Oppgradere en spill-PC: generelle tips (hovedkort, CPU, RAM)

Generelle tips for å oppgradere en gaming pc hovedkort CPU RAM
Generelle tips for å oppgradere en gaming pc hovedkort CPU RAM

Vi gir deg mange tips for oppgradering, med fokus på pakker bestående av CPU, hovedkort og RAM. Men grafikkort er også inkludert.

Hvis eksisterende spill ikke kjører jevnt selv i lave detaljer i Full HD til tross for feilfri Windows, eller hvis datamaskinen din ikke lenger tilbyr nok FPS med oppløsningen og innstillingene du ønsker for gjeldende spill, er det på tide med ny maskinvare. Å kjøpe en ny PC kan være den beste avgjørelsen. Imidlertid er det vanligvis tilstrekkelig å oppgradere den ene eller den andre komponenten. Så vår spesialdel handler om generelle tips om hva du kan oppgradere og hvilke tegn som gir deg en indikasjon på dette og hvilke komponent(er) som er nyttige – må CPU eller rettere sagt grafikkortet byttes?

I tillegg til en oppdatert oversikt over anbefalte grafikkort, gir vi også en omfattende beregning av kostnadene for enkelte hovedkort-RAM-kombinasjoner sammen med de 12 anbefalte CPUene. Fra Core i3 til toppmoderne CPU Ryzen 9 7950X3D er det totalt 220 kombinasjoner mellom 1100 og 72 euro. Vi forklarer også over hele siden hvordan du best fjerner et gammelt hovedkort og installerer et nytt hovedkort inkludert CPU og RAM.

Bytte ut CPU eller grafikkort?

I de fleste tilfeller er det ikke lett å si om det svake stedet i en datamaskin er prosessoren eller grafikkortet. Men i prinsippet har kravene til moderne spill og spillere som ønsker å spille med høyere oppløsninger enn Full HD en tendens til å kreve grafikkortet.

Siden fremskritt i spill de siste 10 årene hovedsakelig har vært når det gjelder grafikk, har CPU-kravene bare økt sakte fordi spillene måtte kjøre i kjernen for siste generasjons konsoller. Hvis grafikkortet ditt er mer enn 3-4 år gammelt og det ikke var et absolutt avansert grafikkort da du kjøpte det, er det en god sjanse for at et grafikkortskifte vil gjøre PC-en din egnet for gjeldende spill igjen.

Men på CPUer eldre enn omtrent fem år eller med mindre enn 6 kjerner, er det ganske mulig at CPU er årsaken til de lave FPS-verdiene. Som en generell regel bør en CPU i disse dager ha 6 kjerner med SMT. SMT betyr at CPU kan administrere 2 tråder per kjerne. Imidlertid kan en eksisterende Core i4 med bare 3 kjerner og SMT fortsatt være tilstrekkelig.

Klare CPU-grenser er vanskelig å finne – men med mindre du har en kraftigere CPU enn Ryzen 5 1600X eller Intel Core i5-8600, er det greit å oppgradere til minst en moderne Ryzen 5 eller Intel Core i5. . Imidlertid kan et nytt grafikkort til samme pris være mer fordelaktig, eller et nytt grafikkort kan være nødvendig til tross for CPU-oppgraderingen.

I ekstreme tilfeller kan CPU og grafikkort være en flaskehals akkurat nå. Her er et eksempel: CPU-en din er en Ryzen 5 1600X, og i et helt nytt flerspillerskytespill - uansett hvilket grafikkort du bruker - er den øvre grensen rundt 40 FPS.

På den annen side har du en Nvidia GeForce GTX 1070 som grafikkort, og i dette skytespillet er dens naturlige grense 40 FPS – her må du bytte både: CPU og grafikkort.

Når det kommer til prosessoren, betyr en endring nesten alltid en plattformendring, spesielt hvis CPU-en din virkelig er et klart svakt punkt, nemlig: et nytt hovedkort og ofte ny RAM.

Det er bare noen få unntak, for eksempel hvis du allerede har en Socket 1200 CPU, men bare i form av en dual core Celeron eller hvis din nåværende Socket 1200 Core i3 er for svak for dine behov. På samme måte, med en gammel socket AM4 CPU fra AMD, kan hovedkortet kjøre pris-til-ytelse 5000-serien Ryzen. I disse tilfellene trenger du bare en ny CPU, men ikke et nytt hovedkort og RAM.

Günceleme: 17/03/2023 21:21

Lignende annonser