et maksimalt nivå av samarbeid med departementer og institusjoner, "Vi åpnet Mehmetçik-skoler i ti provinser på en organisert måte med vårt nasjonale forsvarsdepartement. Vi besøkte treningscampus i NATOs teltby, hvor 2 elever og lærere kan bo og forberede seg til LGS og YKS. Igjen, vårt nasjonale forsvarsdepartement gir all slags støtte og bidrag til elevene våre for å møte utdanning med Mehmetçik-skoler i nesten 400 telt i ti provinser. Jeg vil gjerne uttrykke min oppriktige takknemlighet til forsvarsministeren.» han sa.

"Vi tror at vi vil overvinne disse prosessene når vi slår oss sammen"

Özer påpekte at de hadde sett klassene der all slags treningsstøtte ble gitt på Süheyla Sultan-skipet, og sa at Black Sea Lifeship-skipet Rauf Bey med kapasitet på 2 personer var på vei til Iskenderun-havnen.

Minister Mahmut Özer ga informasjon om opplæringsprogrammet som skal gjennomføres på skipet tildelt for jordskjelvofre, sa minister Mahmut Özer: "Vi vil tildele skipet kun til studenter som skal inn i LGS og YKS. Som departementet vil vi gi all slags lærer- og logistikkstøtte. Vi vil møte alle behovene til våre studenter som forbereder seg til eksamen i denne regionen med dette skipet. Som utdanningsdepartementet vil vi forberede studentene våre til eksamen på et skip til sjøs for første gang.» sa.

Minister Özer takket ministeren for energi og naturressurser, Fatih Dönmez, som bidro til denne prosessen, og alle berørte, og sa: «Vi tror at vi vil komme raskt gjennom disse prosessene når vi slår oss sammen. Disse vil bli etterlatt. Disse regionene vil gå tilbake til dagene da flyten av liv var like normal som før.» brukte setningene.

Günceleme: 22/03/2023 15:10

Lignende annonser