Tyrkia lanserer vitenskapelig diplomati på det hvite kontinentet

Tyrkia lanserer vitenskapelig diplomati på det hvite kontinentet
Tyrkia lanserer vitenskapelig diplomati på det hvite kontinentet

Tyrkia startet vitenskapelig diplomati på det hvite kontinentet. Tyrkiske forskere, som utførte 7 prosjekter på Horseshoe Island som en del av den 18. National Antarctic Science Expedition, besøkte vitenskapsbasene til 8 forskjellige land på kontinentet, som inneholder viktige ledetråder om jordens fortid og fremtid. Den tyrkiske vitenskapelige delegasjonen, som møtte sine kolleger ved vitenskapsstasjonene i Chile, Russland, Brasil, Polen, Argentina, Uruguay, Bulgaria og Ecuador, evaluerte på den ene siden mulighetene for felles vitenskapelig arbeid og styrket målet om å gjøre Tyrkia permanent på kontinentet.

VERDENS SVARTE BOKS

Den 7. nasjonale antarktiske vitenskapsekspedisjonen, som ble gjennomført i regi av presidentskapet, under ansvar av departementet for industri og teknologi, og under koordinering av TÜBİTAK MAM Polar Research Institute (KARE), ble vellykket fullført. Ekspedisjonsdelegasjonen returnerte til Tyrkia med nye vitenskapelige data som vil tyde de nye kodene til det hvite kontinentet på deres reise for å utforske jordens svarte boks.

Noen av dataene som er innhentet som følge av ekspedisjonen vil gå tilbake til akademisk publisering med langtidsmålinger og eksempler over årene. Noen studier, som mikroplastforskning, vil bli publisert som en internasjonal akademisk publikasjon i løpet av en ettårsperiode.

Tyrkia lanserer vitenskapelig diplomati på det hvite kontinentet

LEGER OGSÅ I DELEGASJONEN

Ekspedisjonsteamet jobbet med 68 prosjekter med hovedtemaet "Klimaendringer og forskjellene skapt av menneskelig påvirkning på polarområdene" på Horseshoe Island, hvor den midlertidige tyrkiske vitenskapsleiren ligger på 18 grader sørlig bredde. I delegasjonen; Leger fra to ulike grener deltok også i prosjekter innen geovitenskap, biovitenskap, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. Legene som deltok i ekspedisjonen ga medisinsk støtte til ekspedisjonsteamet både i felt og om bord mens de utførte sine forskningsprosjekter.

DET ER NÆR 100 VITENSKAPSBASER

Tyrkiske forskere, som tok mange prøver og gjorde målinger som sjøvannsprøver, levende prøver, mikrolevende prøver, foretok viktige besøk når det gjelder vitenskapelig diplomati.

Det er nesten 30 vitenskapelige forskningsbaser som tilhører 100 land på det kaldeste, vindfulle og tørreste kontinentet i verden. Ekspedisjonsdelegasjon; Escudero (Chile), Bellingshausen (Russland), Comandante Ferraz (Brasil), Arctowski (Polen), Carlini (Argentina) Artigas (Uruguay), St. Han besøkte stasjonene Kliment Ohridski (Bulgaria) og Maldonado (Ecuador). Gülcan Akoğuz, ambassadør for Republikken Tyrkia i Santiago, fulgte laget under basebesøkene deres til Argentina, Brasil, Polen og Chile.

14 FORSKERE PÅ 22 TUSEN KILOMETER REISEN

Tyrkiske forskere, på den 14 tusen kilometer lange reisen som startet fra Istanbul, nådde den 80 meter lange chilenske vandringen. bayraklı Han dro til Horseshoe Island, hvor den midlertidige tyrkiske vitenskapsleiren ligger, med forskningsskipet "Betanzos". I løpet av den 34 dager lange ekspedisjonen tjenestegjorde 13 tyrkiske forskere fra 19 forskjellige institusjoner, 2 ecuadorianske og 1 colombianske forskere. 21 skipspersonell fulgte mannskapet på ekspedisjonen.

Tyrkia lanserer vitenskapelig diplomati på det hvite kontinentet

48 TIMERS FLY

Forskere fra TUBITAK, Naval Forces Command, General Directorate of Maps, General Directorate of Meteorology, forskningsinstitutter og universiteter deltok i teamet. Under ekspedisjonen ble det foretatt 48 timer og 33 tusen kilometer med fly, 2 tusen 500 kilometer med cruise, 200 timers båtoperasjoner.

FLAGGET VÅRT VAJER

7. National Antarctic Science Expedition Coordinator Prof. Dr. Burcu Özsoy, som la merke til at det var en stor jordskjelvkatastrofe i Tyrkia under ekspedisjonen, sa: «Katastrofen gjorde oss virkelig vondt. Med denne tristheten, mens de prøvde å ta igjen byene våre, fullførte teamet vårt, som dro til Antarktis, sine vitenskapelige studier med entusiasme. Dette er selvfølgelig veldig viktig for oss. Dette betyr vitenskapelig diplomati. Det betyr flagget til Republikken Tyrkia som vaier i Antarktis.» sa.

KONSULTERINGSLAND

Påpeker at innsamlingen av vitenskapelige data i Antarktis er svært verdifull, sier prof. Dr. Özsoy sa: "Vi har seismisk utstyr i Antarktis, vi har meteorologiutstyr, vi har GNSS-utstyr. Med dette utstyret kan vi måle bølger, tidevann og isbreer. Dataene som skal hentes herfra vil bidra sterkt til litteraturen." han sa. Özsoy uttalte at de takket være disse studiene ønsker å bli et konsulentland i Antarctic Agreements System.

KREFT OG ALZHEIMER BEHANDLING

Vitenskapsekspedisjonsleder Kaptein Özgün Oktar uttalte at de jobber med et prosjekt som tar sikte på å behandle sykdommer som kreft og Alzheimers gjennom makrolider i år, og sa: "I tillegg har vi undersøkt tilstedeværelsen av menneske-induserte mikroplastiske effekter i forskjellige miljøer. " sa.

VI VIL BESKYTTE ENDEMISKE ARTER

Oktar la merke til at de jobber med Storbritannia og Belgia om beskyttelse av innsjøene på Horseshoe Island, og sa: "Igjen, studier om kartlegging av bunnen av disse innsjøene, bestemmelse av fysiske parametere og forståelse av den nåværende situasjonen har akselerert fra og med i år. Ved å følge disse innsjøene hvert år og sørge for at de er under beskyttelse, vil vi sikre at de endemiske artene i dem blir bevart for fremtiden.» han sa.

SKUMMEDE NYHETER

Oktar understreket at de har begynt å se noen forandringer under oppholdet i Antarktis, og sa: «Noen av disse er selvfølgelig smeltingen og nedgangen av isbreene på øya, og på den annen side økningen i alger og andre levende ting i Lystadbukta, der leiren vår ligger, sammen med næringsstoffene som disse breene frakter til havet. For oss fremstår dette selvfølgelig som skremmende nyheter.» sa.

DET VIL SIKRE OSS Å HA EN STEMME

TÜBİTAK MAM Polarforskningsinstitutt Underdirektør Assoc. Dr. Hasan Hakan Yavaşoğlu, som forklarer at mange prosjekter innen geovitenskap, fysisk vitenskap og biovitenskap blir studert i feltet, "De vitenskapelige kvalitetsresultatene som vil bli produsert på slutten av disse studiene vil være elementene som beviser at vår landet har noe å si i den regionen." han sa.

Günceleme: 18/03/2023 13:17

Lignende annonser