Effektene av jordskjelvet på landbruk og matsystem ble diskutert i Ankara

Effektene av jordskjelvet i Ankara på landbruk og matsystem ble diskutert
Effektene av jordskjelvet på landbruk og matsystem ble diskutert i Ankara

"Effects of the Earthquake on Agriculture and Food System Workshop" ble holdt i samarbeid med Agriculture and Food Ethics Association (TARGET) og Ankara University Faculty of Agriculture. I workshopen, som ble gjennomført på totalt 3 økter, diskuterte eksperter på sine felt sine syn på emnet.

For å henlede oppmerksomheten på tiltakene som skal iverksettes før en katastrofe inntreffer, startet ABB-president Yavaş sin tale med følgende ord:

«Vi besøkte faktisk nesten alle områder i jordskjelvsonen. Vi identifiserte også behovene der. En av de viktigste fordelene med verkstedet; vi, som land, sier vanligvis «Hva kan vi gjøre akutt» og engasjerer oss i redningsaktiviteter etter en katastrofe i stedet for å ta forholdsregler før en katastrofe inntreffer. Vi viser dette som jordskjelvkatastrofeaktivitet. Vi må se på hva som kan gjøres og tiltak som kan iverksettes før en katastrofe inntreffer. I tillegg må visse notater tas mens disse studiene utføres etter hver katastrofe.»

Yavaş sa om støtten de ga til jordskjelvområdet innen bygdeutvikling, "Et av deres hovedbehov var et dyretelt i Kahramanmaraş. Nesten alle som bodde på landet, uten unntak, ønsket et dyretelt. Vi bygger containerbyer og teltbyer, men ingen av husdyrprodusentene ville dit. For ved siden av det ødelagte huset hans prøvde de å beskytte dyrene sine og holde dem i live. Disse bør noteres på samme måte... Etter hvert som behovet økte, tok avdelingen for bygdeutvikling nesten overalt fra landsby til landsby og delte ut ensilasje og dyrefôr.»

Yavaş fortsatte sin tale om bærekraftig landbruk og sa: "Bønder i jordskjelvregionen ønsket ikke noe først. Senere endret kravene deres fordi verden går videre. De trenger å fortsette produksjonen for å overleve i den pågående verden, og av denne grunn har de begynt å kreve landbruksgjødsel og slik støtte fra oss. Landene i Kahramanmaraş er svært egnet for jordbruk og bør ikke forlates. Av denne grunn jobber vi med hva vi kan gjøre for bærekraftig landbruk der.»

Slow avsluttet talen med følgende ord:

«Dagens møte er virkningene av jordskjelvet på landbruket, men det er tiltak som må tas før et jordskjelv og en katastrofe. Vi så flommen i Şanlıurfa fordi nå har vi hatt tørke i møte med denne klimakrisen, skogbranner eller ekstreme flom etter tørken. Byflom er uunngåelig på grunn av feil urbanisering. Sentral-Anatolia står overfor faren for ørkenspredning, jeg håper disse tiltakene blir iverksatt så snart som mulig og vi vil i det minste ta tiltakene uten å forbanne eller beklage. Denne studien vil være et godt eksempel i så måte, og jeg vil takke alle deltakerne. Vi skal gjøre vårt beste for å få bærekraftig landbruk til å fungere.»

Günceleme: 22/03/2023 16:14

Lignende annonser