Når vil restaureringen av Jomfrutårnet være ferdig?

Når vil restaureringen av Jomfrutårnet være ferdig?
Når vil restaureringen av Jomfrutårnet være ferdig?

Kultur- og reiselivsminister Mehmet Nuri Ersoy kom med uttalelser om agendaen som gjest i det direktesendte programmet "Açık ve Net" på Habertürk TV. Ersoy, angående restaureringen startet i fjor på Maiden's Tower, sa: "Vi måtte ta ekstra forholdsregler angående infrastrukturen til tårnet. Restaureringen av Jomfrutårnet vil være ferdig i begynnelsen av mai.» sa.

Ersoy sa at han følte det første jordskjelvet som skjedde i Kahramanmaraş den 6. februar i Ankara, "Jeg ringte umiddelbart innenriksministeren Süleyman Soylu. «Jeg skal samle laget mitt. Hvis du tildeler en oppgave, er vi klare om en halvtime.' Jeg sa. Innen klokken 5.30 ble oppgavefordelingen til alle statsråder bestemt. Vi ble tildelt Malatya sammen med vår nasjonal utdanningsminister. Vi var i stand til å arrangere flyet vårt for 8.00. Vi landet 8.55. Da jeg nærmet meg, så jeg, det var en utrolig snøstorm. Malatya var under dekke av snø. Vi ankom byen rundt 9.30. Jeg fikk vite senere at det var den mest intense snøstormen i Malatya de siste årene. Arbeidet med vraket hadde allerede begynt, bålene ble tent.» brukte setningene.

"Vi besto eksamen i museene i jordskjelvsonen"

Ersoy påpekte at det er omtrent 11 registrerte eiendommer tilknyttet Kultur- og turismedepartementet i jordskjelvsonen som dekker 8 provinser:

«Vi har utarbeidet katastrofeberedskapsplanen. Museet som er utsatt for katastrofen vet hvilket museum det vil motta støtte fra. Katastrofer kan oppstå i fjerne provinser. De venter ikke på instruksjoner fra Ankara eller noe administrativt senter. De kommuniserer. De satte i gang noen timer etter jordskjelvet i museene Hatay, Elbistan, Adıyaman og Hatay. Antall spesialistpersonell der er doblet. De kjenner sin pliktplass. Vi har ikke et museum ødelagt i jordskjelvsonen. Bare én blokk av Hatay Museum er skadet på grunn av bakkekollaps. Vi besto testen i museene.»

Ersoy la merke til at de har etablert et vitenskapelig råd for kulturarv, og understreket at akademikere som ønsker å gjøre forretninger på frivillig basis kan bli med i dette styret.

"Et minnemuseum vil bli bygget i jordskjelvsonen"

Mehmet Nuri Ersoy understreket at det regionale direktoratet for stiftelser fortsetter sine skadevurderinger og undersøkelser i jordskjelvsonen, og fortsatte sine ord som følger:

«Foundations vil bruke rundt 11 milliarder lire. Det er noen bygg som skal stå ferdig om 1 år og noen som skal stå ferdig om 5 år. Tror tross alt det vil spre seg over 5 år. Vi etablerer et nytt undersøkelses- og monumentsenter i katastrofeområdet. Det er mye arbeid her. Vi vil øke kapasiteten 3-5 ganger. Det er et sted vi kaller gamle Hatay. Dette er en flerlagsstruktur. Det er mange lag og kulturelle verdier som har overlevd fra arkeologisk tid. Her lages det en bevaringsplan. Det er hovedjobben. Det er ikke noe problem med vår.

Vi hadde et møte om stiftelser. For eksempel er det en kirke der, det er butikker under den. Kirken ble revet, butikkene ble ødelagt, stiftelsens inntekter gikk tapt. Vi sa at vi ville støtte dem som stat. Vi gjør alle grunnundersøkelser av de registrerte bygningene. Våre ekspertteam påtar seg prosjektet for de som ikke har råd til det. Vi vil gjøre prosjektarbeidet gratis i retur for deres forespørsel. Slik oppløser vi private stiftelser. Hvis støtte er nødvendig, gir vi økonomisk støtte."

Påpekte at det også er planer om å etablere et museum i Hatay slik at jordskjelvet ikke vil bli glemt, sa Ersoy: "Støtte vil bli gitt til de ødelagte hotellene. Vi skal lage en ny beskyttelsesplan i gamle Antakya. Vi vil gjøre det sammen med Science and Advisory Board. Vi skal også bygge et jordskjelvhjørne inne i verneområdet slik at jordskjelvet ikke blir glemt. Det skal også bygges et minnemuseum.» han sa.

«Restaureringen av Jomfrutårnet vil være ferdig i begynnelsen av mai»

Minister Ersoy sa følgende angående restaureringen som ble igangsatt i fjor i Maiden's Tower av departementet for kultur og turisme:

«Vi måtte ta ekstra forholdsregler angående infrastrukturen til tårnet. Restaureringen av Jomfrutårnet vil være ferdig i begynnelsen av mai. I det rådgivende styret for restaureringen, prof. Dr. Feridun Cili, Prof. Dr. Zeynep Ahunbay og arkitekt Han Tümertekin. II. Selv om det ser ut som tre, er det faktisk en armert betongkonstruksjon bygget under Mahmud-perioden. Arkitekten fra den perioden regner etter materialet han brukte. Når den beregner dens statiske, beregner den i henhold til vekten på den. Tre og betong har ikke samme vekt. Dette er øya med den mest intense strømmen av Bosporos. Denne strømmen begynner sakte å spise opp bakken over hundrevis av år. Faktisk er det slitasje under den som vi ikke kan se. Uansett hva som er gjort så langt har blitt gjort "som om".

Ersoy understreket at restaureringsarbeidene utføres på en transparent måte, og uttalte at informasjonen om restaureringsarbeidene, rapportene og historien til tårnet kan sees, sammen med dokumentene, på adressen "www.kizkulesi.com".

Kultur- og turismeministeren kom også inn på de 12 historiske gjenstandene som ble smuglet inn i USA og sa at gjenstandene vil bli levert til New Yorks generalkonsulat i morgen.

Ersoy påpekte at det har vært en nedgang i antall turister som kommer til Tyrkia på grunn av jordskjelv, og bemerket at måltallene vil nås innen utgangen av april med kampanjene.

"Studenter har mulighet til å studere 24 timer i døgnet på Rami-biblioteket"

Han la merke til at Rami-biblioteket består av et innendørsareal på omtrent 37 tusen kvadratmeter og et hageområde på 51 tusen kvadratmeter i midten, sa Ersoy: "Vi gjør dette til en nasjonalhage. Mange kommer til Rami Kaserne for hagen. Vi har også et minnebibliotek i den. Vi har inkludert et utvalg av alle bøkene og publikasjonene i Beyazıt i spesialdelen her. Her er det bygget et verneområde. Tyrkias største spesialiserte bibliotek ble opprettet i den. Atatürk Specialized Library... Vi fortsetter å kjøpe bøker fra utlandet. Det var dager da vi fant 50 tusen besøkende på søndag. Inngang er ikke gratis. Kake og suppe serveres til bestemte tider. Det er også betalte kafeer. Enkelte deler er åpne 24 timer i døgnet. Studentene har mulighet til å jobbe 24 timer i døgnet.» brukte setningene.

Ersoy opplyste at det er mer enn 1200 biblioteker tilknyttet Kultur- og turismedepartementet og at de vil fortsette å øke antall biblioteker, åpne biblioteker i kjøpesentre og togstasjoner hvor folk er konsentrert.

Ersoy nevner det tyrkiske turistfremme- og utviklingsbyrået, og bemerket at byrået gjorde kampanjer i 200 land rundt om i verden, og la til at deres 2023-mål innen turisme er 60 millioner turister, mens de i 2028 sikter mot 90 millioner turister og 100 milliarder dollar i inntekter. .

Günceleme: 22/03/2023 14:59

Lignende annonser