Hva er Einstein Probe Satellite?

Einstein sondesatellitt
Einstein sondesatellitt

Kina planlegger å skyte opp en ny røntgensatellitt kalt Einstein Probe senere i år for å observere de første lysstrålene fra eksplosjoner i fjerne galakser. Satellitten forventes å fange den første lysstrålen fra en supernovaeksplosjon, hjelpe til med å søke etter og identifisere kilden til gravitasjonsbølger, og bidra til oppdagelsen av fjernere og svakere himmellegemer og forbigående fenomener i universet.

På et nasjonalt symposium om romutforskning uttalte Yuan Weimin, sjefforsker for Einstein Probe-satellitten, at utviklingen av satellittprosjektet er i sluttfasen. Det ble også kunngjort at det nyeste "lobster eye"-teleskopet vil bli installert på satellitten for å oppdage røntgenhendelser dypere og bredere enn det som var mulig tidligere.

Hva er Einstein Probe Satellite?

Den hummerøye-inspirerte teknologien lar forskere observere ulike røntgenkilder over lang tid og bedre forstå hvordan de forvandles. Hummerøyeteleskopteknologi har vært under utvikling siden 2010. Teknologien, som ble testet med suksess, bidro til å sende tilbake de første røntgenkartene med stort område av himmelen i 2022.

Günceleme: 21/03/2023 22:45

Lignende annonser