'Bærekraftig birøkt' opplæring for bønder i Samsun

Opplæring i bærekraftig birøkt for bønder i Samsun
'Bærekraftig birøkt' opplæring for bønder i Samsun

Innenfor rammen av "Prosjektet for utvikling av bærekraftig birøkt" utført i samarbeid med Samsun Metropolitan Municipality og Eastern Black Sea Project Regional Development Administration (DOKAP), ble det gitt opplæring til birøktere i Kavak-distriktet. Metropolitan Municipality-ordfører Mustafa Demir sa: "Vi fortsetter vår innsats for å videreutvikle og spre birøkt i byen vår."

Innenfor rammen av "Prosjektet for utvikling av bærekraftig birøkt" utført av Samsun Metropolitan Municipality i samarbeid med Eastern Black Sea Project Regional Development Administration (DOKAP), arrangeres opplæringsaktiviteter for birøktere i hele provinsen. Innenfor prosjektets rammer ble det gitt opplæring til birøktere i Kavak-distriktet med bidrag fra Kavak-distriktsdirektoratet for landbruk og skogbruk og Kavak Local Action Group. I programmet der personellet i Landbruks- og skogbruksdirektoratet deltok, ble årsakene til bidødsfall og forholdsregler som skal tas, viktigheten av å produsere nye biprodukter og hva de som lever av birøkt bør gjøre forklart.

'Å ØKE HONINGEFFEKTIVITET OG REDUSERE BIE DØD'

Samsun Metropolitan Municipality Agricultural Services Department Head, som ga opplæringen, Dr. Ali Korkmaz uttalte at alle slags arbeid gjøres for utviklingen av birøkt i byen og sa: "Som Metropolitan Municipality gir vi hele tiden denne opplæringen til bøndene våre i hele byen, innenfor rammen av prosjektet vi gjennomfører . Vårt mål er å redusere biedødsfall og øke honningproduktiviteten i koloniene i Samsun. Som hovedstadskommune gir vi opplæring, publisering og prosjektbidrag for å sikre at våre birøktere produserer under bedre forhold uten å havne i økonomiske vanskeligheter.

'STORT VIKTIG FOR birøkt'

Samsun Metropolitan Municipality-ordfører Mustafa Demir, som trakk oppmerksomheten til viktigheten av "Prosjektet for utvikling av bærekraftig birøkt" utført av Department of Agricultural Services, sa: "Vi fortsetter vår innsats for å videreutvikle og spre birøkt i byen vår. I denne sammenheng har prosjektet vi gjennomfører med bidrag fra DOKAP stor betydning for birøkt i vår provins. Vi produserer prosjekter for utvikling av landbruksproduksjon og husdyrhold i byen vår, på denne veien legger vi ut ved å si "landbrukets fremtid, Samsuns prioritet". Våre bidrag fortsetter i denne prosessen, og vi begynner å kjøpe inn maskiner for produksjon av tilsetningsfri og restfri basishonningkake, som er det største problemet med birøkten vår gjennom året. Vi vil benytte anledningen til å takke DOKAP-ledelsen for deres bidrag til våre prosjekter og vår provins.»

Günceleme: 23/03/2023 15:05

Lignende annonser