Tap av liv i jordskjelvet var 6 tusen 807, hvorav 49 tusen 589 var utenlandske statsborgere

Tusen av dødsfall i jordskjelvet nådde tusenvis av utenlandske statsborgere
Tap av liv i jordskjelvet var 6 tusen 807, hvorav 49 tusen 589 var utenlandske statsborgere

Visepresident Fuat Oktay kom med uttalelser ved AFAD-hovedkvarteret. I jordskjelvene som skjedde i Kahramanmaraş, mistet 6 tusen 807 mennesker, hvorav 49 tusen 589 var utenlandske statsborgere, livet i jordskjelvet.

Til dags dato har AFAD sendt 22 milliarder 328 millioner 330 tusen lire til våre provinser berørt av jordskjelvet, og totalt 31 milliarder lire er sendt av våre offentlige institusjoner og organisasjoner. 82 milliarder 454 millioner 611 tusen lira av beløpet som ble forpliktet fra Tyrkia One Heart-kampanjen ble satt inn på AFAD-kontoer av våre givere. Bevilgningene vi sender til provinsene og den totale bistanden som samles inn, blir evaluert og brukt ved å ta hensyn til planene til våre offentlige institusjoner for utvinning av katastrofeområdet vårt og behovene til våre innbyggere.

For øyeblikket er vår prioritet å gi ly, mat og gjenoppbygge byer. For å møte de midlertidige behovene til husly til våre innbyggere i århundrets katastrofe, fortsetter telt- og containerinstallasjonene som vi startet i regionen fra første stund uavbrutt. Så langt er det opprettet 354 teltbyområder. Sammen med individuelle krav er det satt opp 480 tusen telt.

Overnatting gis til 1 million 921 tusen innbyggere i teltene som er satt opp. I tillegg er 245 containerbyområder og totalt 108 tusen 155 containerinstallasjoner planlagt i våre provinser som er berørt av jordskjelvet. Til nå er 25 tusen containerinstallasjoner fullført.

I de etablerte containerne er totalt 96 tusen 444 innbyggere utstyrt med overnattingstjenester. Som vi har nevnt tidligere, er teltbyen og hver container og telt i containerbyen utpekt og registrert som bolig.

Det vil ikke være noe tap av rettigheter når våre jordskjelvoverlevende tar bolig et annet sted for å stemme. Jeg vil gjerne uttrykke dette spesielt, så det er ingen grunn til å nøle, de kan enkelt ta bosted hvor enn de er. Så langt har vi 345 tusen 97 borgere som har byttet bosted.

Som stat og nasjon utfører vi de nødvendige handlingene, både for skadevurderingen forårsaket av flommen og jordskjelvkatastrofen. Vår støtte til våre innbyggere fortsetter uavbrutt. Totalt 10 milliarder 13 millioner 769 tusen TL per husholdningsstøttebeløp på 850 tusen TL ble satt inn på kontoene til våre jordskjelvofre-familier. I tillegg ble det gitt til sammen 15 milliarder 3 millioner 926 tusen lira i flyttehjelp til våre familier, tilsvarende 355 tusen lire. Betalingstransaksjoner pågår fortsatt.

Günceleme: 19/03/2023 12:32

Lignende annonser