Tyrkias første regnsamlingslandsby ligger i Izmir

Tyrkias First Rain Collecting Bay ligger i Izmir
Tyrkias første regnsamlingslandsby ligger i Izmir

Borgmester i Izmir Metropolitan Municipality Tunç Soyer, innenfor rammen av «Sponge City»-prosjektet som ble startet for å bekjempe tørken i byen, besøkte Karaburun Sarpıncık, den første regnsamlende landsbyen i Tyrkia. President Soyer trakk igjen oppmerksomheten til nødvendigheten av å leve et harmonisk og fredelig liv med naturens kraft. Soyer sa: "Takene på bygninger i storbydistrikter får like mye nedbør som Tahtalı Dam. "Vi bestemte oss for å samle regn," sa han.

"Sponge City"-prosjektet, implementert av Izmir Metropolitan Municipality mot den globale klimakrisen og bekjempelse av fattigdom så vel som tørke, vakte stor interesse i landlige områder så vel som i storbydistrikter. Med sikte på å bruke vann effektivt ved å høste regnvann, utvidet innbyggerne i Sarpıncık Village of Karaburun prosjektet med regntankene som ble distribuert til dem av Metropolitan Municipality og skapte bevissthet. Ordfører i Izmir Metropolitan Municipality Tunç Soyer, Tyrkias første regnsamlende landsby, møtte innbyggerne i regionen.

Han trakk frem virkningene av den globale klimakrisen

Presidenten undersøker varehusene plassert i hagen til husene i landsbyen for regnhøsten Tunç Soyer«Vår verden står overfor en enorm global krise. Denne krisen, kalt klimakrisen, betyr faktisk at planeten vår begynner å bli syk. Hvordan blir vi syke, kroppstemperaturen stiger en grad, når vi når 38 grader, legger vi oss. Planeten vår har også varmet opp med halvannen grad. Vi lever på en syk planet nå. Vi kan ikke ha det bra før planeten vi bor på er god. Jordskjelv, tørste, tørke, store flom, flom... Dette har aldri skjedd tidligere. Hvorfor skjer det nå? Fordi denne syke planeten viser tegn på sykdommen fra et sted hver dag," sa han.

"Vi bør ikke vanne vill"

For å minne om at det var en tsunami i Sığacık under jordskjelvet i Izmir, sa ordfører Soyer: "Vi må slutte fred med naturen, lytte til den og bygge et liv i harmoni med den. Vi skal ikke kaste bort vannressursene som om de ikke vil gå tom, som om de ikke vil gå tom. Vi bør ikke vanne vill. Vi må produsere planter, grønnsaker og frukt som passer til det. Våre forfedre gjorde det. Valgte de oliven for ingenting i disse landene? Fordi klimaet i dette landet er forenlig med nedbøren. Nå må vi leve et harmonisk og fredelig liv med dette landet, for å kreve kraften i denne naturen. Vi er ikke oppmerksomme nok på tørkeproblematikken," sa han.

"Vi er stolte av deg"

Ordføreren i Izmir Metropolitan Municipality uttrykker at de har implementert Sponge City-prosjektet for å bekjempe tørke. Tunç Soyer, sa: «Vi målte at bare takene på bygninger i storbydistrikter får like mye nedbør som Tahtalı Dam. Vi bestemte oss for å samle det regnet. Sarpınçık, den første regnsamlende landsbyen i İzmir. Vi er stolte av deg også. Vi håper disse regnet fortsetter. Det har regnet mye i år, ikke tro at vi er lettet. Vi vil ikke se nedbør som dette pleide å være. Dette vil enten være flom eller tørke. Den gamle normalen er over. Så skal vi samle regnet. Vi skal samles på takene våre. Vi vil også samle dem i landsbyene våre med tankene våre.»

Hvem deltok?

Karaburun-ordfører Ilkay Girgin Erdogan, Izmir Village-Koop. Fagforeningspresident Neptün Soyer, president for landbruksutviklingssamarbeidet i Karaburun Batı, Levent Gültekin, Eğlen Hoca Village Headman Çağlayan Devrim, Mordoğan Neighbourhood Headman Şaban Ok, Kösedere Neighborhood Headman Mehmet Özduran, Haseki Balman Village Headman Sevin Barçısa Village Headman Sevin Barçısa Birøkter, leder for Karaburun Merkez nabolag Bilgin Ergezgin, landsbysjef i Sarpıncık Hüseyin Yonca, leder for İnecik landsby, Jale Buldanlıoğlu, leder av landsbyen Parlak, Kadriye Gültekin, samt mange innbyggere deltok.

Günceleme: 22/03/2023 16:34

Lignende annonser