Kostnadene for jordskjelv til Tyrkia var rundt 2 billioner TL

Kostnadene for jordskjelv til Tyrkia var på rundt billioner TL
jordskjelv

Finansdepartementet rapporterte at jordskjelvene sentrert i Kahramanmaraş og Hatay kostet landet omtrent 2 billioner TL og tilsvarer omtrent 2023 prosent av nasjonalinntektsforventningen for 9.

Uttalelsen på sosiale medier-kontoen til departementet er som følger: "Jordskjelvene og etterskjelvene sentrert i Kahramanmaraş og Hatay, som er blant de største kjente jordskjelvene på global skala når det gjelder størrelse og nærhet til overflaten, har forårsaket noen økonomiske tap samt tap av liv som brenner våre hjerter som nasjon. I denne vanskelige prosessen har vi tatt utallige skritt og mobilisert alle nødvendige ressurser, og jobber dag og natt for å finne løsninger på de presserende behovene til våre innbyggere som er jordskjelvofre som ett hjerte, med alle institusjonene i vår stat og vår nasjon. I tillegg utarbeidet vi jordskjelvevalueringsrapporten ved å samarbeide med vår strategi- og budsjettavdeling, andre departementer og offentlige institusjoner for å identifisere alle skader, tap og behov.

Tyrkia jordskjelvgjenopprettings- og gjenoppbyggingsrapport utarbeidet i samsvar med internasjonale standarder; Den består av tiltak iverksatt i beredskapsprosessen, skader, makroøkonomisk og sosial innvirkning, totale kostnader ved jordskjelvet og forslag til risikoreduksjon. Selv om omfanget av katastrofen gjorde det vanskelig å samle inn data, nærmet informasjonen om bygninger, boliger, arbeidsplasser, fabrikker, maskiner og utstyr kvaliteten på en fullstendig folketelling. I henhold til gjeldende data fra feltet ble det fastslått materielle skader på totalt 1,6 billioner TL. På den annen side skjedde et totalt tap på 351,4 milliarder TL på grunn av reduksjonen i nasjonalinntekt, i tillegg til nødstøtten og utgiftene til jordskjelvområdet, avfallsfjerningsaktiviteter, forsikringsutbetalinger, inntektstapsbetalinger, alle andre støttemidler og utgifter.

Kostnaden for århundrets katastrofe for landet vårt er omtrent 2 billioner TL (103,6 milliarder dollar), som tilsvarer omtrent 2023 prosent av vår forventning om nasjonalinntekt for 9 og viser at vi har materielle skader og tap omtrent 1999 ganger mer enn Marmara jordskjelv i 6. Tyrkia er et stort, mektig og dynamisk land. Med en vekst på 2022 prosent selv i 5,6, da steinene ble fortrengt i den globale økonomien, lyktes det å være et av landene med best vekstprestasjoner ved å skille seg positivt fra andre land. Vi har viljen, besluttsomheten og besluttsomheten til å helbrede alle sårene som ble påført av denne store katastrofen så raskt som mulig, i enhet og solidaritet med vår nasjon, med styrken gitt av det finansielle området vi har oppnådd takket være vår høye vekstprestasjoner og finansdisiplin vi har implementert."

Günceleme: 17/03/2023 14:59

Lignende annonser