Siste minutt: Hvor mange mennesker døde i flomkatastrofen i Şanlıurfa? Antall tap av liv i flom annonsert

I siste liten hvor mange mennesker døde i flomkatastrofen i Sanliurfa, kunngjort antall dødsfall i flommen
Siste minutt hvor mange mennesker døde i flomkatastrofen i Şanlıurfa, antall tap av menneskeliv i flommen kunngjort

Landbruks- og skogbruksminister prof. Dr. Vahit Kirişci kom med uttalelser etter møtet holdt på Şanlıurfa Security and Emergency Situations Coordination Center (GAMER) med innenriksminister Süleyman Soylu, finans- og finansminister Nureddin Nebati.

Kirişci startet talen med å si "bli frisk snart" til Şanlıurfa, Adıyaman og Malatya, og ønsket Guds nåde til 12 innbyggere, hvorav 2 var i Şanlıurfa og 14 av dem i Adıyaman, og en rask bedring til de skadde.

Kirişci påpekte at geografien der flomkatastrofen fant sted også inneholder visse risikoer, og sa at effektene av global oppvarming og klimaendringer merkes i Tyrkia så vel som i resten av verden. Kirişci minner om at en studie ble startet under navnet "National Risk Shield"-modellen 3. mars for å forhindre disse effektene, sa Kirişci: "Forhåpentligvis, med disse studiene, vil mer spenstige, spenstige og bærekraftige systemer bli bygget i møte med naturkatastrofer. Dessverre mistet vi livet etter regnet, som startet fra og med i går morges, og forhåndsvarslene til Meteorologien ble gjort i tide og med dose. Şanlıurfas gjennomsnittlige nedbør i mange år er 460 kilo, og gjennomsnittet i mars er 63 kilo, men nøyaktig dobbelt så mye nedbør har møtt landene i Şanlıurfa på 2 dager. Dette betyr at hvis en slik nedbør gjentar seg 4 ganger, vil den årlige gjennomsnittlige nedbøren av vår Şanlıurfa bli møtt på denne måten.» han sa.

Kirişci understreket at nedbøren, som bør spres over en ettårsperiode, møter jorda med korte mellomrom, gjør ting vanskelig, og sa at dette er en ekstraordinær situasjon.

"EYYUBİYE, HALİLİYE OG KARAKÖPRÜ ER DE MEST RØRTE DISTRIKTENE"

Kirişci påpekte at geografien som Şanlıurfa ligger i også har strategisk betydning når det gjelder landbruksproduksjon, sa Kirişci: "Det som dyrkes i denne geografien er også av stor betydning for matforsyningssikkerheten vår. Derfor er det et ønske fra oss alle at arbeidene her fullføres raskt og at det vil påføre vår landbruksproduksjon minst mulig skade. Det ville ikke være riktig å snakke om de endelige resultatene av våre venners arbeid i felten, siden flom- og flomhendelsen fortsetter, men jeg håper vi vil dele deres endelige versjoner med publikum i løpet av de kommende dagene." brukte uttalelsene hans.

Kirişci understreket at Eyyübiye, Haliliye og Karaköprü er de mest berørte distriktene, og sa at noen drivhus i nabolagene Konuklu, Boydere og Kısas i Haliliye ble skadet. I tillegg uttalte Kirişci at det er en foreløpig avgjørelse om at det er skade i områdene dyrket i Harran i nabolagene Durable, Doruç, Köprüce, Aşağıyarımca og Yenidogan, og gjorde følgende vurderinger:

«300 bikuber ble skadet i Karaköprü-distriktet. Informasjonen om at 8 storfe og 8 sauer omkom er blant funnene våre venner. Teamene våre, på grunn av fortsettelsen av regnet og de uegnede terrengforholdene, håper jeg at når arbeidene som ennå ikke er fullført er avsluttet, vil vi raskt hjelpe til med skrittene som må tas angående tap og skade på våre innbyggere. På grunn av flommen er alle våre evakueringskanaler under DSIs ansvar åpne. På Harran- og Akçakale-sidene, hvor evakueringskanalene går nedstrøms, er det sporadiske flom og forstyrrelser i transporten ettersom evakueringskanalen overskrider deres kapasitet. Şanlıurfa Akçakale-veien, har evakueringen flommet over på grunn av noen inngrep som er gjort tidligere på evakueringen, og transporten er stengt på hovedveien.»

“DRIVES I BYEN ER ÅPNE”

Kirişci påpekte at bekkene i byen er åpne og det ikke er noen overbelastning foran dem, og sa: "På grunn av overløpet av vann i Karakoyun-strømmen var kjelleretasjene i nabolagene Karakoyun og Akabe nær bekken. oversvømmet. Med inngrepene vi har gjort der, vil arbeidet med utslipp av vannet som er samlet på begge sider av bekken i bekken forhåpentligvis gi positive resultater." han sa.

Kirişci la merke til at vanningstunnelene ble stengt av føre-var-hensyn etter regnet, og sa: «Vi har blitt informert tidligere om at regnet forventes å fortsette til kvelden, men vi har informasjon om at dette forhåpentligvis vil avta og ende om natten. Det er til stor fordel for våre innbyggere å følge advarslene fra myndighetene.» advart.

"SKADEVURDERINGSTUDIER I ADIYAMAN OG MALATYA"

Kirişci minner om at de som DSI har gjort investeringer for å beskytte 20 bosetninger og jordbruksland, spesielt i Şanlıurfa sentrum, med 21 strømforbedringsprosjekter i løpet av de siste 40 årene, sa Kirişci at hvis de nevnte investeringene ikke hadde blitt gjort, ville en større katastrofe har blitt møtt i dag.

Kirişci uttalte at det var flom i noen regioner som et resultat av kraftig regn i Adıyaman, og uttalte at pistasj-, fiken-, morbærhager, hveteplantede områder og drivhus ble skadet i distriktene Tut Sincik, Samsat og Kahta.

Kirişci påpekte at det ikke er noe tap av plante- og dyreproduksjon på grunn av flomkatastrofen i Malatya, og bemerket at skadevurderingsstudier fortsetter i 3 provinser.

Günceleme: 16/03/2023 14:10

Lignende annonser