Leie- og rentestøtte fra IMM i urban transformasjon

Leie- og rentestøtte fra IMM i urban transformasjon
Leie- og rentestøtte fra IMM i urban transformasjon

IMM; Han tok historiske beslutninger som vil fremskynde bytransformasjonen i Istanbul. Utleiehjelp på 4 lira vil bli gitt til leietakere og mottakere som bor i risikable bygninger i urbane transformasjonsområder. IMM vil også betale renten av lånene til innbyggerne som skal renovere husene deres på "Istanbul er fornyer"-plattformen.

Etter de Kahramanmaraş-sentrerte jordskjelvene, trakk eksperter oppmerksomhet til det mulige jordskjelvet i Istanbul, som akselererte arbeidet til IMM i dette området. IMM-president Ekrem İmamoğludelte mobiliseringsplanen med publikum, i tråd med funnene fra Earthquake Science Supreme Council og løsningene, for å gjøre Istanbul til en jordskjelvbestandig by. Deretter satte han et mål for å ta nye skritt som vil lede bytransformasjonsstudiene. 2 viktige avgjørelser utarbeidet av IMM Department of Earthquake Management and Urban Improvement, som vil akselerere evakuering, riving og gjenoppbyggingsprosesser av risikable strukturer, ble enstemmig godkjent av IMM-forsamlingen.

UTLEIESTØTTE VIL GJES TIL LEIETAKER

IMM-forsamlingen har besluttet å betale 3 ganger leieprisene fastsatt av departementet for miljø, urbanisering og klimaendringer for å akselerere transformasjonsprosessen med leiehjelpemidler i dagens økonomiske forhold.

I denne sammenhengen; For raskt å kunne evakuere og renovere 318 bygninger som sannsynligvis vil kollapse av seg selv i første etappe, og 1.207 bygninger som er risikofylte i andre etappe, vil det gis husleiehjelp til leietakerne av byggene med en månedlig leie på 4.500. TL hele året, og til fastboende eiere i 18 måneder, 4.500 TL per måned. Eiere som ikke er bosatt i bygget vil få en månedlig leiegodtgjørelse på 18 lira i 3.000 måneder. For leietakere som bor i risikofylte og reservebygningsområder under myndighet av IMM; 12 lira per måned i 4.500 måneder, og 48 lira per måned for mottakerne, ikke over 4.500 måneder.

GJENNOMSNITTLIG LEIE I ISTANBUL 10 TUSEN LIRA

I forsamlingsvedtaket; Påpeker at den uforutsigbare økningen i boenhetskostnadene de siste 2 årene i Istanbul også har økt leieprisene raskt, ble det uttalt at den gjennomsnittlige leieprisen for en 100 kvadratmeter stor leilighet i Istanbul er basert på 10 tusen lire. Det ble understreket at høye leiepriser er et viktig problem som både forsterker boligproblemet og tetter byomformingsprosessene.

IMM VIL BETALE RENTENE AV BANKLÅNET

IMM-forsamlingen godkjente også enstemmig forslaget om å "gi rentestøtte for lån som skal brukes av mottakere i risikofylte strukturer". I følge vedtaket; Rentene på byggelånet på opptil 6306 million lire som skal brukes av lavinntektsborgere fra banker for fornyelse av risikable strukturer bestemt innenfor rammen av lov nr. 1, vil bli betalt av IMM.

Det vil bli tilstrebet følgende vilkår for at det gis støtte til rettighetshavere av boliger og arbeidsplasser for å realisere byomformingssøknadene på en rask og effektiv måte:

  • Strukturen som skal konverteres har blitt bestemt som en risikofylt struktur innenfor virkeområdet til lov nr. 6306
  • Avstemming for renovering av bygningen av KIPTAS innenfor rammen av Istanbul Fornyelse
  • Den totale husholdningsinntekten til mottakeren bør ikke overstige 2 ganger netto minstelønn.
  • Løpetiden på boligbyggelånet er maksimalt 10 år, maksimal løpetid på arbeidsplassbygglånet er 7 år

HVORDAN HA DETTE AV UTLEIE OG RENTESTØTTE?

Istanbul-innbyggere som bor i risikofylte og reserverte områder under myndighet av IMM, og 318 bygninger som sannsynligvis vil kollapse av seg selv som et resultat av en rask skanning, og som ønsker å dra nytte av utleiehjelp, vil fullføre evakuerings- og rivingsprosedyrene etter at den risikofylte strukturen er identifisert. Med godkjenning fra Miljø- og urbaniseringsdepartementet for utleiehjelp gjennom distriktskommunen vil IMM starte husleiehjelp.

Innbyggere som ønsker å dra nytte av rentestøtten, vil derimot oppnå et kompromiss for transformasjonen av deres risikable struktur ved først å søke KİPTAŞ via istanbulyenilenen.com-adressen.

RECORD SØKNAD TIL ISTANBUL FORNYELSE

IMMs KIPTAS, Istanbul Reconstruction Inc. og BİMTAŞ-selskaper, har "Istanbul Renewal"-plattformen som mål å forvandle den risikable boligmassen i Istanbul til trygge, jordskjelvbestandige og miljøvennlige strukturer. I denne sammenhengen blir strukturer funnet egnet for transformasjon fornyet til rimelige kostnader under garantien fra IMM-tilknyttede selskaper.

Totalt 466 tusen søknader, bestående av mer enn 1 tusen uavhengige enheter og dekker mer enn 700 million 24 tusen mennesker, ble sendt til plattformen "Istanbul fornyer". Frem til i dag Kadıköy4 enkeltstående risikable bygninger i Şişli og Beşiktaş ble evakuert og revet, og prosessene med nye prosjekter fortsetter. Bakirkoy, Fatih, KadıköyRenovasjonsprosjekter vil bli lagt i løpet av kort tid i områder bestående av enkelt- og flerbygg i Bahçelievler og Kartal. Det er 199 søknader under avstemming. Disse; Den består av 23 tusen 78 boliger og 6 kommersielle enheter i 128 tusen 5 uavhengige enheter fra 815 distrikter og 313 nabolag og dekker omtrent 23 tusen 260 mennesker.

Günceleme: 23/03/2023 13:55

Lignende annonser