Hyundai utviklet automatisk laderobot for elektriske kjøretøy

Hyundai utviklet automatisk laderobot for elektriske kjøretøy
Hyundai utviklet automatisk laderobot for elektriske kjøretøy

Hyundai Motor Group har utviklet en automatisk laderobot (ACR) for elektriske kjøretøy (EV). Som ledende i bransjen med de nye teknologiene den har utviklet, som bilene den produserer, eliminerer Hyundai også tilgjengelighetsproblemene ved ladeporten til elbiler. Mens den automatiske laderoboten kobler kabelen automatisk til kjøretøyet som kommer til stasjonen for lading, fjerner den også kabelen fra kjøretøyet når ladingen er fullført. Denne roboten arbeider med en kunstig intelligens og kommuniserer med kjøretøyet for å åpne ladeporten når kjøretøyet er fullt parkert og beregner nøyaktig posisjon og vinkel via et 3D-kamera montert på innsiden.

Roboten tar deretter laderen, fester den til kjøretøyets ladeport og starter ladeøkten. Etter at ladeprosessen er fullført, kan du fjerne laderen. Den lukker til og med ladeportdekselet slik at kjøretøyet kan bevege seg igjen.

ACR vil bidra til å gjøre lading enklere og mer komfortabel, spesielt i mørke omgivelser. Samtidig er disse kablene tykkere og tyngre enn for høyhastighetslading. Denne typen roboter vil hjelpe menneskeheten mer i nær fremtid, spesielt for at kvinner og funksjonshemmede skal kunne bevege seg mer.

De fleste elbilladere fungerer utendørs og ubeskyttet. Med tanke på alle disse ugunstige værforholdene og tunge kabler, satte Hyundais ingeniører opp en ladestasjon for elektriske kjøretøy i FoU-senteret i Korea og evaluerte ytelsen til roboten under forskjellige forhold. I tillegg bruker ingeniører lasersensorer for roboten for å oppdage kjøretøy og forhindre mulige ulykker.

ACR vil bli stilt ut på Seoul Mobility Show 31 mellom 9. mars og 2023. april, og deretter vil den starte masseproduksjon og brukes i ladestasjoner i mange land rundt om i verden.

Günceleme: 23/03/2023 14:40

Lignende annonser