Fethiye Rock Fig Geografisk indikasjon Registrering på vei til EU

Fethiye Rock Fig Geografisk indikasjon Registrering på vei til EU
Fethiye Rock Fig Geografisk indikasjon Registrering på vei til EU

Prosjektet 'Fethiye Rock Fig Geographical Indication Registration on the EU Road', utarbeidet av Fethiye Chamber of Commerce and Industry (FTSO) for å få den geografisk merkede Fethiye Rock Fig registrert i EU, ble ansett som vellykket av South Aegean Development Agency (GEKA), og 2022-programmet for teknisk bistand var inkludert i omfanget.

Fethiye Kaya Fig, som er identifisert med Kayaköy-distriktet, som er vert for tusenvis av feriegjester og turister hvert år i Fethiye, mottok et registreringsbevis for geografisk indikasjon fra det tyrkiske patentvaremerket og -institusjonen i 2020 med søknaden laget av FTSO. FTSO, som også tok grep for spredning av Fethiye Rock Fig, har produsert 3 fikenplanter de siste 3500 årene og distribuert dem til produsentene i Fethiye og Seydikemer. I tillegg ble Fethiye Rock Fig Garden opprettet i Kayaköy Neighborhood av Fethiye kommune for frøplantene som ble produsert.

FTSO, som ønsker å lage Fethiye Rock Fig, som har blitt stadig mer populær i Fethiye og kjent i Tyrkia, også i Europa, ble med i GEKA 2022 Technical Assistance Program for å søke om registrering hos EU. «Fethiye Rock Fig Geographical Indication Registration on the Way to EU»-prosjektet utarbeidet av FTSO ble ansett som vellykket av GEKA og inkludert i omfanget av teknisk støtte.

Den tekniske støtten som mottas inkluderer tekniske konsulenttjenester om nødvendige prosedyrer for registrering av den geografisk merkede Fethiye Rock Fig i EU (EU). Tjenesten er ment å være et eksempel for registrering av institusjonelt geografisk merkede eller potensielt geografisk angitte produkter i EU og å være en referanse for videre studier. Blant prosjektdeltakerne er Fethiye og Seydikemer District Directorates of Agriculture and Forestry, Fethiye og Seydikemer Chambers of Agriculture og Aydın Fig Research Institute.

"Vi ønsker å gå til neste nivå med EU-registrering"

Prosjektforslagskontrakten ble signert av FTSOs styreleder Osman Çıralı, FTSOs generalsekretær Ezgi Kullukçu og GEKAs generalsekretær Özgür Akdoğan, og støtteprosessen ble igangsatt. Ved å gi informasjon om emnet uttalte FTSO-formann Osman Çıralı at merverdien som de geografiske indikasjonene gir er svært viktig for Fethiye og Seydikemer, og sa at de ønsker å ta EU-registreringen for Fethiye Rock Fig og gå videre til neste trinn. Styreleder Çıralı sa: "Vi er fornøyd med den geografiske indikasjonen til vårt kammer og derfor verdien den tilfører den regionale økonomien. Vi får positive tilbakemeldinger på dette temaet hver dag. Vi er involvert i prosjekter knyttet til geografiske indikasjoner, både av institutter og institusjoner. En av dem er den tekniske støtten vi fikk fra GEKA. Med dette prosjektet ønsker vi å inkludere Fethiye Rock Fig blant de få geografisk merkede produktene som er registrert i EU. Prosessen er vanskelig og lang, men vårt arbeid vil alltid fortsette. Vi vil være involvert i produksjon, promotering, prosjekter og alle slags utviklingsaktiviteter som er spesifikke for regionen, spesielt for geografisk angitte produkter.» han sa.

Günceleme: 23/03/2023 15:46

Lignende annonser