Earthquake Martyrs' Memorial Forest i Keçiören møtte frøplanter

Jordskjelvmartyrer i Kecioren møtte saplings i Memorial Forest
Earthquake Martyrs' Memorial Forest i Keçiören møtte frøplanter

Keçiören kommune etablerte en minneskog i Yükseltepe-distriktet i distriktet til minne om innbyggerne som mistet livet i jordskjelvet i Kahramanmaraş. I denne sammenhengen ble spirene brakt sammen med jorda med '6. februar 2023 Earthquake Martyrs Memorial Forest Sapling Planting Ceremony' som ble holdt med deltagelse av skoler i Keçiören.

Keçiören-ordfører Turgut Altınok, AK-partiets Ankara-nestleder Arife Polatdüz, AK-partiets Keçiören-distriktspresident Zafer Çoktan, representanter for politiske partier og ikke-statlige organisasjoner deltok på seremonien for frøplanting.

I sin tale under seremonien sa president Altınok: «Vi kom sammen ved vår treplantingsseremoni til minne om jordskjelvmartyrene våre. Vi har opplevd katastrofen gjennom århundrer. Nesten 50 tusen av våre innbyggere mottok sin nåde. Måtte deres sted være himmelen. Jeg ønsker våre skadde en rask bedring og velvære. Tyrkias hjerte ble brent, og det er det fortsatt. Vi kjente smerten dypt i våre hjerter. Vi vil holde minnet om våre tapte liv levende i denne skogen.» sa.

EKSEMPEL SOLIDARITET

Ved å berøre solidariteten som den tyrkiske nasjonen viste med jordskjelvet, sa Altınok: "Måtte Allah være fornøyd med den tyrkiske nasjonen Necip. Spesielt fra våre unge mennesker. Vi opprettet 10 hjelpemiddelinnsamlingssentraler. Vi så også at våre unge frivillige jobber her. Våre universitetsstudenter, videregående skoleelever og ikke-studentungdom kjempet frivillig for å lege disse sårene, og de fortsetter å gjøre det. I våre sentre har ungdom og ansatte klassifisert hjelpemidlet. Vi har sendt vår støtte til alle jordskjelvsonene våre så mye vi kan. Teamene våre fortsetter å jobbe der. På den ene siden har vi jordskjelvoverlevende brødre som kom hit. De er verten utover gjesten. Vi er i en tid da brorskap, menneskeheten begynte. Måtte Gud være fornøyd med alle som åpnet sine hjerter, hjerter og hjem. han sa.

«VÅR PRESIDENT KAN JOBBEN»

Altınok uttalte at han helhjertet tror at jordskjelvsonene vil bli gjenoppbygd i samsvar med byens ånd under ledelse av president Recep Tayyip Erdoğan:

«Herr president kan jobben. For øyeblikket er det ingen ødelagte bygninger i TOKİ-boliger i jordskjelvsonen. Først ble offentlige bygninger ødelagt i jordskjelv. Men nå ble heldigvis ingen offentlige bygninger, spesielt nyoppførte bygninger, ødelagt i århundrets jordskjelv. Vår minister for miljø, urbanisering og klimaendringer kan jobben, vår TOKİ-president kan jobben. Nye bygg skal bygges, byer bygges bedre. Men vi vil ikke være i stand til å bringe tilbake våre avdøde brødre. Vi vil holde minnet deres levende i denne minneskogen. Vi sier 'det er en skjebne over skjebnen'. Når tiden kommer, blir den ikke utsatt et sekund, og ikke trukket tilbake et sekund. Vi vil imidlertid ta våre forholdsregler. Handlingen er verdsatt av oss, av Allah."

"VI SENDE PLANENE VÅRE PÅ NYTT OG SE RESULTATET"

Altınok minnet om at bytransformasjonsplanen utarbeidet av Keçiören kommune ble blokkert av Ankara Metropolitan Municipality, og sa: "Så snart vi tiltrådte i Keçiören, laget vi byplanlegging for 80 prosent av byen vår i løpet av et år. I ett stykke har vi laget den største bytransformasjonsplanleggingen i Tyrkia i kvadratmeter. Men ordføreren i Metropolitan Municipality la ned veto mot det. Vi vedtok dette fordi vi hadde flertall i ABB-forsamlingen. Så sa han at han ville saksøke det og stoppet det. Ordførere planlegger byens fremtid, ikke dens nåtid. Vi sa også det da byplanleggingen vår ble kansellert med et annulleringssøksmål. Kocaeli-jordskjelvet fant sted og bygningsinspeksjonsinstitusjonen ble til. Det er lærdom å lære av dem. 95 prosent av bygningene som ble ødelagt i jordskjelvet i Kahramanmaraş ble bygget før jordskjelvforskriftene. Dette er det offisielle tallet kunngjort av vårt miljø- og urbaniseringsdepartement. Kanskje ville flere av våre innbyggere mistet livet hvis ikke bygningskontrollsystemet hadde blitt innført etter jordskjelvet i Kocaeli. Jeg appellerer til Byplanleggerkammeret, Arkitektkammeret og rettsvesenet! Vår stat i Republikken Tyrkia og vår grunnlov har garantert sikkerheten til liv og eiendom for alle. Dette er en konstitusjonell plikt. Som en offentlig institusjon la vi planer i denne retningen og de ble kansellert. Forhåpentligvis sender vi disse planene på nytt, og vi vil se resultatet.» brukte uttalelsene hans.

Günceleme: 18/03/2023 14:21

Lignende annonser